Χατζηδάκης : Οι φτωχοί δεν θα μείνουν χωρίς ρεύμα αλλά δεν θέλουμε οι πονηροί να εκμεταλλευτούν την κρίση

Ημερομηνία:

Φτωχός άνθρωπος δεν θα μείνει χωρίς ρεύμα αυτήν την περίοδο, αλλά δεν θέλουμε οι πονηροί να εκμεταλλευτούν την κρίση, επεσήμανε ο υπουργός Περιβάλλοντος και Ενέργειας Κωστής Χατζηδάκης μιλώντας σήμερα στον τηλεοπτικό σταθμό OPEN.

«Υπάρχουν ηλεκτρονικά αρχεία, μπορεί να γίνει διασταύρωση για τους μπαταχτσήδες και τους στρατηγικούς κακοπληρωτές. Αυτοί δεν θα τύχουν καμιάς ειδικής μεταχείρισης. Αντίθετα, υπήρχε προηγουμένως και θα εξακολουθήσει να υπάρχει ανοχή για τους ανθρώπους που έχουν πρόβλημα, είναι φτωχοί. Υπάρχει και από τη νομοθεσία σαφής κατεύθυνση γι αυτούς. Η ΔΕΗ και οι άλλοι πάροχοι κάνουν περαιτέρω εκπτώσεις στις ευπαθείς ομάδες», τόνισε ο υπουργός και κάλεσε όσους έχουν, να πληρώνουν τους λογαριασμούς.

Σήμερα αναμένεται να ανακοινωθεί ο μηχανισμός εγγυοδοσίας που αποσκοπεί στην ενίσχυση της ρευστότητας των εταιριών ενέργειας.

«Από ενέργεια δεν θα μείνουμε, εκείνο που πρέπει να προσέξουμε είναι να μη μείνει το ταμείο», τόνισε ο κ. Χατζηδάκης. «Δεν υπάρχουν μηχανές με χρήματα. Αν οι εταιρείες έχουν σημαντική μείωση στις εισπράξεις τότε θα έχουν θέμα στη ρευστότητα. Δημιουργούμε τον μηχανισμό εγγυοδοσίας, αλλά η Ελλάδα δεν είναι υπερδύναμη και η ΔΕΗ ήταν στην εντατική μέχρι πριν από λίγο καιρό».

Ο υπουργός ανέφερε ότι το πιο φιλολαϊκό μήνυμα σήμερα είναι αυτό της υπευθυνότητας, γι αυτό και «πηγαίνουμε όσο επιτρέπουν οι δυνάμεις του συστήματος». Επανέλαβε εξάλλου ότι η πρώτη προτεραιότητα είναι να υπάρχει αδιάλειπτη παροχή ηλεκτρικής ενέργειας, φυσικού αερίου και υγρών καυσίμων.

Πηγή: ΑΠΕ-ΜΠΕ

Προηγούμενο Άρθρο
placeholder text
Επόμενο Άρθρο
placeholder text

Οικουμενικός Πατριάρχης Βαρθολομαίος: Ιστορική ομιλία στη Βουλή...

«Ο φονταμενταλισμός είναι έκπτωση της πίστης»: Με αυτή τη...

Νέο πολυνομοσχέδιο: «Μπλόκο» στα μετρητά πάνω από...

Σειρά αλλαγών στη φορολογία και στις συναλλαγές φέρνει το...

Οικουμενικός Πατριάρχης Βαρθολομαίος: Ιστορική ομιλία στη Βουλή...

«Ο φονταμενταλισμός είναι έκπτωση της πίστης»: Με αυτή τη...

Νέο πολυνομοσχέδιο: «Μπλόκο» στα μετρητά πάνω από...

Σειρά αλλαγών στη φορολογία και στις συναλλαγές φέρνει το...
politika-kritis-ad
politika-kritis-ad

Share post:

Subscribe

spot_imgspot_img

Popular

More like this
Related

Επίδομα αναπηρίας: Ποιοι συνταξιούχοι δικαιούνται έως 846 ευρώ και ποιες είναι οι προϋποθέσεις

Το Επίδομα Απολύτου Αναπηρίας του ΕΦΚΑ προσφέρει σημαντική οικονομική...

«Κλείδωσε» η ημερομηνία για την εμπορική λειτουργία του νέου αεροδρομίου στο Καστέλλι

Ο Διευθύνων Σύμβουλος του ΔΑΗΚ, Νίκος Αναστασίου, τόνισε ότι...

Την Παρασκευή τα εγκαίνια του Κέντρου Υφαντικής στα Ανώγεια

Εγκαινιάζοντας έναν νέο χώρο αφιερωμένο στη διατήρηση, ανάδειξη και...

“Μεταμορφώνοντας ένα Έθνος”: Εκδήλωση για τον Ελευθέριο Βενιζέλο στο Μέριλαντ

Η εκδήλωση θα πραγματοποιηθεί στο Ελληνικό Κέντρο. Ο Κρητικός Σύλλογος...