Γιάννης Κεφαλογιάννης | Συνεργασία Ελλάδας – Σερβίας πάνω σε ζητήματα Μεταφορών

Ημερομηνία:

Η περαιτέρω συνεργασία Ελλάδας – Σερβίας στους τομείς των Υποδομών και Μεταφορών αποτέλεσε ένα από κύρια ζητήματα στην ατζέντα στην συνάντηση του Πρωθυπουργού κ. Κυριάκου Μητσοτάκη με τον Πρόεδρο της Σερβίας κ. Αλεξάνταρ Βούτσιτς.

Όπως υπογράμμισε ο Πρωθυπουργός, οι υποδομές αποτελούν βασική προτεραιότητα στη συνεργασία των δύο χωρών, θέτοντας ως βασικό στόχο την ολοκλήρωση της σιδηροδρομικής γραμμής Πειραιάς – Θεσσαλονίκη – Σκόπια – Βελιγράδι – Βουδαπέστη. Ένα έργο, όπως υποστήριξε, «κρίσιμο για το εμπόριο και τις μεταφορές σε ένα μεγάλο περιφερειακό τόξο, αλλά και επικοινωνίας τεσσάρων γειτονικών λαών».

Σε αυτό το πλαίσιο, πραγματοποιήθηκε συνάντηση εργασίας ανάμεσα στον υφυπουργό Υποδομών και Μεταφορών, Γιάννη Κεφαλογιάννη και τη σέρβική αντιπροσωπεία, όπου διερευνήθηκαν τομείς συνεργασίας σε ζητήματα υποδομών και μεταφορών.

Παράλληλα, συζητήθηκε διεξοδικά το ενδεχόμενο υπογραφής ενός πρωτοκόλλου συνεργασίας ανάμεσα στις δύο χώρες αναφορικά με ζητήματα μεταφορών. Ειδική μνεία έγινε τόσο σε ζητήματα σιδηροδρομικής σύνδεσης, όσο και σε θέματα οδικών συνδέσεων, με την Αθήνα να δεσμεύεται να συνδράμει με παροχή τεχνογνωσίας στο εγχείρημα του Βελιγραδίου για την ανάπτυξη των σιδηροδρομικών μεταφορών και γενικότερα του δικτύου των μεταφορών.

Προηγούμενο Άρθρο
placeholder text
Επόμενο Άρθρο
placeholder text

ΣΚΡΑΤΣ: Κέρδη άνω των 2,3 εκατ. ευρώ...

Κέρδη άνω των 2,3 εκατ. ευρώ μοίρασε το ΣΚΡΑΤΣ...

Προανακριτική: Μάχη στη Βουλή με14 κάλπες –...

H συζήτηση έχει οριστεί να αρχίσει το πρωί στις...

ΣΚΡΑΤΣ: Κέρδη άνω των 2,3 εκατ. ευρώ...

Κέρδη άνω των 2,3 εκατ. ευρώ μοίρασε το ΣΚΡΑΤΣ...

Προανακριτική: Μάχη στη Βουλή με14 κάλπες –...

H συζήτηση έχει οριστεί να αρχίσει το πρωί στις...
politika-kritis-header-ad
VAVOULAS GROUP 728×90
politika-kritis-ad
DOLE Μπανάνες 300Χ250
CANALE 300X250
politika-kritis-ad

Subscribe

spot_imgspot_img

Popular

More like this
Related

Μεταφορά συστημάτων Patriot στη Σούδα – Έκτακτη σύσκεψη στο ΥΕΘΑ

Εφόσον χρειαστεί, οι Patriot θα αξιοποιηθούν για την προστασία...

Μ. Μανουσογιάννης : Τι δεν μας άφησαν να πούμε στο Δημοτικό Συμβούλιο

ΤΙ ΔΕΝ ΜΑΣ ΑΦΗΣΑΝ ΝΑ ΠΟΥΜΕ ΣΤΟ ΔΗΜΟΤΙΚΟ ΣΥΜΒΟΥΛΙΟ Δεκαετίες...