Παράταση προθεσμιών υποβολής φορολογικών δηλώσεων

Ημερομηνία:

Σε παρατάσεις προθεσμιών υποβολής δηλώσεων προχώρησε το υπουργείο Οικονομικών, με απόφαση του υφυπουργού Απόστολου Βεσυρόπουλου και κατόπιν εισήγησης του διοικητή της ΑΑΔΕ Γιώργου Πιτσιλή, και με στόχο, όπως αναφέρεται, την ανακούφιση των επιχειρήσεων και των λογιστών- φοροτεχνικών στην πρωτοφανή δοκιμασία που περνούν αυτήν την περίοδο, ώστε να επικεντρωθούν στην εκπλήρωση των δηλωτικών υποχρεώσεων οι οποίες είναι κρίσιμες για τη στήριξη της οικονομίας.

Ειδικότερα, παρατείνονται οι εξής προθεσμίες υποβολής δηλώσεων:

*Παρατείνονται για δύο μήνες από τη λήξη τους, κατά περίπτωση, οι προθεσμίες υποβολής των δηλώσεων φόρου συγκέντρωσης κεφαλαίου και τελών χαρτοσήμου, με καταληκτική ημερομηνία εντός Μαρτίου και Απριλίου 2020. Οι δηλώσεις τελών χαρτοσήμου, που αποδίδονται ηλεκτρονικά με τον παρακρατούμενο φόρο εισοδήματος και αποτελούν παρακολούθημα του φόρου αυτού, αποδίδονται κατά τον χρόνο απόδοσης του παρακρατούμενου φόρου.

*Παρατείνεται έως και τις 30/6/2020 η προθεσμία υποβολής των δηλώσεων περιβαλλοντικού τέλους πλαστικής σακούλας, με καταληκτική ημερομηνία την 30/4/2020, που αφορούν στο α’ τρίμηνο του 2020.

*Παρατείνεται έως και τις 29/5/2020 η προθεσμία υποβολής δηλώσεων φόρου διαμονής, με καταληκτική ημερομηνία την 31/3/2020, που αφορούν στα ειδικά στοιχεία τα οποία εκδόθηκαν εντός Φεβρουαρίου 2020.

*Παρατείνεται έως και τις 30/6/2020 η προθεσμία υποβολής των δηλώσεων φόρου διαμονής, με καταληκτική ημερομηνία την 30/4/2020, που αφορούν στα ειδικά στοιχεία που εκδόθηκαν εντός Μαρτίου 2020.

*Παρατείνεται έως και τις 29/5/2020 η προθεσμία υποβολής των δηλώσεων φόρου κληρονομιών και κερδών από τυχερά παίγνια, που λήγει εντός Μαρτίου και Απριλίου. Το ίδιο ισχύει και για τις δηλώσεις φόρου δωρεών και γονικών παροχών, για τις οποίες δεν συντάσσεται συμβολαιογραφικό έγγραφο.

*Για την προστασία της υγείας των συναλλασσόμενων και των εργαζομένων στις εφορίες, οι δηλώσεις φορολογιών κεφαλαίου που υποβάλλονται κατά το χρονικό αυτό διάστημα, παραλαμβάνονται και διεκπεραιώνονται χωρίς διενέργεια ελέγχου, ο οποίος θα διενεργηθεί σε μεταγενέστερο χρόνο.ΠΗΓΗ ΑΠΕ-ΜΠΕ

Προηγούμενο Άρθρο
placeholder text
Επόμενο Άρθρο
placeholder text

Χειμερινές διακοπές με voucher κοινωνικού τουρισμού της...

Για τους παρόχους τουριστικών καταλυμάτων, οι τιμές επιδότησης παραμένουν...

Πώς θα αλλάξετε πλακάκια και υδραυλικά με...

Η μεγάλη διαφορά του προγράμματος σε σχέση με τα...

Χειμερινές διακοπές με voucher κοινωνικού τουρισμού της...

Για τους παρόχους τουριστικών καταλυμάτων, οι τιμές επιδότησης παραμένουν...

Πώς θα αλλάξετε πλακάκια και υδραυλικά με...

Η μεγάλη διαφορά του προγράμματος σε σχέση με τα...
politika-kritis-header-ad
VAVOULAS GROUP 728×90
politika-kritis-ad
CANALE 300X250
politika-kritis-ad

Subscribe

spot_imgspot_img

Popular

More like this
Related

Hράκλειο : Ζημιά στον αγωγό της Τυλίσου ενδέχεται να προκαλέσει προβλήματα υδροδότησης σε ορισμένες περιοχές του Ηρακλείου

Επαναλειτουργεί το διυλιστήριο του Αποσελέμη Αποκαταστάθηκε η υδροδότηση του Ηρακλείου...

Κρατήστε τα παιδιά σε φόρμα και μέσα στις γιορτές με 5 διασκεδαστικά tips

Γιατί οι γιορτές δεν είναι μόνο... μελομακάρουνα! Κατά τη διάρκεια...

Σε κανονική λειτουργία η ΕΕΝ Αποσελέμη – Ξεκίνησε η τροφοδοσία των συνεργαζόμενων ΔΕΥΑ

Ο Οργανισμός Ανάπτυξης Κρήτης (Ο.Α.Κ.) Α.Ε. ενημερώνει ότι, μετά...