Ηράκλειο:Ολοκληρώθηκε αστυνομική επιχείρηση σε περιοχή του Ηρακλείου

Ημερομηνία:

Στο πλαίσιο του ευρύτερου επιχειρησιακού σχεδιασμού αλλά και εφαρμογής ειδικού σχεδίου για την καταπολέμηση παραβατικών συμπεριφορών και έκνομων ενεργειών οργανώθηκε και πραγματοποιήθηκε από το Τμήμα Αντιμετώπισης Οργανωμένου Εγκλήματος της Γενικής Περιφερειακής Αστυνομικής Διεύθυνσης Κρήτης συντονισμένη αστυνομική επιχείρηση, σε περιοχές του Ηρακλείου.

Στην επιχείρηση συμμετείχαν αστυνομικοί της ανωτέρω Υπηρεσίας, της Ε.Κ.Α.Μ. Κρήτης, των Τμημάτων Αστυνομικών Επιχειρήσεων Ηρακλείου, Μεσσαράς και Λασιθίου, της Ομάδας Πρόληψης Καταστολής Εγκλήματος Ηρακλείου, των Αστυνομικών Τμημάτων Αστερουσίων και Μινώα Πεδιάδος και της Ομάδας Πεζών Περιπολιών της Διεύθυνσης Αστυνομίας Ηρακλείου.

Σχηματίστηκε δικογραφία σε βάρος 13 ατόμων για τα κατά περίπτωση αδικήματα της απόπειρας ανθρωποκτονίας, διακεκριμένες περιπτώσεις κλοπών, παραβάσεις νομοθεσίας περί όπλων και ζωοκλοπής εκ των οποίων συνελήφθησαν 11 άτομα.

Συγκεκριμένα ύστερα από την πολύμηνη, ενδελεχή και εμπεριστατωμένη έρευνα, καθώς και την κατάλληλη αξιοποίηση στοιχείων από αστυνομικούς του Τμήματος Αντιμετώπισης Οργανωμένου Εγκλήματος της Γενικής Περιφερειακής Αστυνομικής Διεύθυνσης Κρήτης, προέκυψε ότι, τουλάχιστον από τον Ιανουάριο του 2020, επτά από τους παραπάνω δράστες είχαν εμπλακεί στην αφαίρεση τεσσάρων Ι.Χ.Φ. αυτοκινήτων, σε περιοχές Ηρακλείου και Λασιθίου.

Ειδικότερα, όπως διαπιστώθηκε προέβαιναν στην αφαίρεση οχημάτων, για τα οποία στη συνέχεια απαιτούσαν συγκεκριμένο χρηματικό ποσό προκειμένου να τα επιστρέψουν στους ιδιοκτήτες τους.
Επιπλέον, από την ενδελεχή προανάκριση και την αναλυτική διερεύνηση στοιχείων, εξιχνιάστηκαν δύο υποθέσεις απόπειρας ανθρωποκτονίας που διαπράχθηκαν σε περιοχή του Νομού Ηρακλείου.

Από τη συνεχιζόμενη αστυνομική έρευνα προέκυψε ακόμη ότι από τους συλληφθέντες, πέντε άτομα είχαν εμπλακεί σε δύο υποθέσεις ζωοκλοπών και είχαν προσπαθήσει ανεπιτυχώς να διαπράξουν ακόμη δύο ζωοκλοπές.
Διενεργήθηκαν έρευνες σε οικίες, ποιμνιοστάσια και λοιπούς χώρους που κατέχουν και χρησιμοποιούν οι συλληφθέντες, όπου βρέθηκαν και κατασχέθηκαν, πιστόλι, κυνηγετικό όπλο, φυσίγγια διαφόρων διαμετρημάτων, δίκυκλη μοτοσυκλέτα για την οποία όπως προέκυψε είχε δηλωθεί κλοπή.

Η προανάκριση διενεργείται από το Τμήμα Αντιμετώπισης Οργανωμένου Εγκλήματος της Γενικής Περιφερειακής Αστυνομικής Διεύθυνσης Κρήτης, ενώ οι συλληφθέντες θα οδηγηθούν αρμοδίως.

Προηγούμενο Άρθρο
placeholder text
Επόμενο Άρθρο
placeholder text

Ηράκλειο: Ξεκινάει η δίκη του εμπρησμού σε...

Ο εμπρησμός στην καφετέρια στο Ηράκλειο Κρήτης είχε καταγραφεί...

Ηράκλειο:Τα κάλαντα στο Δήμαρχο Μαλεβιζίου είπαν παιδιά...

Με χαρούμενες παιδικές φωνές γέμισε το Δημαρχείο Μαλεβιζίου από...

Ηράκλειο: Ξεκινάει η δίκη του εμπρησμού σε...

Ο εμπρησμός στην καφετέρια στο Ηράκλειο Κρήτης είχε καταγραφεί...

Ηράκλειο:Τα κάλαντα στο Δήμαρχο Μαλεβιζίου είπαν παιδιά...

Με χαρούμενες παιδικές φωνές γέμισε το Δημαρχείο Μαλεβιζίου από...
politika-kritis-header-ad
VAVOULAS GROUP 728×90
politika-kritis-ad
CANALE 300X250
politika-kritis-ad

Subscribe

spot_imgspot_img

Popular

More like this
Related

Ολυμπιακός: Προσφορά και αγάπη στην Ιερά Μητρόπολη του Πειραιά

Στο πλευρό της Ιεράς Μητροπόλεως Πειραιώς η ΠΑΕ Ολυμπιακός...

Ηράκλειο: Ξεκινάει η δίκη του εμπρησμού σε καφετέρια – Οι δράστριες κόντεψαν να καούν ζωντανές

Ο εμπρησμός στην καφετέρια στο Ηράκλειο Κρήτης είχε καταγραφεί...

Από τη Σητεία ως το Μαρόκο – Αυτοί είναι οι δημοφιλέστεροι προορισμοί των γιορτών στην Aegean

Υψηλές πληρότητες για πολλούς προορισμούς εσωτερικού και εξωτερικού της...

ΚΚΕ:Ανακοίνωση του Γραφείου Τύπου Για την Παγκόσμια Ημέρα Μεταναστών (18 Δεκεμβρίου)

Με αφορμή την Παγκόσμια Ημέρα Μεταναστών το ΚΚΕ στέλνει...