Πόσο επηρεάστηκε η Ελλάδα από την τελευταία διαρροή ραδιενέργειας από το Τσερνομπίλ!

Ημερομηνία:

Δεν έχει ανιχνευθεί ραδιενέργεια στην ατμόσφαιρα της Ελλάδας, ούτε αναμένονται ευρήματα με την οποιαδήποτε ραδιολογική σημασία.

Τα παραπάνω αναφέρει σε νέα ανακοίνωση της η Ελληνική Επιτροπή Ατομικής Ενέργειας (ΕΕΑΕ), αναφορικά με τη δασική πυρκαγιά που ήταν σε εξέλιξη από 4 έως 14 Απριλίου στην περιοχή του πυρηνικού σταθμού Τσερνόμπιλ της Ουκρανίας.

Η ΕΕΑΕ διαβεβαιώνει ότι το τηλεμετρικό δίκτυο σταθμών μέτρησης ακτινοβολίας, αλλά και οι εργαστηριακές αναλύσεις δειγμάτων, δεν έχουν καταγράψει οποιαδήποτε μεταβολή.

Επισημαίνει, επίσης ότι, «καθώς οι εργαστηριακές αναλύσεις συνεχίζονται και, λαμβανομένης υπόψη της κίνησης των αέριων μαζών, δεν αποκλείεται το ενδεχόμενο οι ευαίσθητες μετρητικές τεχνικές να ανιχνεύσουν απειροελάχιστες ποσότητες ραδιενέργειας σε φίλτρα αέρα, οι οποίες σε κάθε περίπτωση δεν θα έχουν ραδιολογική σημασία, παρά μόνο επιστημονικό ενδιαφέρον».

Τα επίπεδα ραδιενέργειας στη χώρα μας ελέγχονται σε συνεχή και συστηματική βάση μέσω του εθνικού τηλεμετρικού δικτύου, το οποίο λειτουργεί από το 2000. Αντίστοιχες μετρήσεις διενεργούνται στις χώρες της Ευρωπαϊκής Ένωσης και παρακολουθούνται συνεχώς από την ΕΕΑΕ μέσω του Ευρωπαϊκού δικτύου EURDEP.

 

Δείτε επίσης: Λαμία- Καλούν πιστούς για «ντου» σε εκκλησίες με αφισοκολλημένα μηνύματα

Προηγούμενο Άρθρο
placeholder text
Επόμενο Άρθρο
placeholder text

Μακελειό σε σχολείο στην Αυστρία: Ένα ακόμα...

Έντεκα νεκροί από την επίθεση σε σχολείο στην Αυστρίας...

Ένα στα τέσσερα παιδιά στην ΕΕ αντιμετωπίζει...

Η παιδική φτώχεια στην Ευρωπαϊκή Ένωση εμφανίζει σημαντικές διακυμάνσεις...

Μακελειό σε σχολείο στην Αυστρία: Ένα ακόμα...

Έντεκα νεκροί από την επίθεση σε σχολείο στην Αυστρίας...

Ένα στα τέσσερα παιδιά στην ΕΕ αντιμετωπίζει...

Η παιδική φτώχεια στην Ευρωπαϊκή Ένωση εμφανίζει σημαντικές διακυμάνσεις...
politika-kritis-header-ad
VAVOULAS GROUP 728×90
politika-kritis-ad
DOLE Μπανάνες 300Χ250
CANALE 300X250
politika-kritis-ad

Subscribe

spot_imgspot_img

Popular

More like this
Related

Εγκρίθηκε από το Δημοτικό Συμβούλιο ο νέος Οργανισμός Εσωτερικής Υπηρεσίας του Δήμου Ηρακλείου

Αντικαθιστά τον προηγούμενο ΟΕΥ του 2011, αντιμετωπίζει διαχρονικές δυσλειτουργίες,...

«Σκοτώσαμε τον νέο αρχηγό των ενόπλων δυνάμεων του Ιράν», λέει το Ισραήλ

Ο ισραηλινός στρατός ανακοίνωσε σήμερα, Τρίτη, ότι σκότωσε τον...

Έμπρακτη στήριξη των μικρομεσαίων επιχειρήσεων ζητάει η Ελένη Βατσινά

Κοινοβουλευτική παρέμβαση της βουλευτή Ηρακλείου ΠΑΣΟΚ και Τομεάρχη Μικρομεσαίας...