Αυξήσεις φωτιά σε τσίπουρο, ούζο και τσικουδιά: Από πότε θα ισχύσουν

Ημερομηνία:

Περίπου 5 με 6 ευρώ ακριβότερο αναμένεται να πωλείται η φιάλη των 700ml του τσίπουρου, του ούζου ή της τσικουδιάς μετά την κατάργηση του καθεστώτος μειωμένου φορολογικού συντελεστή. Αυξήσεις φωτιά.

Πρόσφατα, το Ευρωπαϊκό Δικαστήριο καταδίκασε την Ελλάδα και ζήτησε άμεσα αλλαγή νομοθεσίας, δηλαδή να πάψει να ισχύει ο μειωμένος κατά 50% φορολογικός συντελεστής (σε σχέση με τον εθνικό συντελεστή) στα ελληνικά παραδοσιακά αποστάγματα.

Σύμφωνα με πληροφορίες, η Ελλάδα έχει καταθέσει αίτημα στην Κομισιόν για περίοδο διετούς προσαρμογής έως τις 31/8/2021, μέχρι να συμμορφωθεί η Ελλάδα στην απόφαση του Ευρωπαϊκού Δικαστηρίου, κάτι που η Επιτροπή εξετάζει θετικά.

Σύμφωνα με εκτιμήσεις το βασικό επιχείρημα της χώρας μας είναι ότι οι σχετικές συμβάσεις για τις πρώτες ύλες, οι οποίες παραπέμπουν στον ισχύοντα μειωμένο κατά 50% συντελεστή ΕΦΚ για τα εν λόγω αποστάγματα έναντι του κανονικού συντελεστή, έχουν ήδη συναφθεί και προς τούτο ζητείται η όποια αλλαγή να ισχύσει για την αποσταγματική περίοδο του 2021.

Αυτό σημαίνει ότι το 2021 τα παραδοσιακά ελληνικά αποστάγματα θα φορολογούνται με τον συντελεστή που ισχύει για όλα τα αλκοολούχα ποτά, με αποτέλεσμα να φτάσει η τιμή στα 15-16 ευρώ για τη φιάλη των 700ml, από τα 10-10,5 ευρώ, που είναι σήμερα.

Προηγούμενο Άρθρο
placeholder text
Επόμενο Άρθρο
placeholder text

Βάνα Μπάρμπα: Υπέστη εγκεφαλικό επεισόδιο

Η Βάνα Μπάρμπα περνά μια δύσκολη περιπέτεια με την...

«Στενεύει» η αγορά εργασίας – «Πληγή» η...

Μολονότι η ανεργία μειώθηκε τον Απρίλιο, οι μακροχρόνια άνεργοι...

Βάνα Μπάρμπα: Υπέστη εγκεφαλικό επεισόδιο

Η Βάνα Μπάρμπα περνά μια δύσκολη περιπέτεια με την...

«Στενεύει» η αγορά εργασίας – «Πληγή» η...

Μολονότι η ανεργία μειώθηκε τον Απρίλιο, οι μακροχρόνια άνεργοι...
politika-kritis-header-ad
VAVOULAS GROUP 728×90
politika-kritis-ad
DOLE Μπανάνες 300Χ250
CANALE 300X250
politika-kritis-ad

Subscribe

spot_imgspot_img

Popular

More like this
Related

Σύσκεψη στην Περιφέρεια Κρήτης μετά τον πρωινό σεισμό Δηλώσεις Υπουργού και Περιφερειάρχη

Σύσκεψη πραγματοποιήθηκε σήμερα στην Περιφέρεια Κρήτης παρουσία του Υπουργού...

Απάντηση ΚΤΕΛ για το οικόπεδο του Πνευματικού Κέντρου Χανίων

ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ ΤΗΣ ΕΤΑΙΡΕΙΑΣ «ΚΤΕΛ ΧΑΝΙΩΝ ΡΕΘΥΜΝΟΥ Α.Ε.» Η «ΚΤΕΛ ΧΑΝΙΩΝ...

Καιρός: Επιστρέφει η αστάθεια – Καταιγίδες και πτώση θερμοκρασίας από Κυριακή

Καιρός: Παρά την πρόσκαιρη άνοδο της θερμοκρασίας, που σε...

Βρετανία: Χημικό ευνουχισμό για δράστες σεξουαλικών εγκλημάτων εξετάζει η κυβέρνηση

Στο πλαίσιο μιας αναθεώρησης του δικαστικού συστήματος που αποσκοπεί...