Ξενοδόχοι Κρήτης: «Αν το κράτος δεν βοηθήσει τον τουρισμό, θα έχουμε οικονομικό πρόβλημα»

Ημερομηνία:

Πρωινό στο δωμάτιο και γεύματα «a la cart» (επιλογή από κατάλογο) περιμένουν τους πελάτες των ξενοδοχείων στην εποχή του κορονοϊού.

Τα Check in & Check out θα γίνονται από απόσταση μέσω “έξυπνων συσκευών” ενώ για όσους θελήσουν να επισκεφτούν τη Reception, την επικοινωνία με τους εργαζόμενους θα τους χωρίζει μια γυάλινη επιφάνεια.

Στην Κρήτη, την ναυαρχίδα του τουρισμού για την Ελλάδα, ο πρόεδρος της Ένωσης Ξενοδόχων Ηρακλείου Νίκος Χαλκιαδάκης ανέφερε ότι η Ένωση συνεργάζεται με την Περιφέρεια και το Πανεπιστήμιο Κρήτης και τον ΕΟΔΥ.

Μάλιστα όπως είπε, η Ένωση έχει αναθέσει στην «Howarth International» μελέτη για την «επόμενη μέρα» στα ξενοδοχεία, τα αποτελέσματα της οποίας θα ανακοινωθούν σε δυο εβδομάδες.

Ο πρόεδρος της Ένωσης Ξενοδόχων Ηρακλείου εκφράζει την αγωνία του για το αν θα πρέπει ή ακόμα ακόμα, αν μπορούν να ανοίξουν τις ξενοδοχειακές μονάδες, χωρίς τη στήριξη της πολιτείας όπως τονίζει. «Αν δεν βοηθήσει το κράτος, θα έχουμε μεγάλο οικονομικό πρόβλημα.

Θέλουμε να ανοίξουμε με όρους βιωσιμότητας και αν δεν συμβεί αυτό, ο κ. Χαλκιαδάκης επισημαίνει ότι «μπορεί και να μην ανοίξουν ξενοδοχεία». Προσθέτει, επίσης, ότι οι παρεμβάσεις που θα πρέπει να γίνουν στα ξενοδοχεία, για υγειονομικούς λόγους, είναι σημαντικά κοστοβόρες και σε πολλές των περιπτώσεων θα είναι και αδύνατες να εφαρμοστούν.

Πάντως, πηγή αγωνίας είναι οι ελεύσεις τουριστών που τυχόν δεν θα διαγνωστούν από τα τεστ που θα γίνονται πριν αυτοί ταξιδέψουν, με ό,τι αυτό συνεπάγεται για την προστασία των εργαζομένων και των τοπικών πληθυσμών.

Τέλος στην τελική ευθεία είναι η σύνταξη του «υγειονομικού πρωτοκόλλου», το οποίο θα καθορίζει τους κανόνες λειτουργίες των ξενοδοχειακών μονάδων, στην εποχή του κορονοϊού.

Πηγή: ΑΠΕ – ΜΠΕ

Προηγούμενο Άρθρο
placeholder text
Επόμενο Άρθρο
placeholder text

Ηράκλειο: Σε σοβαρή κατάσταση νεογέννητο μετανάστριας που...

Μητέρα και βρέφος νοσηλεύονται στο Βενιζέλειο. Σε σταθερή αλλά σοβαρή...

Νίκος Καζαντζάκης: Ο άνθρωπος που πάλεψε με...

«Στις κουβέντες μας “ο προδότης των ελληνικών θεσμών” λαχταρούσε...

Ηράκλειο: Σε σοβαρή κατάσταση νεογέννητο μετανάστριας που...

Μητέρα και βρέφος νοσηλεύονται στο Βενιζέλειο. Σε σταθερή αλλά σοβαρή...

Νίκος Καζαντζάκης: Ο άνθρωπος που πάλεψε με...

«Στις κουβέντες μας “ο προδότης των ελληνικών θεσμών” λαχταρούσε...
politika-kritis-header-ad
VAVOULAS GROUP 728×90
politika-kritis-ad
CANALE 300X250
politika-kritis-ad

Subscribe

spot_imgspot_img

Popular

More like this
Related

Τσιτσιπάς: «Στόχος να επιστρέψω πιο δυνατός το 2026»

Ο Ελληνας τενίστας ανακοίνωσε ότι δεν θα πάρει μέρος...

Δεύτερη προφυλάκιση για την εγκληματική οργάνωση με τις παράνομες επιδοτήσεις στον ΟΠΕΚΕΠΕ

Πρόκειται για 53χρονη που δήλωνε ως κύρια δραστηριότητα το...

Ηράκλειο: Σε σοβαρή κατάσταση νεογέννητο μετανάστριας που γέννησε λίγο μετά τη διάσωσή της

Μητέρα και βρέφος νοσηλεύονται στο Βενιζέλειο. Σε σταθερή αλλά σοβαρή...