Ανατροπή: Αρνητικά τα 12 μέλη του πληρώματος στο κρουαζιερόπλοιο

Ημερομηνία:

Αρνητικά στον κοροναϊό είναι τελικά τα 12 μέλη πληρώματος του κρουαζιερόπλοιου Mein Schiff που μέχρι σήμερα το πρωί θεωρούνταν θετικά στον ιό.

Το κρουαζιερόπλοιο κατέπλευσε στις 5 το πρωί στο λιμάνι του Πειραιά με τις υγειονομικές Αρχές να ξεκινούν άμεσα τεστ κοροναϊού σε όλα τα μέλη του πληρώματος.

Ωστόσο κατά τον έλεγχο αποδείχτηκε ότι και τα 12 μέλη του προσωπικού που αρχικά είχαν διαγνωστεί θετικά, ήταν αρνητικά στον κοροναϊό.

Το κρουαζιερόπλοιο πραγματοποιούσε το δρομολόγιο Ηράκλειο-Πειραιάς-Κέρκυρα μεταφέροντας 922 επιβάτες και 666 μέλη πληρώματος.

Στο πλαίσιο δειγματοληπτικών ελέγχων που διενεργούνται, ελήφθησαν 150 δείγματα στο πλήρωμα, με τα 12 να «βγαίνουν» θετικά στον κοροναϊό.

Στο κρουαζιερόπλοιο υπήρξε σχέδιο αντιμετώπισης έκτακτης ανάγκης λόγω των 12 κρουσμάτων και στενή συνεργασία με τις εθνικές υγειονομικές αρχές.

Οι νοσούντες τέθηκαν σε καραντίνα και υποβλήθηκαν και σε νέο τεστ τα αποτελέσματα των οποίων βρέθηκαν αρνητικά.

Θα γίνει και τρίτο τεστ
Σύμφωνα με νεότερες πληροφορίες και προκειμένου να υπάρχει η βεβαιότητα ότι δε νοσεί κανείς από το πλήρωμα, το κλιμάκιο του ΕΟΔΥ θα πραγματοποιήσει τεστ σε όλα τα μέλη του πληρώματος ενώ τα 12 μέλη τα οποία αρχικά βρέθηκαν θετικά στον ιό και σε επανέλεγχο αρνητικά, θα υποβληθούν και σε τρίτο τεστ.

Σύμφωνα με τον πρόεδρο του Πανελλήνιου Ιατρικού Συλλογου που μίλησε στην εκπομπή «Κοινωνία Ώρα MEGA» η εξήγηση ίσως να βρίσκεται στα rapid test αντιγόνου, τα οποία ναι μεν είναι τα πλέον αξιόπιστα της αγοράς με 90% πιστότητα, αλλά ενεργοποιούνται και με πολύ χαμηλά φορτία. Για το λόγο αυτό τα θετικά τεστ ξαναελέγχονται με την κλασική μέθοδο του PCR.

Σε όλα τα τεστ, συμπλήρωσε, υπάρχουν ψευδώς θετικά ή ψευδώς αρνητικά αποτελέσματα.

Προηγούμενο Άρθρο
placeholder text
Επόμενο Άρθρο
placeholder text

Αυτή είναι η αιτία θανάτου του 3χρονου...

Σοκαριστική η εικόνα που παρουσίαζε το άψυχο σώμα του. Στην...

Αγρότες: «Συνεχίζονται οι κινητοποιήσεις» – Η απόφαση...

Την Πέμπτη συνεδριάζει στον Λευκώνα Σερρών η Πανελλαδική Επιτροπή...

Αυτή είναι η αιτία θανάτου του 3χρονου...

Σοκαριστική η εικόνα που παρουσίαζε το άψυχο σώμα του. Στην...

Αγρότες: «Συνεχίζονται οι κινητοποιήσεις» – Η απόφαση...

Την Πέμπτη συνεδριάζει στον Λευκώνα Σερρών η Πανελλαδική Επιτροπή...
politika-kritis-header-ad
VAVOULAS GROUP 728×90
politika-kritis-ad
CANALE 300X250
politika-kritis-ad

Subscribe

spot_imgspot_img

Popular

More like this
Related

Αυτή είναι η αιτία θανάτου του 3χρονου παιδιού στην Αλεξανδρούπολη

Σοκαριστική η εικόνα που παρουσίαζε το άψυχο σώμα του. Στην...

100 χρόνια ΟΦΗ: Κυκλοφόρησε το επετειακό μετάλλιο

Κυκλοφόρησε το επετειακό μετάλλιο για τα 100 χρόνια του...

Αγρότες: «Συνεχίζονται οι κινητοποιήσεις» – Η απόφαση του συντονιστικού Νίκαιας εν όψει Σερρών

Την Πέμπτη συνεδριάζει στον Λευκώνα Σερρών η Πανελλαδική Επιτροπή...

Στεγαστικό: Όλο το σχέδιο για περισσότερα και φθηνότερα ενοικιαζόμενα σπίτια

Νέα δέσμη μέτρων που αναμένεται να υλοποιηθούν τους πρώτους...