Δεμένα τα πλοία στις 18 Φεβρουαρίου

Ημερομηνία:

Απεργία στο λιμάνι του Πειραιά, σε όλες τις κατηγορίες πλοίων, προκήρυξε η Πανελλήνια Ένωση Ναυτών Εμπορικού Ναυτικού (ΠΕΝΕΝ), συμμετέχοντας στην 24ωρη παμπειραϊκή απεργία που έχει κηρύξει για την Τρίτη 18/02 το Εργατικό Κέντρο Πειραιά.

Η ΠΕΝΕΝ σε ανακοίνωσή της καλεί τα μέλη της να συμμετάσχουν στην απεργία αναφέροντας ότι η «κυβέρνηση με το ασφαλιστικό νομοσχέδιο που έφερε στη Βουλή εγκαινιάζει μια νέα επίθεση στα ασφαλιστικά – συνταξιοδοτικά μας δικαιώματα». Προσθέτει επίσης ότι με «τον νέο νόμο διατηρούνται τα αυξημένα όρια ηλικίας σε άνδρες και γυναίκες και οι επικουρικές συντάξεις παραμένουν καθηλωμένες στα ίδια επίπεδα».

Για το χώρο της Ναυτιλίας η ΠΕΝΕΝ τονίζει ότι «το κοινό μέτωπο εφοπλιστών-κυβέρνησης θέτει άμεσα ως προτεραιότητα την κατάργηση της Συλλογικής Σύμβασης Εργασίας στην ποντοπόρο ναυτιλία και τον διωγμό των εναπομεινάντων Ελλήνων ναυτεργατών προκειμένου να “ανακάμψει” το ελληνικό νηολόγιο».

Συμπληρώνει επίσης ότι στο «χώρο της επιβατηγού ναυτιλίας οι κουτσουρεμένες οργανικές συνθέσεις διαμορφώνουν τριτοκοσμικές συνθήκες δουλειάς με εντατικοποίηση, δραματικά επιβαρυμένα ωράρια εργασίας, με συστηματική παραβίαση των όρων εργασίας και των Συλλογικών Συμβάσεων».

Προηγούμενο Άρθρο
placeholder text
Επόμενο Άρθρο
placeholder text

Ηράκλειο:«Ημέρες Χαράς 2026» από την ΔΕΠΑΝΑΛ Α.Ε....

«Ημέρες Χαράς 2026» από την ΔΕΠΑΝΑΛ Α.Ε. Στο Πάρκο Γεωργιάδη...

Ρέθυμνο:Ανακοίνωση από την Ομάδα του Συντονιστικού κατά...

Η ομάδα του Συντονιστικού Ρεθύμνου κατά των ΒΑΠΕ. Σημειώσεις γύρω...

Ηράκλειο:«Ημέρες Χαράς 2026» από την ΔΕΠΑΝΑΛ Α.Ε....

«Ημέρες Χαράς 2026» από την ΔΕΠΑΝΑΛ Α.Ε. Στο Πάρκο Γεωργιάδη...

Ρέθυμνο:Ανακοίνωση από την Ομάδα του Συντονιστικού κατά...

Η ομάδα του Συντονιστικού Ρεθύμνου κατά των ΒΑΠΕ. Σημειώσεις γύρω...
VAVOULAS GROUP 728×90
politika-kritis-ad
politika-kritis-ad

Share post:

Subscribe

spot_imgspot_img

Popular

More like this
Related

Μισθοί: Δύο στους τρείς μισθωτούς λαμβάνουν πάνω από 1.000 ευρώ

Τι καταγράφει η έκθεση Εργάνη για το 2025 και...

Εορτολόγιο 3 Φεβρουαρίου: Ποιοι γιορτάζουν σήμερα

Σήμερα, Τρίτη 3 Φεβρουαρίου, σύμφωνα με το εορτολόγιο του...

Ρέθυμνο:Ανακοίνωση από την Ομάδα του Συντονιστικού κατά των ΒΑΠΕ για το φετινό κυνήγι θησαυρού

Η ομάδα του Συντονιστικού Ρεθύμνου κατά των ΒΑΠΕ. Σημειώσεις γύρω...