Πέντε έλληνες κροίσοι στη λίστα των πλουσιότερων ανθρώπων του κόσμου

Ημερομηνία:

Τα ονόματα των Σπύρου Λάτση, Φίλιππου Νιάρχου, Αριστοτέλη Μυστακίδη, Βαρδή Βαρδινογιάννη και Ιβάν Σαββίδη συγκαταλέγονται στη λίστα των πλουσιότερων ανθρώπων του κόσμου.

Η συνολική περιουσία των προαναφερθέντων μεγιστάνων του πλούτου ξεπερνά τα 10,8 δισεκατομμύρια ευρώ.

Οι πέντε αυτοί κροίσοι κατάφεραν να δημιουργήσουν τις περιουσίες τους μέσα από την επαγγελματική τους ενασχόληση με το χρηματοοικονομικό τομέα, τα ακίνητα, τα πετρέλαια, τη ναυτιλία, τη μεταλλουργία, τη βιομηχανία, τις εκδόσεις, τον αθλητισμό, τον τουρισμό και την τέχνη.

Σύμφωνα με όσα αναφέρονται στη λίστα Forbes, ο πλουσιότερος Έλληνας για το 2019 είναι ο τραπεζίτης, εφοπλιστής και μεγιστάνας της πετρελαιαγοράς Σπύρος Λάτσης.

Ο 73χρονος μεγιστάνας, με προσωπική περιουσία 3 δισεκατομμυρίων δολαρίων, κατέχει την 848η θέση της λίστας των πλουσιότερων ανθρώπων ανά την υφήλιο.

Μετά το θάνατο του πατέρα του, Γιάννη Λάτση, το 2003, ο Σπύρος Λάτσης διαχειρίζεται την περιουσία της οικογένειάς του, με επενδύσεις στη ναυτιλία, μέσα από την επιχείρηση Latsco, τα ακίνητα, μέσω της Lamda Development, τα πετρέλαια, με την Hellenic Petroleum, και τον τραπεζικό τομέα, καθώς η οικογένεια κατέχει μετοχές στην EFG International, έναν ιδιωτικό τραπεζικό όμιλο με έδρα τη Ζυρίχη.

Τη δεύτερη θέση μεταξύ των πλέον εύπορων Ελλήνων κατέκτησε ο Φίλιππος Νιάρχος με περιουσία 2,8 δισεκατομμυρίων δολαρίων.

Ο μεγαλύτερος γιος του Σταύρου Νιάρχου, που κληρονόμησε το μεγαλύτερο μέρος της συλλογής έργων τέχνης του πατέρα του, βρίσκεται στη θέση 912 της λίστας Forbes.

Όπως αναφέρει το Forbes, o έλληνας μεγιστάνας κατέχει τη μεγαλύτερη ιδιωτική συλλογή έργων του Van Gogh, στην οποία περιλαμβάνεται και η περίφημη αυτοπροσωπογραφία του μεγάλου ζωγράφου με κομμένο το αυτί.

Τρίτος πλουσιότερος Έλληνας για το 2019 αναδείχθηκε ο Αριστοτέλης Μυστακίδης (γνωστός ως Telis), με περιουσία που σύμφωνα με το Forbes ανέρχεται στα 1,8 δισεκατομμύρια δολάρια και η οποία αποκτήθηκε από τη δραστηριότητά του στον κλάδο των μετάλλων και εμπορευμάτων.

Την πεντάδα των πλουσιότερων Ελλήνων συμπληρώνουν ο Βαρδής Βαρδινογιάννης και ο Ιβάν Σαββίδης, με περιουσία που ανέρχεται σε 1,6 δισεκατομμύρια δολάρια για καθέναν από αυτούς.

Προηγούμενο Άρθρο
placeholder text
Επόμενο Άρθρο
placeholder text

Έρχονται 224 προσλήψεις στο Υπουργείο Πολιτισμού –...

Θέσεις σε μουσεία και Εφορείες Αρχαιοτήτων σε όλη τη...

Τι να κάνετε αν δεν πήρατε ολόκληρη...

Η νέα φορολογική κλίμακα μείωσε την παρακράτηση φόρου για...

Έρχονται 224 προσλήψεις στο Υπουργείο Πολιτισμού –...

Θέσεις σε μουσεία και Εφορείες Αρχαιοτήτων σε όλη τη...

Τι να κάνετε αν δεν πήρατε ολόκληρη...

Η νέα φορολογική κλίμακα μείωσε την παρακράτηση φόρου για...
VAVOULAS GROUP 728×90
politika-kritis-ad
politika-kritis-ad

Share post:

Subscribe

spot_imgspot_img

Popular

More like this
Related

Αγρότες: Πανελλαδική σύσκεψη στις 4 Φεβρουαρίου – Πρόταση για συλλαλητήριο στην Αθήνα

Στη σύσκεψη θα συμμετέχουν οι αγρότες από την πλειοψηφία...

Η τοιχογραφία της Μαρίας Κάλλας στην Καλαμάτα η κορυφαία στον κόσμο για το 2025

Τελικά τα καταφέραμε, δώσαμε φωνή σε έναν τοίχο και...

Ανοίγει αύριο ο πολιτικός διάλογος για τη συνταγματική αναθεώρηση

Την έναρξη των διαδικασιών για τη συνταγματική αναθεώρηση δρομολογεί...

Διακοπές ρεύματος: Δείτε πότε και πού θα κοπεί το ρεύμα την προσεχή βδομάδα

Για εργασίες στο δίκτυο της ΔΕΗ. Αρκετές αναμένεται να είναι...