Κρίμα, ο Ολυμπιακός άξιζε κάτι παραπάνω

Ένα… τσαφ του Μεριά στις καθυστερήσεις του πρώτου ημιχρόνου, είχε σαν αποτέλεσμα να γίνει το 2-1, ενώ μέχρι τότε η Τότεναμ έψαχνε σωσίβιο. Σα να μην έφτανε αυτό, στο 55’ έγινε το 2-2, όμως ο Βούλγαρος Καμπάκοφ όφειλε να δώσει φάουλ του Μόουρα στον Τσιμίκα. Αν γινόταν αυτό, δεν θα γινόταν το 2-2.

Ναι, ο Ολυμπιακός προηγήθηκε 2-0 στο Λονδίνο. Ναι, ο Ολυμπιακός άξιζε κάτι παραπάνω από μια ήττα με 4-2. Οι Πειραιώτες έπαιξαν με τσαμπουκά… Στο πρώτο ημίχρονο έκαναν μια καταπληκτική εμφάνιση.

Ο Ολυμπιακός είναι και πάλι μέσα στην πρόκριση για να συνεχίσει ως τρίτος στο Γιουρόπα Λιγκ αρκεί να νικήσει με οποιοδήποτε σκορ τον Ερυθρό Αστέρα στις 10 Δεκεμβρίου στο «Γ. Καραϊσκάκης». Οι Πειραιώτες, όμως, έδειξαν πως δεν είναι μακριά να κάνουν την Ευρώπη να παραμιλάει και αυτό είναι κάτι, που αφήνει πικρή γεύση…

Ο Ολυμπιακός είχε τη συμπαράσταση από 6.000 οπαδούς του. Πολύ ωραίο γκολ από τον Ελ Αραμπί στο 6′, ο Σεμέδο έδειξε 13 λεπτά αργότερα ότι το έχει το γκολ, αν και στόπερ, και οι παίκτες του Μαρτίνς γενικότερα κυριαρχούσαν, υποχρεώνοντας τους Λονδρέζους σε παθητικό ρόλο.

Όλα πήγαιναν πρίμα, αλλά στο 45’+1 ο Μεριά έκανε ανεπίτρεπτο λάθος στην καρδιά της άμυνας, ο Άλι δεν το συγχώρησε και το 1-2 άλλαξε την ψυχολογία των Άγγλων, που μεταμορφώθηκαν στο β’ ημίχρονο.

Πίεσαν από την αρχή και ισοφάρισαν με τον Κέιν στο 50′, σε φάση πάντως που έχει προηγηθεί φάουλ του Μόουρα στον Τσιμίκα και από γρήγορη εκτέλεση πλαγίου άουτ δεν μπόρεσαν να αντιδράσουν οι αμυντικοί των «ερυθρόλευκων» για να προκύψει η ισοφάριση. Στο 73’ ο Οριέ είχε γράψει το 3-2 και το ματς δεν γυρνούσε πια, για να διαμορφώσει το τελικό αποτέλεσμα ο Κέιν στο 77′.

Κίτρινες: 61′ Αλντερβάιρελντ – 39′ Σεμέδο, 68′ Μπουχαλάκης, 71′ Τσιμίκας, 75′ Ποντένσε.

ΤΟΤΕΝΑΜ (Ζοζέ Μουρίνιο): Γκασανίγκα, Οριέ, Ρόουζ, Αλντερβάιρελντ, Σάντσες, Ντάιερ (29′ Έρικσεν), Γουίνκς, Μόουρα (61′ Σισοκό), Σον, Άλι (83′ Ντομπελέ), Κέιν.

ΟΛΥΜΠΙΑΚΟΣ (Πέδρο Μαρτίνς): Σα, Ελαμπντελαουί, Τσιμίκας, Σεμέδο, Μεριά, Καμαρά, Γκιλιέρμε, Μπουχαλάκης (74′ Βαλμπουενά), Ποντένσε (78′ Ραντζέλοβιτς), Μασούρας, Ελ Αραμπί (85′ Γκερέρο).

Τα σχόλια είναι κλειστά.