Κοροναϊός: 19 νέα κρούσματα και κανένας θάνατος – Κανένα στις πύλες εισόδου

Ημερομηνία:

Σε 19 ανέρχονται τα κρούσματα κοροναϊού στη χώρα μας το τελευταίο 24ωρο, ενώ δεν καταγράφηκε κάποιος θάνατος. Παράλληλα, στα νέα κρούσματα δεν περιλαμβάνεται κάποιο από τις πύλες εισόδου της χώρας.

Σύμφωνα με ανακοίνωση του Εθνικού Οργανισμού Υγείας (ΕΟΔΥ), ο συνολικός αριθμός των κρουσμάτων είναι 3.983, εκ των οποίων το 54.7% άνδρες αφορά άνδρες.

1.088 (27.3%) θεωρούνται σχετιζόμενα με ταξίδι από το εξωτερικό και 2.044 (51.3%) είναι σχετιζόμενα με ήδη γνωστό κρούσμα.

12 διασωληνωμένοι
Στο μεταξύ, 12 συμπολίτες μας νοσηλεύονται διασωληνωμένοι. Η διάμεση ηλικία τους είναι 58 ετών. Μία (8.3%) είναι γυναίκα και οι υπόλοιποι άνδρες.

To 75.0% έχει υποκείμενο νόσημα ή είναι ηλικιωμένοι 70 ετών και άνω.

124 ασθενείς έχουν εξέλθει από τις ΜΕΘ.

Κανένας θάνατος
Τέλος, δεν έχει καταγραφεί κανένας νέος θάνατος, ενώ έχουμε 194 θανάτους συνολικά στη χώρα. 63 (32.5%) γυναίκες και οι υπόλοιποι άνδρες.

Η διάμεση ηλικία των θανόντων συμπολιτών μας ήταν τα 76 έτη και το 95.9% είχε κάποιο υποκείμενο νόσημα ή/και ηλικία 70 ετών και άνω.

Η μάσκα επιστρέφει στη ζωή μας, όμως ο συνωστισμός «απειλεί» με πιο αυστηρά μέτρα
Στο μεταξύ, πρωταγωνιστικό ρόλο στην καθημερινότητά μας αποκτά από σήμερα και πάλι η προστατευτική μάσκα, αφού εκτός από τα Μέσα Μαζικής Μεταφοράς που συνεχίζει να είναι υποχρεωτική, το ίδιο θα ισχύει και στα σούπερ μάρκετ, τόσο για τους εργαζόμενους, όσο και για τους καταναλωτές. Την ίδια στιγμή, με τους λοιμωξιολόγους να έχουν ήδη εισηγηθεί χρήση μάσκας σε όλους τους κλειστούς χώρους, αυξάνονται καθημερινά οι επιστήμονες που μιλούν για καθολική χρήση μάσκας.

Ωστόσο, παρά τα «νέα» μέτρα στα οποία προχωρά η κυβέρνηση, δεν λείπουν οι εικόνες συνωστισμού, τόσο σε λιμάνια και αεροδρόμια, με τη συντριπτική πλειοψηφία των πολιτών -τουλάχιστον- να φορούν μάσκα. Κάπως έτσι παραμένει ελεγχόμενη η κατάσταση στις πύλες εισόδου και εξόδου της χώρας.

Εκεί που η κατάσταση δεν μπορεί να ελεγχθεί είναι τα όσα συμβαίνουν στα πάρτι που γίνονται -κυρίως- τα Σαββατοκύριακα σε μαγαζιά και όχι μόνο. Μπορεί τα πανηγύρια να απαγορεύτηκαν, αφού αποδείχτηκε πως ο κόσμος δεν μπορούσε να τηρήσει τα μέτρα, ούτε οι διοργανωτές να τα επιβλέψουν, όμως τα πράγματα γίνονται πιο δύσκολα όσον αφορά στα πάρτι.

Από τη μια πλευρά, όταν πρόκειται για κατάστημα, οι αυξημένοι έλεγχοι θα βοηθήσουν στην μείωση περιστατικών συνωστισμού στα κέντρα διασκέδασης. Ωστόσο από την άλλη πλευρά, όταν μιλάμε για «ιδιωτικά» πάρτι σε ταράτσες, ο έλεγχος γίνεται ακόμα πιο δύσκολος, με συνέπεια ο κίνδυνος να αυξάνεται κατακόρυφα.

Αυτός είναι και ο λόγος που από την κυβέρνηση αφήνουν ανοιχτό το ενδεχόμενο επιβολής νέων μέτρων.

Προηγούμενο Άρθρο
placeholder text
Επόμενο Άρθρο
placeholder text

Νέα στοιχεία για τη δολοφονία του 27χρονου...

Νέα στοιχεία έρχονται στο φως για τον 27χρονο που...

Δολοφονία 27χρονου στη Νέα Πέραμο: «Ήταν ένα...

«Ένα παιδί 27 χρονών, ένας λεβέντης που έφαγε 9...

Νέα στοιχεία για τη δολοφονία του 27χρονου...

Νέα στοιχεία έρχονται στο φως για τον 27χρονο που...

Δολοφονία 27χρονου στη Νέα Πέραμο: «Ήταν ένα...

«Ένα παιδί 27 χρονών, ένας λεβέντης που έφαγε 9...
VAVOULAS GROUP 728×90
politika-kritis-ad
politika-kritis-ad

Share post:

Subscribe

spot_imgspot_img

Popular

More like this
Related

Εορτολόγιο 3 Φεβρουαρίου: Ποιοι γιορτάζουν σήμερα

Σήμερα, Τρίτη 3 Φεβρουαρίου, σύμφωνα με το εορτολόγιο του...

Ρέθυμνο:Ανακοίνωση από την Ομάδα του Συντονιστικού κατά των ΒΑΠΕ για το φετινό κυνήγι θησαυρού

Η ομάδα του Συντονιστικού Ρεθύμνου κατά των ΒΑΠΕ. Σημειώσεις γύρω...

Μητσοτάκης: Θα αναμετρηθώ με Ανδρουλάκη, Κωνσταντοπούλου, Βελόπουλo, όχι με το… χάος

Την πίστη του στις αυτοδύναμες κυβερνήσεις επανέλαβε ο πρωθυπουργός,...