Είναι οριστικό: Έτσι θα ανοίξουν τα σχολεία, σε… δόσεις οι μαθητές στα διαλείμματα, μάσκες παντού

Ημερομηνία:

Σε πλήρη σύνθεση φαίνεται πως θα ανοίξουν τα σχολεία από Σεπτέμβρη όπως αποφασίστηκε κατά τη σημερινή τηλεδιάσκεψη με τα μέλη της Εθνικής Επιτροπής Προστασίας Δημόσιας Υγείας κατά του κορονοϊού

Ξεδιαλύνει το άνοιγμα των σχολείων στις 7 Σεπτεμβρίου, μετά τη σημερινή τηλεδιάσκεψη που είχαν η Υπουργός Παιδείας και Θρησκευμάτων, Νίκη Κεραμέως, η Υφυπουργός, Σοφία Ζαχαράκη, και ο Υφυπουργός, Βασίλης Διγαλάκης, με τα μέλη της Εθνικής Επιτροπής Προστασίας Δημόσιας Υγείας κατά του κορονοϊού.

Αντικείμενο της τηλεδιάσκεψης, η συνέχιση της προετοιμασίας της λειτουργίας των εκπαιδευτικών δομών που είχε ξεκινήσει προ μηνών, προκειμένου – όπως είχε ήδη ανακοινωθεί από την ηγεσία του Υπουργείου – να επικαιροποιηθεί η προετοιμασία και υπό το φως των πιο πρόσφατων επιδημιολογικών δεδομένων της πανδημίας στη χώρα μας.

Μετά από ομόφωνη εισήγηση της Επιτροπής, προγραμματίζεται η επαναλειτουργία όλων των σχολικών μονάδων να πραγματοποιηθεί σε πλήρη σύνθεση (δηλ. με όλους τους μαθητές) και με αυξημένα μέτρα προστασίας (όπως εκτεταμένη χρήση της μάσκας, διαφορετικά διαλείμματα μαθητών κ.ά.). Λεπτομέρειες σχετικά με την επαναλειτουργία όλων των εκπαιδευτικών δομών θα οριστικοποιηθούν τις επόμενες ημέρες και θα ανακοινωθούν συνολικά από το Υπουργείο.

Όπως δήλωσε η Υπουργός, Νίκη Κεραμέως: «Η επικοινωνία μας με το Υπουργείο Υγείας και τα μέλη της Εθνικής Επιτροπής Προστασίας Δημόσιας Υγείας έναντι του κορωνοϊού COVID19 είναι διαρκής με στόχο τη συνεχή επικαιροποίηση και προσαρμογή της εκπαιδευτικής διαδικασίας στις ιδιαίτερες συνθήκες που διανύουμε. Όπως το προηγούμενο διάστημα, έτσι και τώρα, οι εισηγήσεις των ειδικών είναι αυτές που μας καθοδηγούν για τις αυξημένες προφυλάξεις και τα μέτρα διασφάλισης της δημόσιας υγείας όπου και όταν αυτά απαιτούνται. Το αμέσως επόμενο διάστημα και μόλις ολοκληρωθούν οι σχετικές συζητήσεις με την Επιτροπή, το Υπουργείο θα ανακοινώσει το πλήρες πλαίσιο επαναλειτουργίας των δομών που υπάγονται σε αυτό.»

Προηγούμενο Άρθρο
placeholder text
Επόμενο Άρθρο
placeholder text

Δημοτικά Σχολεία: Νέο ωράριο αποχώρησης μαθητών από...

Τι αλλάζει στο ωράριο αποχώρησης των μαθητών Δημοτικών Σχολείων...

Κρήτη: Αλλαγές στα σχολεία με συγχωνεύσεις και...

Με απόφαση της Υπουργού Παιδείας, Σοφίας Ζαχαράκη, αναδιοργανώνεται η...

Δημοτικά Σχολεία: Νέο ωράριο αποχώρησης μαθητών από...

Τι αλλάζει στο ωράριο αποχώρησης των μαθητών Δημοτικών Σχολείων...

Κρήτη: Αλλαγές στα σχολεία με συγχωνεύσεις και...

Με απόφαση της Υπουργού Παιδείας, Σοφίας Ζαχαράκη, αναδιοργανώνεται η...
politika-kritis-header-ad
VAVOULAS GROUP 728×90
politika-kritis-ad
DOLE Μπανάνες 300Χ250
CANALE 300X250
politika-kritis-ad

Subscribe

spot_imgspot_img

Popular

More like this
Related

Στα ύψη η τιμή του καφέ

«Εκτοξεύτηκε» κατά 49% η πρώτη ύλη από την 1η...

Δημοσκόπηση: Ο Τσίπρας απειλεί τον Μητσοτάκη χωρίς να έχει κόμμα

Σε απόσταση αναπνοής ο Αλέξης Τσίπρας στην καταλληλότητα για...

Γ. Κεφαλογιάννης για πυρκαγιες: Ίσως το πιο δύσκολο καλοκαίρι της 20ετίας στην Ευρώπη

«Είναι ίσως το πιο δύσκολο καλοκαίρι της τελευταίας 20ετίας...

Δημοτικά Σχολεία: Νέο ωράριο αποχώρησης μαθητών από τη νέα σχολική χρονιά

Τι αλλάζει στο ωράριο αποχώρησης των μαθητών Δημοτικών Σχολείων...