Διασύνδεση Κρήτης-Αττικής: Έως 15 Ιουνίου οι υπογραφές

Ημερομηνία:

Μέχρι τις 15 Ιουνίου θα πέσουν οι υπογραφές στο Ηράκλειο της Κρήτης για την ηλεκτρική διασύνδεση της Κρήτης με την Αττική. Το συνολικό ποσό της επένδυσης είναι 1 δισ. ευρώ, εκ των οποίων τα 300-400 εκατ. ευρώ θα καλυφθούν μέσω του ΕΣΠΑ και 200 εκατ. ευρώ από το μετοχικό κεφάλαιο της «Αριάδνη Interconnection», θυγατρικής του ΑΔΜΗΕ, που υλοποιεί την ηλεκτρική διασύνδεση.

Υπενθυμίζεται ότι ο ΑΔΜΗΕ είχε έρθει σε συμφωνία πριν από δύο εβδομάδες με εγχώρια τράπεζα για τη σύναψη δανείου εκτιμώμενου ύψους 400 με 500 εκατ. ευρώ προκειμένου να κλείσει όλο το σκέλος της χρηματοδότησης του έργου της ηλεκτρικής διασύνδεσης Κρήτης – Αττικής. Αυτό τόνισε σε τηλεδιάσκεψη η διοίκηση της εταιρείας, με αφορμή τα ετήσια αποτελέσματα του 2019 και πρόσθεσε ότι ο τραπεζικός δανεισμός της τάξης των 400 εκατ. ευρώ έχει κλειδώσει ήδη με επιτόκιο κάτω του 2,5%, καθώς είχε προηγηθεί η συμφωνία αυτή της κρίσης που προκάλεσε η πανδημία.

Παράλληλα, το υπουργείο Περιβάλλοντος και Ενέργειας έδωσε το «πράσινο φως» για τους περιβαλλοντικούς όρους για την ηλεκτρική διασύνδεση της Κρήτης μέσω Αττικής, η οποία προβλέπεται να ολοκληρωθεί το 2023.

Reporter.gr

Προηγούμενο Άρθρο
placeholder text
Επόμενο Άρθρο
placeholder text

Κατολίσθηση στον ΒΟΑΚ στο ύψος του Φόδελε...

Κατολίσθηση στον ΒΟΑΚ, λίγο πριν από τον κόμβο του...

Διακοπές ρεύματος στην Κρήτη την Πέμπτη 17...

Προγραμματισμένες διακοπές ρεύματος θα πραγματοποιηθούν αύριο, Πέμπτη 17 Σεπτεμβρίου,...

Κατολίσθηση στον ΒΟΑΚ στο ύψος του Φόδελε...

Κατολίσθηση στον ΒΟΑΚ, λίγο πριν από τον κόμβο του...

Διακοπές ρεύματος στην Κρήτη την Πέμπτη 17...

Προγραμματισμένες διακοπές ρεύματος θα πραγματοποιηθούν αύριο, Πέμπτη 17 Σεπτεμβρίου,...
politika-kritis-ad
politika-kritis-ad

Share post:

Subscribe

spot_imgspot_img

Popular

More like this
Related

ΑΑΔΕ: Στο μικροσκόπιο τα αυτοκίνητα με ξένες πινακίδες – Ποιοι κινδυνεύουν με πρόστιμα

Εντατικοί έλεγχοι για οχήματα που κυκλοφορούν στην Ελλάδα με...

Πώς βοηθάμε το παιδί στη μελέτη χωρίς να αναλαμβάνουμε εμείς τα μαθήματά του

Η επιθυμία αυτή είναι καλοδεχούμενη, όμως υπάρχει μία λεπτή...

Προσωπικός Βοηθός: Ανοίγει η πλατφόρμα για αιτήσεις – Ποιοι είναι οι δικαιούχοι

Σε λειτουργία τίθεται η πλατφόρμα για το πρόγραμμα «Προσωπικός...

Γιατί το μυαλό μας «κολλάει» στο χειρότερο σενάριο;

Όταν κάτι δεν μας πάει όπως το θέλουμε, αμέσως...