O Κωστής Μουσουρούλης Συντονιστής του Σχεδίου Δίκαιης Αναπτυξιακής Μετάβασης των λιγνιτικών περιοχών

Ημερομηνία:

Η Διυπουργική Επιτροπή για την απολιγνιτοποίηση επέλεξε τον κ. Κωστή Μουσουρούλη, ανώτερο στέλεχος της Ευρωπαϊκής Επιτροπής, ως Συντονιστή του Σχεδίου Δίκαιης Αναπτυξιακής Μετάβασης των περιοχών της Δυτικής Μακεδονίας και της Μεγαλόπολης.

Ειδικότερα, όπως ορίζεται από την σχετική Πράξη Υπουργικού Συμβουλίου, ο κ. Μουσουρούλης αναλαμβάνει Πρόεδρος της Συντονιστικής Επιτροπής, δηλαδή της Ομάδας Εργασίας που -υπό την εποπτεία της Διυπουργικής Επιτροπής- θα καταρτίσει και θα υλοποιήσει το Σχέδιο Δίκαιης Μετάβασης και θα συντονίσει τις συνδεόμενες με αυτό δραστηριότητες. Η ελληνική κυβέρνηση ζήτησε να τον διαθέσει η Ευρωπαϊκή Επιτροπή για τη θέση αυτή, επειδή συνδυάζει την πολύ καλή γνώση του ενεργειακού κλάδου (πρώην υπουργός και Γενικός Γραμματέας Ενέργειας), με προϋπηρεσία στις Βρυξέλλες και μεγάλη εμπειρία στη διαχείριση κοινοτικών προγραμμάτων (πρώην Γενικός Γραμματέας Δημοσίων Επενδύσεων και ΕΣΠΑ).

Ο υπουργός Περιβάλλοντος και Ενέργειας –και πρόεδρος της Διυπουργικής Επιτροπής- κ. Κωστής Χατζηδάκης δήλωσε σχετικά: «Είμαι πολύ χαρούμενος για την επιλογή του Κωστή Μουσουρούλη. Συνδυάζει τη βαθιά γνώση του κλάδου της ενέργειας με την τεχνογνωσία αναφορικά με τον τρόπο λειτουργίας των χρηματοδοτικών μηχανισμών και εργαλείων της Ευρωπαϊκής Ένωσης. Έχω συνεργαστεί με μεγάλη επιτυχία με τον κ. Μουσουρούλη στο παρελθόν. Η εμπειρία του τόσο στις Βρυξέλλες όσο και στην Αθήνα είναι πολύτιμη. Είμαι βέβαιος ότι είναι ο κατάλληλος άνθρωπος στην κατάλληλη θέση!».

Ο υφυπουργός Περιβάλλοντος και Ενέργειας Γεράσιμος Θωμάς σημείωσε: «Η υλοποίηση του σχεδίου Δίκαιης Μετάβασης χρειάζεται έναν άνθρωπο που θα σκύβει καθημερινά πάνω από το όραμα και τα προβλήματα των περιοχών της Δυτικής Μακεδονίας και της Μεγαλόπολης. Ο Κ. Μουσουρούλης είναι ο ιδανικός άνθρωπος για να δουλέψει μαζί με τις Περιφέρειες και τη ΔΕΗ σε αυτό το έργο».

Ακολουθεί βιογραφικό του Κωστή Μουσουρούλη:
Ο Κωστής Μουσουρούλης γεννήθηκε στην Αθήνα, το 1963. Αποφοίτησε από το Οικονομικό Πανεπιστήμιο και απέκτησε μεταπτυχιακούς τίτλους στην Ευρωπαϊκή Οικονομία και στις Διεθνείς Σχέσεις από το Πανεπιστήμιο των Βρυξελλών (ULB). Διαθέτει Certificat στη Δημόσια Διοίκηση από το Solvay Brussels School of Economics & Management.
Το 2004 ανέλαβε τη Γενική Γραμματεία Επενδύσεων και Ανάπτυξης του Υπουργείου Οικονομίας και Οικονομικών. Το 2007 ορίστηκε Γενικός Γραμματέας του Υπουργείου Ανάπτυξης, αρμόδιος για τον τομέα της Ενέργειας.
Εξελέγη για πρώτη φορά βουλευτής στις εθνικές εκλογές του 2009 με τη Νέα Δημοκρατία. Επανεξελέγη βουλευτής το 2012 και διορίστηκε Υπουργός Ναυτιλίας και Αιγαίου την περίοδο 2012-2013. Θήτευσε επίσης αναπληρωτής υπουργός Παραγωγικής Ανασυγκρότησης, Περιβάλλοντος και Ενέργειας στην υπηρεσιακή κυβέρνηση το καλοκαίρι του 2015.

Προηγούμενο Άρθρο
placeholder text
Επόμενο Άρθρο
placeholder text

Παραιτήθηκε ο διοικητής της ΥΠΑ – Ποιος...

Ο υπουργός Υποδομών και Μεταφορών Χρίστος Δήμας είχε ζητήσει...

Πανελλαδική Επιτροπή Μπλόκων: Πoλιορκία της Αθήνας α...

Πώς οργανώθηκε η περιχαράκωση της Πανελλαδικής Επιτροπής των Μπλόκων...

Παραιτήθηκε ο διοικητής της ΥΠΑ – Ποιος...

Ο υπουργός Υποδομών και Μεταφορών Χρίστος Δήμας είχε ζητήσει...

Πανελλαδική Επιτροπή Μπλόκων: Πoλιορκία της Αθήνας α...

Πώς οργανώθηκε η περιχαράκωση της Πανελλαδικής Επιτροπής των Μπλόκων...
politika-kritis-header-ad
VAVOULAS GROUP 728×90
politika-kritis-ad
CANALE 300X250
politika-kritis-ad

Subscribe

spot_imgspot_img

Popular

More like this
Related

Παραιτήθηκε ο διοικητής της ΥΠΑ – Ποιος αναλαμβάνει

Ο υπουργός Υποδομών και Μεταφορών Χρίστος Δήμας είχε ζητήσει...

Δήμος Ηρακλείου: Νέο βιωματικό εργαστήριο φωτογραφίας και αυτογνωσίας στην «Διά Δήμου… Μάθηση»

Έναρξη εργαστηρίου 24/1 Με το νέο βιωματικό εργαστήριο φωτογραφίας και...

Δήμος Ρεθύμνης:Νέα χρηματοδότηση ύψους740.000 Ευρώ για έργα οδικής ασφάλειας

Ο Δήμος Ρεθύμνης εξασφάλισε πρόσθετα κονδύλια ύψους 740.000 από...