Χειμερινές εκπτώσεις : Αρχίζουν τη Δεύτερα – Τι να προσέχετε

Ημερομηνία:

Tη Δευτέρα 13 Ιανουαρίου αρχίζουν οι χειμερινές εκπτώσεις και θα λήξουν το Σάββατο 29 Φεβρουαρίου.

Την Κυριακή 19 Ιανουαρίου 2020 (1η Κυριακή των εκπτώσεων), τα καταστήματα μπορούν προαιρετικά να ανοίξουν, με προτεινόμενο ωράριο 11:00– 18:00.

Κατά τη διενέργεια των εκπτώσεων, εκτός από την υποχρεωτική αναγραφή της παλαιάς και της νέας μειωμένης τιμής των αγαθών και υπηρεσιών που πωλούνται με έκπτωση, επιτρέπεται και η αναγραφή και η εμπορική επικοινωνία του ποσοστού έκπτωσης.

Εφόσον παρέχεται συγκεκριμένο ποσοστό έκπτωσης σε περισσότερα από το 60% του συνόλου των πωλούμενων ειδών, το παρεχόμενο ποσοστό έκπτωσης πρέπει να αναγράφεται στην προθήκη του καταστήματος και σε οποιαδήποτε άλλη εμπορική επικοινωνία. Στην περίπτωση που υπάρχουν διαφορετικά ποσοστά έκπτωσης ανά κατηγορίες προϊόντων, θα πρέπει να αναγράφεται το εύρος του παρεχόμενου ποσοστού («από …. % έως …. %»). Σε κάθε άλλη περίπτωση θα αναγράφεται ότι οι εκπτώσεις αφορούν επιλεγμένα είδη με αναφορά στο αντίστοιχο ποσοστό.

Ο Πρόεδρος του Ε.Σ.Α Σταύρος Καφούνης, με την ευκαιρία των εκπτώσεων, δήλωσε ότι έχουμε μπροστά μας μία κρίσιμη περίοδο που θα αποδείξει εάν πράγματι ξεφύγαμε από την κρίση και εάν μετά από πολλά χρόνια θα δούμε αυξημένη προσέλευση και τζίρους στα καταστήματα μας. Καλούμε λοιπόν το καταναλωτικό κοινό να επωφεληθεί της εκπτωτικής περιόδου, εμπιστευόμενο τις Ελληνικές εμπορικές επιχειρήσεις, το προτρέπουμε να ενισχύσει εκτός από τα καταστήματα του κέντρου της Αθήνας και τις παραδοσιακές αγορές σε όλες τις γειτονιές της πόλης καθώς και να αποφεύγει να προμηθεύεται αμφιβόλου ποιότητας προϊόντα, από πηγές παράνομου εμπορίου.

Τέλος, επειδή θα υπάρξουν εντυπωσιακές εκπτώσεις από την αρχή της περιόδου, παροτρύνουμε τους καταναλωτές να εκμεταλλευτούν τις χαμηλές τιμές, προβαίνοντας όμως εγκαίρως σε έρευνα αγοράς με γνώμονα τη σχέση ποιότητας και τελικής τιμής, επιλέγοντας με αντικειμενικά κριτήρια τα προϊόντα που προγραμματίζουν να αγοράσουν για να καλύψουν τις πραγματικές τους ανάγκες.

Προηγούμενο Άρθρο
placeholder text
Επόμενο Άρθρο
placeholder text

Πανελλήνιες 2025: Φινάλε για τους υποψηφίους των...

Με τρία μαθήματα Προσανατολισμού ολοκληρώνονται σήμερα, Παρασκευή 6 Ιουνίου,...

Τα “Πολιτικά Κρήτης” συμμετέχουν στην απεργιακή...

Σε 24ωρη πανελλαδική απεργία, σήμερα 5 Ιουνίου, καλούν τους...

Πανελλήνιες 2025: Φινάλε για τους υποψηφίους των...

Με τρία μαθήματα Προσανατολισμού ολοκληρώνονται σήμερα, Παρασκευή 6 Ιουνίου,...

Τα “Πολιτικά Κρήτης” συμμετέχουν στην απεργιακή...

Σε 24ωρη πανελλαδική απεργία, σήμερα 5 Ιουνίου, καλούν τους...
politika-kritis-header-ad
VAVOULAS GROUP 728×90
politika-kritis-ad
DOLE Μπανάνες 300Χ250
CANALE 300X250
politika-kritis-ad

Subscribe

spot_imgspot_img

Popular

More like this
Related

Κρήτη:Ο Αντιπεριφερειάρχης Πολιτικής Προστασίας στη νεοσύστατη ΕΜΟΔΕ

Ο Αντιπεριφερειάρχης Πολιτικής Προστασίας Κρήτης, Γιώργος Τσαπάκος, πραγματοποίησε σήμερα...

Πανελλαδικές 2025:Νέα περίπτωση μηδενισμού γραπτού στην Κρήτη

Στυλό με μικρόφωνο και ψείρα στο αυτί… Με αυτό...

Δήμος Αγίου Νικολάου:Παρεμβάσεις αναβάθμισης του δημοσίου χώρου που διευκολύνουν την καθημερινότητα

Παρεμβάσεις αναβάθμισης του δημοσίου χώρου που διευκολύνουν την καθημερινότητα...