Ενημέρωση για τα έργα είχε ο Δήμαρχος Ηρακλείου Βασίλης Λαμπρινός

Ημερομηνία:

Ενημέρωση για το μεγάλο έργο της αντικατάστασης του υδρευτικού δικτύου της πόλης είχε το πρωί της Παρασκευής 7 Φεβρουαρίου ο Δήμαρχος Ηρακλείου Βασίλης Λαμπρινός. Ο Δήμαρχος επισκέφθηκε τα γραφεία της ΔΕΥΑΗ, όπου ο πρόεδρος Γιώργος Βουρεξάκης, ο αντιπρόεδρος Γιάννης Δεικτάκης και τα στελέχη της Επιχείρησης τον ενημέρωσαν αναλυτικά για την πορεία των εργασιών που βρίσκονται ήδη σε εξέλιξη, καθώς για την επόμενη παρέμβαση που είναι η μεγαλύτερη όλων καθώς αφορά σε 150 χιλιόμετρα δικτύου και 20.000 νέα υδρόμετρα.

Η δημοπράτηση για αυτό το εμβληματικό έργο, το οποίο θα χρηματοδοτηθεί από τον «Φιλόδημο» με 15 εκατομμύρια ευρώ, έχει μπει στην τελική της ευθεία και αναμένεται να γίνει μέχρι το καλοκαίρι του 2020.

Τη δεδομένη στιγμή προχωρούν οι εργασίες στην Χρυσοπηγή (αντικατάσταση περίπου 5 χιλιομέτρων που έχει σχεδόν ολοκληρωθεί), σε Μασταμπά – Θέρισσo (έχουν αντικατασταθεί τα 20 από τα 38 χιλιόμετρα της εργολαβίας), ενώ στα τέλη του 2019 ξεκίνησαν οι εργολαβίες σε Δειλινό – Νέα Αλικαρνασσό (17 χιλιόμετρα) και Ηλιούπολη (43 χιλιόμετρα).

Συνολικά όταν ολοκληρωθούν τα έργα, θα έχουν αντικατασταθεί περίπου 250 χιλιόμετρα του παλιού δικτύου.

Μετά την ενημέρωση ο Δήμαρχος δήλωσε: «Η αντικατάσταση του υδρευτικού δικτύου προχωρά με ικανοποιητικούς ρυθμούς. Ζητούμε την κατανόηση των δημοτών για την ταλαιπωρία στις περιοχές όπου διεξάγονται εργασίες, ωστόσο πρόκειται για ένα από τα σημαντικότερα έργα υποδομών που έχει γίνει ποτέ στο Ηράκλειο, το οποίο, μαζί με τις υπόλοιπες παρεμβάσεις που υλοποιούμε (νέες γεωτρήσεις, καινούργια υδρόμετρα, αφαλάτωση εντός της ΔΕΥΑΗ) θα λύσουν οριστικά το χρόνιο πρόβλημα της λειψυδρίας.
Θέλω να ενημερώσω τους δημότες ότι σε συνεννόηση με την Αντιδημαρχία Τεχνικών έργων, στις επόμενες ασφαλτοστρώσεις που προγραμματίζουμε, θα έχουν προτεραιότητα οι περιοχές όπου έσκαψε η ΔΕΥΑΗ».

Προηγούμενο Άρθρο
placeholder text
Επόμενο Άρθρο
placeholder text

Ο εορτασμός της Εθνικής Επετείου της 28ηςΟκτωβρίου...

Με την δέουσα λαμπρότητα πραγματοποιήθηκε ο εορτασμός της Εθνικής...

Ηράκλειο:Το Μαλεβιζί τίμησε την Εθνική Επέτειο της...

Μεν. Μποκέας : «Η ελευθερία δεν χαρίστηκε ποτέ. Κερδήθηκε...

Ο εορτασμός της Εθνικής Επετείου της 28ηςΟκτωβρίου...

Με την δέουσα λαμπρότητα πραγματοποιήθηκε ο εορτασμός της Εθνικής...

Ηράκλειο:Το Μαλεβιζί τίμησε την Εθνική Επέτειο της...

Μεν. Μποκέας : «Η ελευθερία δεν χαρίστηκε ποτέ. Κερδήθηκε...
politika-kritis-ad
politika-kritis-ad

Share post:

Subscribe

spot_imgspot_img

Popular

More like this
Related

Στάση εργασίας την Παρασκευή 30/10 σε 7 λιμάνια της χώρας – Τι διεκδικούν τα μέλη της ΟΜΥΛΕ

Τρίωρη στάση εργασίας την Παρασκευή σε επτά λιμάνια της...

Στην Κρήτη το «Όσκαρ» των Ιταλών δημοσιογράφων: Καλύτερος Οινογαστρονομικός Προορισμός

Καλύτερος Οινογαστρονομικός Προορισμός η Κρήτη Επέστρεψε με βραβεία από την...

28η Οκτωβρίου: Η ιστορική αλήθεια για το «ΟΧΙ» του Μεταξά – Τι πραγματικά συνέβη

Ο ιστορικός και συγγραφέας, Σταύρος Παναγιωτίδης, αναφέρθηκε σε μύθους...

Στο Ρέθυμνο για τον Εορτασμό της Εθνικής Επετείου ο Κωστής Χατζηδάκης

Χρόνια Πολλά, Ελλάδα! Στο Ρέθυμνο, στον τόπο που γεννήθηκα και...