Γ. Λιονάκης: Ταχύτητα, ζώνη ασφαλείας και διαχωριστικό στηθαίο οδήγησαν στο θανατηφόρο τροχαίο

Τις τρεις βασικές αιτίες που οδήγησαν στο θανατηφόρο τροχαίο δυστύχημα στα Χανιά ανέδειξε ο πρόεδρος του εθελοντικού συλλόγου προστασίας τροχαίων ατυχημάτων Γιάννης Λιονάκης μιλώντας στον Περιφερειακό Τηλεοπτικό Σταθμό CRETA.

Όπως ανέφερε ο κ Λιονάκης η ταχύτητα, η έλλειψη διαχωριστικού στηθαίου αλλά και η μη χρήση ζώνης ασφαλείας από το θύμα που καθόταν στο πίσω κάθισμα ήταν τα κυρίαρχα σημεία του συγκεκριμένου τροχαίου.

«Δυστυχώς βλέποντας τα αυτοκίνητα καταλαβαίνει κάποιος πως έχουμε μεγάλες ταχύτητες. Θα πρέπει να έχουν οι οδηγοί στο μυαλό τους πως σε ένα τροχαίο δύο οχημάτων τις ταχύτητες τις υπολογίζουμε προσθετικά. Επίσης το ένα θύμα του τροχαίου βρισκόταν στο πίσω κάθισμα χωρίς να φορά ζώνη ασφαλείας. Θα πρέπει όλοι να καταλάβουμε πως όπου και να καθόμαστε πρέπει να φοράμε ζώνη. Ο οδηγός ενός αυτοκινήτου δεν πρέπει να ξεκινά αν δεν φορέσουν όλοι ζώνη», ανέφερε χαρακτηριστικά ο κ Λιονάκης.

Το συγκεκριμένο τροχαίο δεν θα είχε συμβεί αν φυσικά υπήρχε διαχωριστικό στηθαίο στον Βόρειο Οδικό Άξονα τόνισε για μία ακόμα φορά ο κ. Λιονάκης επισημαίνοντας και την ευθύνη όλων όσων εδώ και 40 χρόνια έχουν αφήσει την Κρήτη χωρίς έναν σύγχρονο αυτοκινητόδρομο.

«Πόσες φορές πρέπει να πούμε πως το στηθαίο σώζει ζωές. Αν υπήρχε σήμερα δεν θα μιλούσαμε για θύματα. Ας το αντιληφθούν όλοι όσοι ευθύνονται και η Κρήτη δεν έχει εδώ και 40 χρόνια έναν σύγχρονο αυτοκινητόδρομο. Έναν δρόμο που θα δίνει τη δυνατότητα το λάθος ενός οδηγού να μην έχει θανατηφόρες συνέπειες για έναν άλλο οδηγό. Έναν δρόμο που θα λειτουργεί συγχωρητικά και όχι να οδηγούμαστε σε συνέπειες όπως τις σημερινές» δήλωσε χαρακτηριστικά ο κ Λιονάκης.https://creta24.gr/

Τα σχόλια είναι κλειστά.