Ν. ΧΑΛΚΙΑΔΑΚΗΣ: Πολλά τα αναπάντητα θέματα, που δεν επιτρέπουν τον σχεδιασμό για την λειτουργία των ξενοδοχείων…

Ημερομηνία:

Για μία σειρά θέματα, τα οποία παραμένουν αναπάντητα και στα οποία απαιτείται άμεση τοποθέτηση των αρμόδιων, αφού δεν μπορεί να υπάρξει σχεδιασμός για τη λειτουργία των ξενοδοχείων χωρίς αυτά, κάνει λόγο σε ανακοίνωσή του ο πρόεδρος της Ένωσης Ξενοδοχείων Ηρακλείου κ. Νίκος Χαλκιαδάκης, αναφορικά με τα μέτρα στήριξης του Τουρισμού που ανακοίνωσε η κυβέρνηση.

Επιπροσθέτως, κάνει λόγο για πλήθος εκκρεμμοτήτων, όπως τα υγειονομικά μέτρα, η ενίσχυση της ρευστότητας των ξενοδοχείων, αλλά και ζητήματα όπως η διασφάλιση των ξενοδοχείων από τις γκρίζες ζώνες μεταξύ των διαφόρων πολιτικών που υιοθετούνται μεταξύ αεροπορικών εταιρειών, οδικών μεταφορών και ξενοδοχείων, που συνεχίζουν να προβληματίζουν και να αποθαρρύνουν.

Ακόμη τονίζει ότι η μέχρι τώρα προβλεπόμενη κίνηση στη χώρα μας κινείται σε μονοψήφιο αριθμό σε σχέση με την περασμένη χρονιά και είναι ορατός ο κίνδυνος η προσφορά κλινών να υπερβαίνει κατά πολύ τη ζήτηση με συνέπεια την οικονομική καταστροφή των ξενοδόχων, ενώ κάνει λόγο για μεγάλες πιέσεις των tour operators στους ξενοδόχους.

Η δήλωση του κ. Χαλκιαδάκη, έχει ως εξής:

«Με ανάμεικτα συναισθήματα υποδέχθηκε ο κλάδος του τουρισμού του Ηρακλείου τις εξαγγελίες των μέτρων για την επανεκκίνηση του τουρισμού στη χώρα.

Ορθώς η κυβέρνηση δίνει ιδιαίτερο βάρος στην απασχόληση, αφού ο κλάδος της φιλοξενίας απασχολεί τη συντριπτική πλειοψηφία των εργαζομένων στη χώρα.

Σε συνέχεια της, πράγματι, εξαιρετικής διαχείρισης της οικονομικής κρίσης καλούμαστε να ανεβάσουμε ταχύτητα για να σώσουμε ότι σώζεται από τον ελληνικό τουρισμό.

Αυτό δεν είναι εφικτό χωρίς το ελληνικό χαμόγελο που έχει παγώσει με την κρίση του κοροναϊού.

Απαιτούνται βέβαια πολλές διευκρινιστικές απαντήσεις αφού κάποιες από τις προβλεπόμενες ρυθμίσεις δεν είναι αρκετά σαφείς.

Υπάρχουν όμως και μία σειρά θέματα τα οποία παραμένουν αναπάντητα και στα οποία απαιτείται άμεση τοποθέτηση των αρμόδιων, αφού δεν μπορεί να υπάρξει σχεδιασμός για τη λειτουργία των ξενοδοχείων χωρίς αυτά.

Τα υγειονομικά μέτρα, η ενίσχυση της ρευστότητας των ξενοδοχείων, αλλά και ζητήματα όπως η διασφάλιση των ξενοδοχείων από τις γκρίζες ζώνες μεταξύ των διαφόρων πολιτικών που υιοθετούνται μεταξύ αεροπορικών εταιρειών, οδικών μεταφορών και ξενοδοχείων, συνεχίζουν να προβληματίζουν και να αποθαρρύνουν.

Σημειώνω ότι η μέχρι τώρα προβλεπόμενη κίνηση στη χώρα μας κινείται σε μονοψήφιο αριθμό σε σχέση με την περασμένη χρονιά και είναι ορατός ο κίνδυνος η προσφορά κλινών να υπερβαίνει κατά πολύ τη ζήτηση με συνέπεια την οικονομική καταστροφή των ξενοδόχων.

Τέλος, αν και δεν είναι ζήτημα που αφορά άμεσα την κυβέρνηση, οφείλουμε να μεταφέρουμε το κλίμα που έρχεται από τους ξένους tour operators πού ασκούν ακραίες πιέσεις σε τιμές και όρους πληρωμής τους οποίους δεν αντέχει ο ξενοδοχειακός κλάδος.

Τούτων δεδομένων, και παρά το θετικό πρώτο βήμα που σημειώθηκε, συνεχίζει να είναι αμφίβολη η δυνατότητα των ξενοδόχων να λειτουργήσουν όπως και στο παρελθόν ως μοχλός οικονομικής ευρωστίας και στήριξης των εργαζομένων και της τοπικής οικονομίας.

Νίκος Χαλκιαδάκης

Πρόεδρος

ΕΝΩΣΗΣ ΞΕΝΟΔΟΧΕΙΩΝ ΗΡΑΚΛΕΙΟΥ»

https://money-tourism.gr/

Προηγούμενο Άρθρο
placeholder text
Επόμενο Άρθρο
placeholder text

Ευχαριστήριο Δήμου Αγίου Νικολάου για την προσφορά...

Ο Δήμος Αγίου Νικολάου (Γραφείο Παιδείας) ευχαριστεί τις Ξενοδοχειακές...

Μήνυμα Δημάρχου Χανίων, Π. Σημανδηράκη, και Αντιδημάρχου...

Με αφορμή την έναρξη των Πανελλαδικών Εξετάσεων 2026, ο...

Ευχαριστήριο Δήμου Αγίου Νικολάου για την προσφορά...

Ο Δήμος Αγίου Νικολάου (Γραφείο Παιδείας) ευχαριστεί τις Ξενοδοχειακές...

Μήνυμα Δημάρχου Χανίων, Π. Σημανδηράκη, και Αντιδημάρχου...

Με αφορμή την έναρξη των Πανελλαδικών Εξετάσεων 2026, ο...
politika-kritis-ad
politika-kritis-ad

Share post:

Subscribe

spot_imgspot_img

Popular

More like this
Related

Ευχαριστήριο Δήμου Αγίου Νικολάου για την προσφορά επιχειρήσεων στους υποψηφίους των Πανελληνίων εξετάσεων

Ο Δήμος Αγίου Νικολάου (Γραφείο Παιδείας) ευχαριστεί τις Ξενοδοχειακές...

Συντάξεις χηρείας: Στοπ σε περικοπές ή επιστροφές ποσών με νόμο

Τι θα προβλέπει η ρύθμιση που αναμένεται να κατατεθεί...

Πανελλήνιες 2026: Πώς να είσαι υποστηρικτικός γονιός όταν το παιδί σου δίνει εξετάσεις

Οι Πανελλήνιες δεν κρίνουν το μέλλον, αλλά δοκιμάζουν τις...

Μάκρη: Ιδιωτικό νησί στο Ιόνιο βγαίνει στο σφυρί με τιμή διαμερίσματος

Η τιμή εκκίνησης για το νησί Μάκρη στο σύμπλεγμα...