ΕΕ: Εγκρίθηκαν μέτρα στήριξης για την Ελλάδα 1,14 δισ. ευρώ – Ωφελούνται 90.000 επιχειρήσεις

Ημερομηνία:

Η Ευρωπαϊκή Επιτροπή ενέκρινε σε χρόνο ρεκόρ τροποποιήσεις προγραμμάτων ύψους 1,14 δισ. ευρώ για την Ελλάδα από τα οποία αναμένεται να επωφεληθούν γύρω στις 90.000 μικρομεσαίες επιχειρήσεις, προκειμένου να αντιμετωπίσουν τις επιπτώσεις από την κρίση του κοροναϊού.

Το 1,14 δισ. ευρώ που αποτελούν κονδύλια πολιτικής συνοχής (ποσό που, συμπεριλαμβανομένης της εθνικής συνεισφοράς, καθιστά δυνατές συνολικές επενδύσεις άνω του 1,50 δισ. ευρώ) θα χρηματοδοτήσει μέτρα υπέρ των ελληνικών μικρομεσαίων επιχειρήσεων (ΜΜΕ) μέσω του επιχειρησιακού προγράμματος «Ανταγωνιστικότητα, επιχειρηματικότητα και καινοτομία».

Από το ποσό αυτό, περίπου 600 εκατ. ευρώ χορηγούνται υπό μορφή επιχορηγήσεων, ενώ το υπόλοιπο ποσό χορηγείται υπό μορφή επιστρεφόμενης ενίσχυσης (χρηματοδοτικά μέσα). Συνολικά, μέσω αυτών των καθεστώτων αναμένεται να στηριχθούν περίπου 90.000 επιχειρήσεις, σημειώνει σε ανακοίνωσή της η Ευρωπαϊκή Επιτροπή.

Η έγκριση των κονδυλίων προκύπτει από την τροποποίηση δεκατριών περιφερειακών επιχειρησιακών προγραμμάτων της περιόδου 2014-2020 και δύο εθνικών επιχειρησιακών προγραμμάτων. Με τις εν λόγω τροποποιήσεις καθίστανται διαθέσιμα 1,14 δισ. ευρώ για την αντιμετώπιση των επιπτώσεων της κρίσης του κορονοϊού στην ελληνική οικονομία μέσω της χρηματοδότησης μέτρων στήριξης της επιχειρηματικότητας.

«Χαιρετίζω την αποφασιστικότητα που επιδεικνύει η Ελλάδα για την ανάληψη ταχείας δράσης με στόχο τη στήριξη της οικονομίας, ιδίως των μικρομεσαίων επιχειρήσεων και της απασχόλησης», δήλωσε η Επίτροπος Συνοχής και Μεταρρυθμίσεων Ελίζα Φερέιρα, ενώ στην ανακοίνωση της Επιτροπής επισημαίνεται ότι «η Ελλάδα θέσπισε ταχύτατα ένα ολοκληρωμένο πλαίσιο μέτρων αντιμετώπισης της κρίσης και από τον Απρίλιο έχει θεσπίσει τέσσερα καθεστώτα στήριξης επιχειρήσεων: εγγυήσεις δανείων προς τις επιχειρήσεις μέσω της δημιουργίας ενός Ταμείου Εγγυήσεων για δάνεια κεφαλαίων κίνησης, επιδότηση επιτοκίου για υπάρχοντα δάνεια των ΜΜΕ, επιδότηση επιτοκίου για νέα δάνεια κεφαλαίων κίνησης των ΜΜΕ κι ένα καθεστώς επιστρεπτέων προκαταβολών υπό μορφή επιχορηγήσεων προς τις ΜΜΕ».

Πηγή: ΑΠΕ-ΜΠΕ

Προηγούμενο Άρθρο
placeholder text
Επόμενο Άρθρο
placeholder text

Μετά τον ΟΠΕΚΕΠΕ, ηλεκτρονική «ταυτότητα» για κάθε...

Στον απόηχο του σκανδάλου του ΟΠΕΚΕΠΕ και των αποκαλύψεων...

Φωτοβολταϊκά σε ταράτσες και μπαλκόνια: Μόνιμη μείωση...

Η νέα Υπουργική Απόφαση απλουστεύει τις διαδικασίες για μικρούς...

Μετά τον ΟΠΕΚΕΠΕ, ηλεκτρονική «ταυτότητα» για κάθε...

Στον απόηχο του σκανδάλου του ΟΠΕΚΕΠΕ και των αποκαλύψεων...

Φωτοβολταϊκά σε ταράτσες και μπαλκόνια: Μόνιμη μείωση...

Η νέα Υπουργική Απόφαση απλουστεύει τις διαδικασίες για μικρούς...
politika-kritis-ad
politika-kritis-ad

Share post:

Subscribe

spot_imgspot_img

Popular

More like this
Related

Μετά τον ΟΠΕΚΕΠΕ, ηλεκτρονική «ταυτότητα» για κάθε αιγοπρόβατο

Στον απόηχο του σκανδάλου του ΟΠΕΚΕΠΕ και των αποκαλύψεων...

ΕΕ: «Μπλόκο» στα social media για παιδιά κάτω των 13 ετών – Τι αλλάζει με το EU KIDS Act

Ιδιαίτερη σημασία έχει η πρόβλεψη για τις πολύ μεγάλες...

Σχολικά κυλικεία: Τι περιλαμβάνει η τροποποίηση των κανόνων για τα προϊόντα και τις μερίδες

Αλλάζουν τα γραμμάρια και οι μερίδες προϊόντων στα σχολικά...