Σοβαρά προβλήματα με τις καθιζήσεις του δρόμου Ηράκλειο- Μεσαρά καταγγέλλει το ΚΚΕ.

Ημερομηνία:

Προς τον Υπουργό Υποδομών και μεταφορών

Θέμα: Για τα σοβαρά προβλήματα με τις καθιζήσεις του δρόμου Ηράκλειο- Μεσαρά.

Οι καθιζήσεις που έχει υποστεί ο δρόμος Ηράκλειο- Μεσαρά, ο οποίος εγκαινιάστηκε μόλις προεκλογικά, ανέδειξαν τα σοβαρά προβλήματα στην κατασκευή του έργου και καθιστούν αυξημένο τον κίνδυνο σε τροχαία ατυχήματα, καθώς η κίνηση των οχημάτων γίνεται από την εστία των κατολισθήσεων.
Σύμφωνα με την τεχνική πρόταση του Οργανισμού Ανάπτυξης Κρήτης προβλέπεται η μετακίνηση του δρόμου και η κατασκευή πασσαλοτοιχίας – τοίχων αντιστήριξης, ώστε να ελεγχθεί το πρόβλημα των κατολισθήσεων. Τα παραπάνω είναι τα άμεσα έργα, προκειμένου να αποφευχθεί η κατάρρευση του δρόμου, όμως απαιτείται να υπάρξουν μόνιμες λύσεις σε ό,τι αφορά την οριστική επίλυση της μετακίνησης των εδαφών και την ασφάλεια του οδικού δικτύου. Τα έργα αυτά έχουν τον χαρακτήρα του κατεπείγοντος, καθώς με τις όποιες καθυστερήσεις και με τις επόμενες βροχοπτώσεις θα υπάρξει μεγάλη επιβάρυνση των φαινομένων μετατόπισης των εδαφών, με ενδεχόμενο να υποχωρήσει ο δρόμος.
Εκ των πραγμάτων αποδεικνύεται η προχειρότητα υλοποίησης του έργου, αναδεικνύονται οι ευθύνες διαχρονικά των κυβερνήσεων για τη μελέτη και για την κατασκευή ενός δρόμου, που καμία σχέση δεν έχει με ένα σύγχρονο, ασφαλές, ολοκληρωμένο δίκτυο που έχει ανάγκη ο λαός, οι αγρότες, οι κτηνοτρόφοι και οι επαγγελματίες/ βιοτέχνες της Μεσαράς, με τις απαραίτητες προσαρμογές, ώστε να εξασφαλίζεται γρήγορη και ασφαλής μετακίνηση και αποφυγή τροχαίων ατυχημάτων, με όλα τα απαραίτητα συνοδά έργα πχ κόμβοι.

ΕΡΩΤΑΤΑΙ ο κ. Υπουργός, τι μέτρα θα πάρει:
• Να αποκατασταθούν άμεσα οι ζημιές λόγω των καθιζήσεων που παρουσιάζει ο δρόμος Ηράκλειο- Μεσαρά.
• Να εκπονηθούν οι αναγκαίες μελέτες και να εκτελεστούν τα απαραίτητα έργα για την οριστική επίλυση της μετακίνησης των εδαφών και την ασφάλεια του οδικού δικτύου με τα απαραίτητα συνοδά έργα πχ κόμβος στο Καστέλλι.

Οι Βουλευτές

Συντυχάκης Μανώλης
Κομνηνάκα Μαρία
Μανωλάκου Διαμάντω

Προηγούμενο Άρθρο
placeholder text
Επόμενο Άρθρο
placeholder text

Ο Δήμαρχος Ηρακλείου στο «6ο Πανελλήνιο Αντάμωμα...

- Παρέλαβε τη σημαία και την Ιερή εικόνα του...

Διπλή συνεδρίαση του Δημοτικού Συμβουλίου Ηρακλείου την...

Διπλή συνεδρίαση του Δημοτικού Συμβουλίου Ηρακλείου την Δευτέρα 30...

Ο Δήμαρχος Ηρακλείου στο «6ο Πανελλήνιο Αντάμωμα...

- Παρέλαβε τη σημαία και την Ιερή εικόνα του...

Διπλή συνεδρίαση του Δημοτικού Συμβουλίου Ηρακλείου την...

Διπλή συνεδρίαση του Δημοτικού Συμβουλίου Ηρακλείου την Δευτέρα 30...
politika-kritis-header-ad
VAVOULAS GROUP 728×90
politika-kritis-ad
DOLE Μπανάνες 300Χ250
CANALE 300X250
politika-kritis-ad

Subscribe

spot_imgspot_img

Popular

More like this
Related

Ξεπέρασαν τα 100 km/h οι ριπές ανέμου στην Κρήτη την Κυριακή

Οι 8 περιοχές με τις ισχυρότερες ριπές ανέμου. Ισχυροί βόρειοι...

Ψαρομούρα, η αγαπημένη παραλία για κάθε γούστο κοντά στο Ηράκλειο

Η παραλία είναι βοτσαλωτή, με λίγη ψιλή άμμο στην...

Τριόπετρα: Πήρε το “πράσινο φως” η επίμαχη τουριστική επένδυση

Η Επιτροπή Περιβάλλοντος της Περιφέρειας Κρήτης γνωμοδότησε θετικά υπό...

«Ο αιμορραγικός πυρετός δεν μεταδίδεται εύκολα, έχουν ληφθεί όλα τα απαραίτητα μέτρα», λέει επιδημιολόγος

«Παρατηρούνται μεμονωμένα περιστατικά και όχι εκτεταμένα κρούσματα. Αν εφαρμοστούν...