Ηράκλειο : Σε συνάντηση με τον Ύπατο Αρμοστή του ΟΗΕ για το Προσφυγικό συμμετείχε ο Δήμαρχος Ηρακλείου Βασίλης Λαμπρινός

Ημερομηνία:

Σε συνάντηση με τον Ύπατο Αρμοστή του ΟΗΕ για τους Πρόσφυγες Filippo Grandi συμμετείχε το βράδυ της Τετάρτης 27 Νοεμβρίου, ο Δήμαρχος Ηρακλείου Βασίλης Λαμπρινός. Η συνάντηση πραγματοποιήθηκε στο Δημαρχείο Αθηνών, παρουσία του Δημάρχου Αθηναίων Κώστα Μπακογιάννη, του αντιπροσώπου της Ύπατης Αρμοστείας στην Ελλάδα Philippe Leclerc, καθώς και Δημάρχων από την υπόλοιπη χώρα (συνολικά συμμετείχαν 10 Δήμαρχοι).
Συζητήθηκαν κυρίως οι παράμετροι του προγράμματος της Ύπατης Αρμοστείας «ESTIA», χάρις στο οποίο οι πρόσφυγες φιλοξενούνται σε διάφορες περιοχές της Ελλάδος, και στην Κρήτη, σε διαμερίσματα. Το πρόγραμμα θεωρείται επιτυχημένο και μάλιστα ο κ. Leclerc εξήρε για μια ακόμα φορά τον ψύχραιμο τρόπο με τον οποίο χειρίστηκαν συνολικά το Προσφυγικό οι φορείς της Κρήτης (ΠΕΔ, Περιφέρεια, Αναπτυξιακή κ.ά) κατά το προηγούμενο διάστημα.
Η συζήτηση αφορούσε κυρίως στην επέκταση και την ενδεχόμενη διεύρυνση του προγράμματος καθώς και τα επί μέρους προβλήματά του και ήταν ιδιαιτέρως χρήσιμη, καθώς αντηλλάγησαν εμπειρίες και απόψεις ανάμεσα στους Δημάρχους των οποίων οι Δήμοι συμμετέχουν στο Πρόγραμμα.
Ο Δήμαρχος Ηρακλείου έθεσε επί τάπητος και το ζήτημα των ασυνόδευτων προσφυγόπουλων που αναμένονται στην Κρήτη, στο πλαίσιο του προγράμματος «Κανένα Παιδί Μόνο του» , για την υλοποίηση του οποίου, η Κυβέρνηση ανακοίνωσε ότι θα επιδιώξει να συνεργαστεί με την Ύπατη Αρμοστεία και άλλες διεθνείς οργανώσεις. Στην τοποθέτησή του επανέλαβε ότι πάνω από όλα πρέπει να διασφαλιστούν οι συνθήκες αξιοπρεπούς και ανθρώπινης διαβίωσης για τα παιδιά, όπως συμβαίνει ήδη με τους πρόσφυγες οι οποίοι διαμένουν στο Ηράκλειο. Για να συμβεί αυτό, τόνισε ο Δήμαρχος είναι απαραίτητο να εξασφαλιστεί η πλήρης στήριξη του Προγράμματος, με το εξειδικευμένο προσωπικό (ψυχολόγους, κοινωνικούς λειτουργούς κ.λπ.) που απαιτείται, καθώς και με τους αναγκαίους οικονομικούς πόρους.

H συζήτηση ολοκληρώθηκε σε καλό κλίμα και ο κ. Granti ευχαρίστησε τους παρευρισκόμενους Δημάρχους για την συνδρομή τους στην επιτυχία του προγράμματος ESTIA.

Προηγούμενο Άρθρο
placeholder text
Επόμενο Άρθρο
placeholder text

Ηράκλειο: Παρουσίαση Βιβλίου Άγγελος Λεβέντης

Το Βιβλιοπωλείο Ελευθερουδάκης Ηρακλείου, οι Εκδόσεις Διόπτρα και ο...

Σε πλήρη εξέλιξη έργα και παρεμβάσεις βελτίωσης...

27 υπερυψωμένες διαβάσεις και πεζοδρόμια μήκους 8 χιλιομέτρων έξω...

Ηράκλειο: Παρουσίαση Βιβλίου Άγγελος Λεβέντης

Το Βιβλιοπωλείο Ελευθερουδάκης Ηρακλείου, οι Εκδόσεις Διόπτρα και ο...

Σε πλήρη εξέλιξη έργα και παρεμβάσεις βελτίωσης...

27 υπερυψωμένες διαβάσεις και πεζοδρόμια μήκους 8 χιλιομέτρων έξω...
politika-kritis-header-ad
VAVOULAS GROUP 728×90
politika-kritis-ad
CANALE 300X250
politika-kritis-ad

Subscribe

spot_imgspot_img

Popular

More like this
Related

Φιλοξενία κορυφαίων Personal Travel Agents της Co-op Travel στην Κρήτη

Η Περιφέρεια Κρήτης, στο πλαίσιο των στοχευμένων δράσεων τουριστικής...

Βορίζια: Αυστηροποίηση των ποινών για τα όπλα προανήγγειλε ο Μιχάλης Χρυσοχοΐδης

Μιλώντας για το μακελειό στα Βορίζια, ο υπουργός Προστασίας...

Ηράκλειο: Παρουσίαση Βιβλίου Άγγελος Λεβέντης

Το Βιβλιοπωλείο Ελευθερουδάκης Ηρακλείου, οι Εκδόσεις Διόπτρα και ο...

Ρέθυμνο:Ξενάγηση στην έκθεση «Σημειωματάρια της Φαιστού» στο 8ο Φεστιβάλ Ν.Σ

ΠΡΟΣΚΛΗΣΗ ΓΙΑ ΞΕΝΑΓΗΣΗ Την Παρασκευή 7 Νοεμβρίου, ώρα 7.00 μμ θα...