Σωματεία, Ενώσεις και Ομοσπονδίες συμπεριλήφθηκαν στα Μέτρα Στήριξης για την αντιμετώπιση των αρνητικών συνεπειών της εμφάνισης του κορωνοϊού

Ημερομηνία:

Η αθλητική οικογένεια της χώρας, με Κωδικούς Αριθμούς Δραστηριότητας 9311, 9312, 9313, 9319 και με τις υποκατηγορίες τους (εξαψήφιων και οκταψήφιων), συμπεριλήφθηκε στον «Καθορισμό των λεπτομερειών εφαρμογής του άρθρου 2 της από 11.03.2020 ΠΝΠ (ΦΕΚ 55 Α), με την οποία λαμβάνονται κατεπείγοντα μέτρα αντιμετώπισης των αρνητικών συνεπειών της εμφάνισης του κορωνοϊού και της ανάγκης περιορισμού της διάδοσής του (Υπουργική Απόφαση Αριθμ. Α.1053/2020, ΦΕΚ 949/Β/21-3-2020).

Σχετική πρόταση είχε καταθέσει ο Υφυπουργός Πολιτισμού και Αθλητισμού, Λευτέρης Αυγενάκης, στους Υπουργούς Οικονομικών και Εργασίας και Κοινωνικών Υποθέσεων. Για τη μέριμνα να συμπεριληφθούν και να αντιμετωπιστούν ισότιμα τα αθλητικά Σωματεία, οι Ενώσεις και οι αθλητικές Ομοσπονδίες στις κατηγορίες εκείνες που δικαιούνται τα Μέτρα Στήριξης, τα οποία ανακοίνωσε η Κυβέρνηση και ο Πρωθυπουργός Κυριάκος Μητσοτάκης. Μέριμνα που ελήφθη, δεδομένου ότι η διακοπή οιασδήποτε αθλητικής, αγωνιστικής και προπονητικής δραστηριότητας επηρεάζει άμεσα, με σημαντικές αρνητικές επιπτώσεις, τους προπονητές, το προσωπικό των αθλητικών Ομοσπονδιών και Ενώσεων και το προσωπικό των Εθνικών Αθλητικών Κέντρων (ΕΑΚ).

Τα Μέτρα Στήριξης περιλαμβάνουν τα εξής:

* Παρατείνονται μέχρι και την 31/08/2020 οι προθεσμίες καταβολής των βεβαιωμένων στις Δ.Ο.Υ./Ελεγκτικά Κέντρα οφειλών των επιχειρήσεων, οι οποίες έχουν ενεργό, κύριο κωδικό δραστηριότητας στις 20/03/2020 ή που λήγουν ή έληξαν από 11/03/2020 έως και την 30/4/2020. Έως την ίδια ημερομηνία και για τις ίδιες ως άνω οφειλές και πρόσωπα, παρατείνονται και οι προθεσμίες καταβολής των δόσεων ρυθμίσεων/διευκολύνσεων τμηματικής καταβολής βεβαιωμένων οφειλών.
* Αναστέλλεται μέχρι και την 31/08/2020 η είσπραξη των βεβαιωμένων και ληξιπρόθεσμων κατά τις 11/03/2020 οφειλών των ανωτέρω προσώπων.
* Κατά την καταβολή δεν υπολογίζονται οι τόκοι και προσαυξήσεις του χρονικού διαστήματος της αναστολής.
* Στην περίπτωση που εργαζόμενοι επιχειρήσεων (μέρος ή όλοι) τίθενται σε καθεστώς αναστολής της σύμβασης εργασίας τους και ο οικείος εργοδότης καταγγείλει αυτή, καθώς και την περίπτωση που, μετά την ολοκλήρωση του μέτρου, οι επιχειρήσεις δεν διατηρούν τον ίδιο αριθμό θέσεων εργασίας, η παράταση ή η αναστολή παύει αυτοδικαίως και οι οφειλές βαρύνονται με τόκους και προσαυξήσεις, βάσει της αρχικής ημερομηνίας βεβαίωσης.
Επισημαίνεται ότι από την εφαρμογή της παρούσας απόφασης εξαιρούνται τα Νομικά Πρόσωπα Ιδιωτικού Δικαίου (Ν.Π.Ι.Δ.) που ανήκουν στο κράτος ή σε Ν.Π.Δ.Δ. ή Ο.Τ.Α. – κατά την έννοια της επίτευξης κρατικού ή δημοσίου ή αυτοδιοικητικού σκοπού, εποπτείας, διορισμού και ελέγχου της πλειοψηφίας της Διοίκησής τους- ή επιχορηγούνται τακτικά, σύμφωνα με τις κείμενες διατάξεις, από κρατικούς πόρους κατά πενήντα τοις εκατό (50%) τουλάχιστον του ετήσιου προϋπολογισμού τους.

Προηγούμενο Άρθρο
placeholder text
Επόμενο Άρθρο
placeholder text

Δίπλα στην ομάδα ο Βαγγέλης Μαρινάκης

Ο Ολυμπιακός επιστρέφει στο Champions League μετά από 5...

Γιάννης Αντετοκούνμπο: Απείλησαν τη σύζυγό του μέσω...

Η Μαράια Αντετοκούνμπο δέχθηκε μια σοκαριστική επίθεση από έναν...

Δίπλα στην ομάδα ο Βαγγέλης Μαρινάκης

Ο Ολυμπιακός επιστρέφει στο Champions League μετά από 5...

Γιάννης Αντετοκούνμπο: Απείλησαν τη σύζυγό του μέσω...

Η Μαράια Αντετοκούνμπο δέχθηκε μια σοκαριστική επίθεση από έναν...
politika-kritis-header-ad
VAVOULAS GROUP 728×90
politika-kritis-ad
CANALE 300X250
politika-kritis-ad

Subscribe

spot_imgspot_img

Popular

More like this
Related

Λασίθι:51ο Φεστιβάλ ΚΝΕ-ΟΔΗΓΗΤΗ στη Σητεία (19.9) και τον Αγιο Νικόλαο (20.9)

Στις 19 και 20 Σεπτεμβρίου συνεχίζεται το ταξίδι του...

Εορτολόγιο 19 Σεπτεμβρίου: Ποιοι γιορτάζουν σήμερα

Σήμερα, Παρασκευή 19 Σεπτεμβρίου, σύμφωνα με το εορτολόγιο του...

ΟΠΕΚΕΠΕ: Τελεσίγραφο της Κομισιόν για τις αγροτικές επιδοτήσεις – Κίνδυνος να χαθούν τα κονδύλια

Αντιμέτωπη με αναστολή μηνιαίων και ενδιάμεσων πληρωμών η Ελλάδα....