Κρήτη:Η Περιφέρεια Κρήτης στη συνεδρίαση της CPMR για τις μακροπεριφερειακές στρατηγικές

Ημερομηνία:

Σε συνάντηση εργασίας για τις Ευρωπαϊκές Μακροπεριφερειακές Στρατηγικές συμμετείχε ο Γιώργος Αλεξάκης – Αντιπεριφερειάρχης Κρήτης για τα Ευρωπαϊκά και Διεθνή Θέματα, που διοργανώθηκε διαδικτυακά από την Αρμόδια Ομάδα (Task Force) της CPMR – Συνέλευσης των Παραθαλάσσιων Περιφερειών της Ευρώπης.

Η συνάντηση αποτέλεσε συνέχεια προηγούμενης συνεδρίασης (Ιούλιος 2020) για την Εδαφική Συνοχή και τις Μακροπεριφέρειες που διοργάνωσε η Διαμεσογειακή Επιτροπή της CPMR.

Κατά τη διαδικτυακή συνεδρίαση, στελέχη της Ευρωπαϊκής Επιτροπής από τη Γενική Διεύθυνση Περιφερειακής και Αστικής Πολιτικής (REGIO) και τη Γενική Διεύθυνση Θαλάσσιας Πολιτικής και Αλιείας (MARE) παρουσίασαν την πρόοδο σε ό,τι αφορά στην υλοποίηση των Μακροπεριφερειακών Στρατηγικών και τα οφέλη για τις συμμετέχουσες χώρες. Οι εκπρόσωποι της CPMR τόνισαν τη σημασία που έχουν οι Στρατηγικές αυτές για τις Ευρωπαϊκές Περιφέρειες μέσα και από τη διαπεριφερειακή συνεργασία.

Όπως αναφέρει ο Αντιπεριφερειάρχης Κρήτης Γιώργος Αλεξάκης, η Κρήτη έχει δυναμική παρουσία στην Ευρωπαϊκή Στρατηγική της Αδριατικής-Ιονίου EUSAIR από το 2014 έως και σήμερα, τόσο σε πολιτικό επίπεδο όσο και μέσω της υλοποίησης ανταγωνιστικών ευρωπαϊκών προγραμμάτων. Η δραστηριότητα αυτή είναι ιδιαίτερα σημαντική, ειδικότερα κατά την περίοδο της ανάκαμψης από την πανδημία COVID, για τη Βιώσιμη Γαλάζια Οικονομία και κατά τις προτεραιότητες που έχει θέσει η Κομισιόν δια της Ευρωπαϊκής Πράσινης Συμφωνίας EU GREEN DEAL.

H πολυετής εμπειρία και η δράση της Περιφέρειας Κρήτης στην EUSAIR αποτελεί ανταγωνιστικό πλεονέκτημα και καλή πρακτική για τις Ελληνικές Περιφέρειες:
α) για την καλύτερη δυνατή αξιοποίηση του θεσμού της Μακροπεριφέρειας Αδριατικής-Ιονίου,
β) για τον μετασχηματισμό των θεματικών της προτεραιοτήτων σε απτά αποτελέσματα
γ) για την αντιμετώπιση κοινών αναγκών των Δήμων και των Περιφερειών, εν όψη και της προετοιμασίας της νέας προγραμματικής περιόδου 2021-2027.

Προηγούμενο Άρθρο
placeholder text
Επόμενο Άρθρο
placeholder text

Σοκ στο Ηράκλειο: Ξυλοδαρμός γυναίκας στη Λεωφόρο...

Συναγερμός σήμανε το βράδυ της Δευτέρας στη λεωφόρο 62...

Πάνος Σόμπολος: Πως περιγράφει τη σφαγή στα...

Η βεντέτα στα Βορίζια της Κρήτης τη δεκαετία του...

Σοκ στο Ηράκλειο: Ξυλοδαρμός γυναίκας στη Λεωφόρο...

Συναγερμός σήμανε το βράδυ της Δευτέρας στη λεωφόρο 62...

Πάνος Σόμπολος: Πως περιγράφει τη σφαγή στα...

Η βεντέτα στα Βορίζια της Κρήτης τη δεκαετία του...
politika-kritis-header-ad
VAVOULAS GROUP 728×90
politika-kritis-ad
CANALE 300X250
politika-kritis-ad

Subscribe

spot_imgspot_img

Popular

More like this
Related

Γι’ αυτό δεν υπάρχουν βουνά στη Γη με ύψος μεγαλύτερο από 9.000 μέτρα

Τι αναφέρει καθηγητής γεωλογίας. Το Έβερεστ υψώνεται στα 8.849 μέτρα...

Σοκ στο Ηράκλειο: Ξυλοδαρμός γυναίκας στη Λεωφόρο 62 Μαρτύρων

Συναγερμός σήμανε το βράδυ της Δευτέρας στη λεωφόρο 62...

Αλλαγές στον ΑΜΚΑ: Τι ισχύει με τη νέα εγκύκλιο, για τη δωρεάν περίθαλψη στους ανασφάλιστους

Ποιο είναι το νέο πλαίσιο για τη δωρεάν ιατροφαρμακευτική...

Προς νέα αύξηση κατά 50 ευρώ ο βασικός μισθός τον Απρίλιο του 2026

Η αύξηση για τον κατώτατο μισθό θα ισχύσει από...