Συμμετοχή της Περιφέρειας Κρήτης στο 11ο Φεστιβάλ Ελληνικού Μελιού και Προϊόντων Μέλισσας στην Αθήνα

Ημερομηνία:

Στο 11ο Φεστιβάλ Ελληνικού Μελιού και Προϊόντων Μέλισσας, που πραγματοποιήθηκε στο Στάδιο Ειρήνης & Φιλίας, στην Αθήνα συμμετείχε η Περιφέρεια Κρήτης όπου οι παραγωγοί του νησιού μας είχαν την ευκαιρία – σε ένα ενιαίο περίπτερο – να προβάλουν και να προωθήσουν το υψηλής διατροφικής αξίας και ποιότητας, κρητικό μέλι, τόσο στο καταναλωτικό κοινό, όσο και σε επαγγελματίες. Το τριήμερο φεστιβάλ αποτελεί κάθε χρόνο τόπο συνάντησης για τους παραγωγούς του συγκεκριμένου κλάδου, με επιχειρήσεις, οι οποίες εμπορεύονται προϊόντα μελιού, αλυσίδες σούπερ μάρκετ, επιχειρήσεις μαζικής εστίασης, καταστήματα λιανικής διάθεσης κ.α.
Πάνω από 250 παραγωγοί μελιού, από όλη την Ελλάδα, παρουσίασαν τα προϊόντα τους εκφράζοντας την ικανοποίηση τους από την προσέλευση και το ενδιαφέρον του κόσμου.

Μάλιστα για πρώτη χρονιά φέτος, διοργανώθηκε Διαγωνισμός Ελληνικού Μελιού Ανώτερης Ποιότητας – High Quality Honey Contest, στo πλαίσιο του 11ου Φεστιβάλ Ελληνικού Μελιού και Προϊόντων Μέλισσας. Ανάμεσα στους διακριθέντες και δύο κρητικοί παραγωγοί, ο Στέλιος Γαροφαλάκης και ο Γιάννης Τζατζιμάκης.
Την Περιφέρεια Κρήτης εκπροσώπησαν ο Αντιπεριφερειάρχης Πρωτογενή Τομέα Μανόλης Χνάρης, καθώς και ο Περιφερειακός Σύμβουλος Ηρακλείου, Γιάννης Λεονταράκης,.

Στο περίπτερο της Περιφέρειας Κρήτης, εκτός από τους παραγωγούς, προβλήθηκαν παράλληλα οι μελισσοκομικοί σύλλογοι του νησιού με τα προϊόντα τους. Ο Μελισσοκομικός Σύλλογος Ρεθύμνου «Μελιττεύς», καθώς και ο Μελισσοκομικός Σύλλογος Λασιθίου, οι οποίοι εκπροσωπήθηκαν από τους Προέδρους τους.

Σε δήλωση του ο Αντιπεριφερειάρχης Πρωτογενή Τομέα Μανόλης Χνάρης επισήμανε: «Στόχος της Περιφέρειας Κρήτης είναι να στηρίζει τους παραγωγούς του νησιού, μέσα από στοχευμένες και συντονισμένες, προωθητικές ενέργειες. Η μελισσοκομία είναι μια παραγωγική δραστηριότητα, με μεγάλη δυναμική και προοπτική, αρκεί να στηριχτούμε στην ποιότητα και να προστατέψουμε όλοι το προϊόν αυτό, από τις ελληνοποιήσεις, τις προσμίξεις και άλλες αθέμιτες πρακτικές. Το Π.Ο.Π. πλέον «Πευκοθυμαρόμελο Κρήτης» είναι ένα βήμα που φέρνει πιο κοντά το προϊόν, στην αναγνωρισιμότητα και την προστιθέμενη αξία που του αναλογεί, προς όφελος των παραγωγών μας. Θα ήθελα να ευχαριστήσω όλους τους μελισσοκομικούς συλλόγους της Κρήτης για τη συνεχή συνεργασία με την Περιφέρεια Κρήτης για μια κοινή προσπάθεια.»
Το περίπτερο της Περιφέρειας Κρήτης υποστήριξαν τα στελέχη της Περιφέρειας Κρήτης, Ελένη – Χριστίνα Σωτηροπούλου και Πέτρος Κασωτάκης.

Προηγούμενο Άρθρο
placeholder text
Επόμενο Άρθρο
placeholder text

Πού θα κοπεί το ρεύμα στην Κρήτη...

Προγραμματισμένες διακοπές ρεύματος θα πραγματοποιηθούν την Τρίτη 11 Αυγούστου...

Βόμβα στην πολιτική σκηνή: Ο Ανδρέας Παπανδρέου...

Μια ιδιαίτερα ενδιαφέρουσα πολιτική εξέλιξη με έντονο «άρωμα» Κρήτης...

Πού θα κοπεί το ρεύμα στην Κρήτη...

Προγραμματισμένες διακοπές ρεύματος θα πραγματοποιηθούν την Τρίτη 11 Αυγούστου...

Βόμβα στην πολιτική σκηνή: Ο Ανδρέας Παπανδρέου...

Μια ιδιαίτερα ενδιαφέρουσα πολιτική εξέλιξη με έντονο «άρωμα» Κρήτης...
politika-kritis-ad
politika-kritis-ad

Share post:

Subscribe

spot_imgspot_img

Popular

More like this
Related

Market Pass: Στα σκαριά νέος κύκλος από το φθινόπωρο – Ποιοι εξετάζεται να λάβουν την ενίσχυση

Ο σχεδιασμός προβλέπει μηνιαία στήριξη από περίπου 40 ευρώ...

Μεγάλη μελέτη επιβεβαιώνει – Η Covid ενεργοποιεί κοιμισμένους ιούς στα κύτταρά μας

Ιοί που παραμένουν σε λανθάνουσα κατάσταση βρέθηκαν να ενεργοποιούνται...

Έρχεται η φρεγάτα «Νέαρχος», η δεύτερη Belh@rra του Πολεμικού Ναυτικού

Στην τελική ευθεία είναι οι δοκιμές της – Το...

Πού θα κοπεί το ρεύμα στην Κρήτη την Τρίτη – Αναλυτικά οι περιοχές και οι ώρες

Προγραμματισμένες διακοπές ρεύματος θα πραγματοποιηθούν την Τρίτη 11 Αυγούστου...