Ρέθυμνο: Σε τροχιά αποκατάστασης οι καμένες περιοχές του δήμου Αγίου Βασιλείου

Ημερομηνία:

Το σχέδιο Περιβαλλοντικής Αποκατάστασης και Αναπτυξιακής Αναβάθμισης της πληγείσας από τις πυρκαγιές περιοχής Μελάμπων, Κρύας Βρύσης, Σαχτουρίων, Αγία Γαλήνης, Ορνές βρίσκεται πλέον αναρτημένο στην ιστοσελίδα του Δήμου Αγίου Βασιλείου, ενώ απεστάλη με sms το λινκ σε όλους τους φορείς και δημότες που συνεργάστηκαν για την σύνταξη του.

Η μη ύπαρξη, έως τώρα, επισήμως, ολοκληρωμένου στρατηγικού σχεδίου είχε δύο πολύ σοβαρές επιπτώσεις. Αφενός δημιουργούσε έλλειμμα συστηματικής παρακολούθησης και ανάλυσης των δεδομένων και αφετέρου οδηγούσε στη διόγκωση των συναισθημάτων απογοήτευσης, αγανάκτησης και απελπισίας των κατοίκων, οι οποίοι αποζητούσαν εντατικοποίηση των προσπαθειών λήψης μέτρων πρόληψης, καταστολής, απόδοσης ευθυνών, καθώς και οικονομικής ανάκαμψης.

Για το λόγο αυτό και πριν δυο χρόνια εισηγηθήκαμε στο Δημοτικό Συμβούλιο τη σύνταξη της εν λόγω σχετικής μελέτης. Με εντατική δουλειά, συλλογής, αξιολόγησης και επεξεργασίας στοιχείων φτάσαμε σήμερα στο σημείο να δημοσιοποιούμε τα αποτελέσματα και να έχουμε µια εμπεριστατωμένη συνολική εικόνα των συνεπειών, στο περιβάλλον, στην οικονομία, στον τουρισμό, στην κοινωνία καθώς και ιεραρχημένες τεχνοκρατικά άρτιες προτάσεις.

Το πόνημα αυτό δεν αποτελεί απλά ένα κείμενο ευρημάτων/συμπερασμάτων και προτεινόμενων μέτρων, αλλά πρόκειται για ένα σχέδιο δράσης που ενσωματώνει και την γνώση, που εκπορεύεται από την κοινωνία των πολιτών της περιοχής. Συγκεκριμένα αποτελεί προϊόν συνδιαμόρφωσης τόσο των θεωρητικών και τεχνικών γνώσεων της ομάδας των μελετητών, όσο και της εμπειρίας και της γνώσης των τοπικών ιδιαιτεροτήτων της περιοχής από τους ίδιους τους κατοίκους της. Πρωτόφαντη στα ελληνικά χρονικά εκπόνησης συναφών μελετών είναι η επώνυμη, ενεργός συμμετοχή διακοσίων και πλέον κατοίκων και φορέων της περιοχής, με την συμπλήρωση ειδικού ερωτηματολογίου.

Τέλος, όντας εφικτά όλα εκείνα τα μέτρα που παραθέτει η μελέτη, σε συνδυασμό με την προτεινόμενη δέσμη έργων από την ομάδα εργασίας, οι κάτοικοι της περιοχής, ουσιαστικά συνυπογράφουν την παρούσα μελέτη, αιτούμενοι την όσο το δυνατόν ταχύτερη προώθηση των προτεινόμενων ενεργειών.

Τα ΣΧΕΔΙΟ είναι διαθέσιμο και στους παρακάτω συνδέσμους:
ΣΥΝΟΨΗ: bit.ly/2DhBhRH ΠΛΗΡΕΣ: bit.ly/35wSfYm

Ο Πρόεδρος του Δημοτικού Συμβουλίου Αγίου Βασιλείου
Αντώνης Τσουρδαλάκης

Προηγούμενο Άρθρο
placeholder text
Επόμενο Άρθρο
placeholder text

Αρθρο Βασίλη Σκουντή για τις εκλογές συνέδρων...

Του ΒΑΣΙΛΗ ΣΚΟΥΝΤΗ* Η «βαριά φανέλα» του ΠΑΣΟΚ και το μανιφέστο...

Ρέθυμνο:”Η ποιότητα του εξαιρετικού παρθένου ελαιολάδου ΚΡΗΤΗ/KRITΙ”...

Μια εξαιρετικά ενδιαφέρουσα ενημερωτική και εκπαιδευτική ημερίδα η οποία...

Αρθρο Βασίλη Σκουντή για τις εκλογές συνέδρων...

Του ΒΑΣΙΛΗ ΣΚΟΥΝΤΗ* Η «βαριά φανέλα» του ΠΑΣΟΚ και το μανιφέστο...

Ρέθυμνο:”Η ποιότητα του εξαιρετικού παρθένου ελαιολάδου ΚΡΗΤΗ/KRITΙ”...

Μια εξαιρετικά ενδιαφέρουσα ενημερωτική και εκπαιδευτική ημερίδα η οποία...
politika-kritis-ad
politika-kritis-ad

Share post:

Subscribe

spot_imgspot_img

Popular

More like this
Related

Καταιγίδες την Τετάρτη στην Κρήτη

Αναλυτικά η πρόγνωση του καιρού. Βροχοπτώσεις αναμένεται να εκδηλωθούν την...

Αισιόδοξη κατάληξη: Εκτός εντατικής η 23χρονη που προσβλήθηκε από μηνιγγίτιδα

Η οικογένεια, εξακολουθεί να αγωνιά για το δεύτερο κορίτσι...

ΗΠΑ: Εορταστικές εκδηλώσεις για τα 90 χρόνια από τον θάνατο του Ελευθερίου Βενιζέλου

Οι εκδηλώσεις πραγματοποιήθηκαν με την παρουσία της Πρέσβεως της...

Κρήτη: Εξαρθρώθηκε το κύκλωμα των «σύγχρονων δουλεμπόρων» – 21 συλλήψεις και τζίρος 5.000.000 ευρώ!

Σε ευρείας κλίμακας επιχείρηση που πραγματοποιήθηκε σε Κρήτη, Αττική...