Χανιά:Ευχαριστίες Δημάρχου Χανίων, Π. Σημανδηράκη στην Περιφέρεια Κρήτης

Ημερομηνία:

Ευχαριστίες Δημάρχου Χανίων, Π. Σημανδηράκη στην Περιφέρεια Κρήτης για την αύξηση της χρηματοδότησης στα 15 εκατ. ευρώ του έργου αποκατάστασης της Δημοτικής Αγοράς

Ο Δήμαρχος Χανίων, Παναγιώτης Σημανδηράκης σε δηλώσεις του σχετικά με την πλήρη ένταξη των έργων για την αποκατάσταση και ανακαίνιση της Δημοτικής Αγοράς Χανίων, στο πρόγραμμα Δημοσίων Επενδύσεων της Περιφέρειας Κρήτης επισημαίνει:
“Ο προγραμματισμός και η συστηματική συνεργασία του Δήμου Χανίων με την Περιφέρεια Κρήτης είχε ως αποτέλεσμα την αύξηση του ποσού εγγραφής για την αποκατάσταση και την ανακαίνιση της Δημοτικής Αγοράς Χανίων, από 5 στα 15 εκ. ευρώ. Ως εκ τούτου, με την απόφαση αυτή ο προϋπολογισμός του Δήμου Χανίων και κατ’ επέκταση και οι δημότες μας, δεν επιβαρύνονται με το σημαντικό αυτό ποσό το οποίο θα καλύπτονταν είτε με την χρήση ιδίων πόρων είτε με δανεισμό. Ευχαριστούμε θερμά την Περιφέρεια Κρήτης, τον Περιφερειάρχη, Σταύρο Αρναουτάκη και τον Αντιπεριφερειάρχη Χανίων, Νίκο Καλόγερη για την πολύτιμη συνεργασία αλλά και την αποδεδειγμένη και έμπρακτη ενίσχυση των προσπαθειών του Δήμου μας.

Το έργο που θα πραγματοποιηθεί στην Δημοτική Αγορά αφορά την πλήρη αποκατάσταση των φθορών του κτηρίου αλλά και τη λειτουργική αναβάθμιση και ανακαίνιση των καταστημάτων, σύμφωνα με την εγκεκριμένη μελέτη από το Κεντρικό Αρχαιολογικό Συμβούλιο. Η έναρξη των εργασιών αναμένεται μετά την ολοκλήρωση της διαγωνιστική διαδικασίας στα τέλη του 2021 και προβλέπεται να διαρκέσουν περίπου 2 έτη.

Το επόμενο διάστημα προβλέπεται να υπογραφεί η προκήρυξη του διαγωνισμού, που θα διεξαχθεί σύμφωνα με το άρθρο 28 του Ν.4412/2016 και ορίζεται ως μια κλειστή διαδικασία που περιλαμβάνει ειδικές προσκλήσεις σε μεγάλες εταιρίες με αποδεδειγμένη εμπειρία σε αντίστοιχης κλίμακας έργα.

Είμαστε ιδιαίτερα χαρούμενοι που το εμβληματικό αυτό έργο για τον τόπο μας, επιτέλους δρομολογείται σε συνέχεια των προσπαθειών που είχαν ξεκινήσει από την δημοτική αρχή του κυρίου Τζανακάκη μέχρι και την προηγούμενη δημοτική αρχή του κυρίου Βάμβουκα. Όλοι μαζί, ο Πρωθυπουργός, οι Βουλευτές του Νομού Χανίων και η Περιφέρεια Κρήτης σε αγαστή συνεργασία στοχοθετούμε, διεκδικούμε και τελικά πετυχαίνουμε μεγάλα και σημαντικά έργα του τόπου μας επ’ ωφελεία των πολιτών.”

Προηγούμενο Άρθρο
placeholder text
Επόμενο Άρθρο
placeholder text

Επισκέψεις της Σέβης Βολουδάκη σε κρίσιμες υπηρεσίες...

Σειρά επισκέψεων στον Δήμο Καντάνου–Σελίνου πραγματοποίησε η Υφυπουργός Μετανάστευσης...

Δήμος Πλατανιά:“Συνεχίζονται οι εκδηλώσεις “Πολιτιστικό Καλοκαίρι 2026-16ο...

Με μεγάλη επιτυχία και προσέλευση μικρών και μεγάλων θεατών...

Επισκέψεις της Σέβης Βολουδάκη σε κρίσιμες υπηρεσίες...

Σειρά επισκέψεων στον Δήμο Καντάνου–Σελίνου πραγματοποίησε η Υφυπουργός Μετανάστευσης...

Δήμος Πλατανιά:“Συνεχίζονται οι εκδηλώσεις “Πολιτιστικό Καλοκαίρι 2026-16ο...

Με μεγάλη επιτυχία και προσέλευση μικρών και μεγάλων θεατών...
politika-kritis-ad
politika-kritis-ad

Share post:

Subscribe

spot_imgspot_img

Popular

More like this
Related

Ο Ιούλιος «έψησε» την Ελλάδα – Ανάμεσα στους θερμότερους από το 2010

Ο Ιούλιος του 2026 χαρακτηρίστηκε από ελαφρώς υψηλότερες του...

Οδηγίες ΕΟΔΥ για λαγοκέφαλο: Πάμε εγκαίρως στον γιατρό, τα συμπτώματα εξελίσσονται γρήγορα

Σύμφωνα με τον ΕΟΔΥ, οι επιπτώσεις δεν περιορίζονται στο...

Συντάξεις: Οι πέντε κόφτες λόγω μνημονίων και νόμου Κατρούγκαλου

Οι συνολικές απώλειες εισοδήματος των συνταξιούχων την περίοδο 2015...

Η Kρητικιά ερμηνεύτρια, Γωγώ Λιδάκη με… ντίσκο διάθεση!

Η Γωγώ Λιδάκη επιστρέφει δυναμικά με το τρίτο της...