Μήνυμα Αρναουτάκη για την Παγκόσμια Ημέρα Περιβάλλοντος

Ημερομηνία:

Με αφορμή την Παγκόσμια Ημέρα Περιβάλλοντος, ο Περιφερειάρχης Κρήτης Σταύρος Αρναουτάκης σε μήνυμα του υπογραμμίζει την σημασία που αποκτά στις μέρες μας η προστασία του περιβάλλοντος.

Παράλληλα επισημαίνει τη νέα αναπτυξιακή προοπτική που εστιάζει στις νέες πολιτικές του ΟΗΕ και της Ε.Ε. με δεδομένη την κλιματική αλλαγή και τις συνέπειες της.

Στη δήλωσή του ο κ. Αρναουτάκης, αναφέρει:

«Η προστασία του περιβάλλοντος αποτελεί βασική προτεραιότητα για την Περιφέρεια Κρήτης, καθώς τα περιβαλλοντικά ζητήματα αποτελούν μια βασική παράμετρο που θα καθορίσει το μοντέλο ανάπτυξης των επόμενων χρόνων. Με αυτό το δεδομένο ενσωματώνουμε στους μεγάλους εθνικούς στόχους για την αντιμετώπιση της κλιματικής αλλαγής, τις δικές μας περιφερειακές και αποκεντρωμένες πολιτικές, γνωρίζοντας καλά πως το νησί μας αποτελεί, πλέον, σημαντικό παράγοντα για την επίτευξη των στόχων της Ευρωπαϊκής Ένωσης αναφορικά με την ενέργεια και το περιβάλλον.

Παράλληλα, η Περιφέρεια Κρήτης προωθεί την επίτευξη των Στόχων της Βιώσιμης Ανάπτυξης, όπως έχουν περιγραφεί από τον Οργανισμό Ηνωμένων Εθνών και απαντούν και στα ζητήματα της κλιματικής αλλαγής, της ενεργειακής ασφάλειας και αυτονομίας της Κρήτης. Με την καταγραφή των αναγκών, την αξιολόγηση των δεδομένων, την εξεύρεση λύσεων, αλλά και τη ευαισθητοποίηση των πολιτών προχωρούμε και στο νέο σχεδιασμό προσαρμογής στην κλιματική αλλαγή. Υιοθετώντας ένα νέο μοντέλο διαχείρισης για θέματα κλιματικής αλλαγής, ενέργειας, φυσικών καταστροφών και πολιτικής προστασίας η Κρήτη τα επόμενα χρόνια θα αποτελέσει ένα πρότυπο μοντέλο διαχείρισης των περιβαλλοντικών ζητημάτων.

Με αφορμή τον εορτασμό της Παγκόσμιας Ημέρας Περιβάλλοντος, εντείνουμε την προσπάθεια για την χρηματοδότηση και ολοκλήρωση μεγάλων περιβαλλοντικών έργων. Διαμορφώνουμε έτσι τις απαραίτητες συνθήκες για τη διατήρηση της βιοποικιλότητας της Κρήτης και την ενίσχυση των δεικτών αειφορίας. Σε αυτή την προσπάθεια απαιτείται συνεργασία και συνένωση δυνάμεων για την ευαισθητοποίηση των πολιτών. Η Περιφέρεια Κρήτης συνεχίζει να αποτελεί τον κρίκο μιας αλυσίδας που όλοι οφείλουμε να ενισχύσουμε προς όφελος των επόμενων γενεών».

Προηγούμενο Άρθρο
placeholder text
Επόμενο Άρθρο
placeholder text

Δήμος Ηρακλείου:Τοποθέτηση κεντρικού αγωγού ύδρευσης στην οδό...

Εργασίες από Τετάρτη 4/2 έως Τρίτη 10/2 Στην...

Επίσκεψη του Βουλευτή Ρεθύμνης Μανόλη Χνάρη στον...

Τον Δήμο Ανωγείων επισκέφθηκε ο Βουλευτής Ρεθύμνης του ΠΑΣΟΚ...

Δήμος Ηρακλείου:Τοποθέτηση κεντρικού αγωγού ύδρευσης στην οδό...

Εργασίες από Τετάρτη 4/2 έως Τρίτη 10/2 Στην...

Επίσκεψη του Βουλευτή Ρεθύμνης Μανόλη Χνάρη στον...

Τον Δήμο Ανωγείων επισκέφθηκε ο Βουλευτής Ρεθύμνης του ΠΑΣΟΚ...
VAVOULAS GROUP 728×90
politika-kritis-ad
politika-kritis-ad

Share post:

Subscribe

spot_imgspot_img

Popular

More like this
Related

Επίσκεψη του Βουλευτή Ρεθύμνης Μανόλη Χνάρη στον Δήμο Ανωγείων

Τον Δήμο Ανωγείων επισκέφθηκε ο Βουλευτής Ρεθύμνης του ΠΑΣΟΚ...

Συνάντηση του Δημάρχου Ηρακλείου με τον Καλλιτεχνικό Διευθυντή της Εθνικής Λυρικής Σκηνής

Τηλεδιάσκεψη με τον Καλλιτεχνικό Διευθυντή της Εθνικής Λυρικής Σκηνής...

Απολογισμός έργων 66,5 εκατομμυρίων ευρώ από την Αντιπεριφέρεια Ρεθύμνου

Η έλλειψη προσωπικού που προκαλεί σοβαρή δυσλειτουργία στις τοπικές...