Ρέθυμνο:Υπεγράφη προγραμματική σύμβαση για τις μελέτες βελτίωσης και συντήρησης λιμενικών εγκαταστάσεων στο Ρέθυμνο

Ημερομηνία:

Την Προγραμματική σύμβαση μεταξύ Δημοτικού Λιμενικού Ταμείου Ρεθύμνης και Δήμου Ρεθύμνης για την υλοποίηση του Έργου «Σύνταξη/ Επικαιροποίηση σχεδίων και μελετών στο πλαίσιο της κατασκευής, βελτίωσης και συντήρησης των λιμενικών υποδομών λιμενικής εγκατάστασης», υπέγραψε σήμερα ο Δήμαρχος Ρεθύμνης κ. Γιώργης Χ. Μαρινάκης με την Πρόεδρο του Δ.Σ. του Δ. Λ. Τ. Ρ. κα Ρένα Κουτσαλεδάκη.

Πρόκειται για ένα πολύ σημαντικό έργο, συνολικού προϋπολογισμού 1.726.939,97 € (συμπεριλαμβανόμενου ΦΠΑ), το οποίο εντάχθηκε για χρηματοδότηση, με απόφαση του Υπουργού στο Πρόγραμμα «ΦΙΛΟΔΗΜΟΣ ΙΙ», στο πλαίσιο της «Κατασκευής, βελτίωσης και συντήρησης των λιμενικών υποδομών των Δημοτικών Λιμενικών Ταμείων και των Δημοτικών Λιμενικών Γραφείων»

Στόχος του συγκεκριμένου έργου είναι η εκπόνηση μελετών κατασκευής, βελτίωσης και συντήρησης των λιμενικών υποδομών Δήμου Ρεθύμνης οι οποίες αφορούν τα παρακάτω υποέργα:

 Μελέτη ανάδειξης και αξιοποίησης του κτιρίου Τελωνείου στο ενετικό λιμάνι Ρεθύμνου καθώς και του περιβάλλοντος του χώρου, Προϋπολογισμού 696.669,39 €.

 Μελέτη βιοκλιματικής ανάπλασης περιοχής Κιουλούμπαση εντός της χερσαίας ζώνης λιμένος Ρεθύμνου, Προϋπολογισμού 276.681,60 €.

 Μελέτη αποκατάστασης αιγυπτιακού φάρου ενετικού λιμένα Ρεθύμνου, Προϋπολογισμού 140.616,57 €

 Μελέτη έργων εγκατάστασης πρόσδεσης κρουαζιερόπλοιου λιμένος Ρεθύμνου, Προϋπολογισμού 542.629,26 €.

 Μελέτη χωροθέτησης λιμενικών υποδομών διακίνησης οχληρών φορτίων Ρεθύμνου, Προϋπολογισμού 70.343,15 €.

Φορέας υλοποίησης του έργου είναι ο Δήμος Ρεθύμνης και η Διεύθυνση των τεχνικών του Υπηρεσιών δεδομένου ότι το Δημοτικό Λιμενικό Ταμείο δεν διαθέτει επαρκώς στελεχωμένη Τεχνική Υπηρεσία προκειμένου να ανταποκριθεί επαρκώς στις απαιτούμενες μελέτες.
Η υπογραφείσα προγραμματική σύμβαση, η οποία υπόκειται στον προσυμβατικό έλεγχο νομιμότητας του Ελεγκτικού Συνεδρίου, έχει διάρκεια 12 μήνες, με έναρξη ισχύος την ημέρα υπογραφής της.

Από το Δήμο Ρεθύμνης και το Δημοτικό Λιμενικό Ταμείο Ρεθύμνης

Προηγούμενο Άρθρο
placeholder text
Επόμενο Άρθρο
placeholder text

Επιστρέφουν στο Ρέθυμνο οι 442 μετανάστες λόγω...

Αβεβαιότητα για τον τελικό χώρο φιλοξενίας. Στο Ρέθυμνο επιστρέφουν οι...

Ρέθυμνο : Συνελήφθη άτομο για παραβάσεις νόμου...

Συνελήφθη ημεδαπός για παραβάσεις νόμου περί όπλων και υπόθαλψη...

Επιστρέφουν στο Ρέθυμνο οι 442 μετανάστες λόγω...

Αβεβαιότητα για τον τελικό χώρο φιλοξενίας. Στο Ρέθυμνο επιστρέφουν οι...

Ρέθυμνο : Συνελήφθη άτομο για παραβάσεις νόμου...

Συνελήφθη ημεδαπός για παραβάσεις νόμου περί όπλων και υπόθαλψη...
politika-kritis-header-ad
VAVOULAS GROUP 728×90
politika-kritis-ad
DOLE Μπανάνες 300Χ250
CANALE 300X250
politika-kritis-ad

Subscribe

spot_imgspot_img

Popular

More like this
Related

Τι σημαίνει μέγιστη θερμοκρασία σε ένα καύσωνα και πώς θα έπρεπε να μετριέται

Ο Θοδωρής Κολυδάς κάνει νύξη για άλλη μια φορά...

Ηράκλειο: Περισσότεροι από 230 μετανάστες έφθασαν τα ξημερώματα στα νότια παράλια

Φουντώνει και πάλι το μεταναστευτικό κύμα. Τριπλή …καραβιά μεταναστών έφθασε...

Ο αρχαιότερος ελληνικός βωμός της Δύσης βρέθηκε στην Ισπανία

Eίναι με μάρμαρο από την Προκόννησο και είναι το...

Το περπάτημα μειώνει τον κίνδυνο εμφάνισης 13 ειδών καρκίνου

Το περπάτημα λειτουργεί σαν ασπίδα προστασίας κατά του καρκίνου. Είναι...