Μεγάλη επένδυση €1 δισ. της Microsoft στην Ελλάδα

Ημερομηνία:

Μεγάλη άμεση επένδυση της Microsoft στην Ελλάδα, της οποίας η προστιθέμενη αξία αναμένεται να αγγίξει το ένα δισεκατομμύριο ευρώ, θα ανακοινώσουν αύριο Δευτέρα από το Μουσείο της Ακρόπολης ο έλληνας πρωθυπουργός Κυριάκος Μητσοτάκης και ο επικεφαλής του αμερικανικού τεχνολογικού κολοσσού Brad Smith.

Σύμφωνα με πληροφορίες της «Κ» αφορά στην εγκατάσταση στην Ελλάδα ενός σημαντικού μέρους της νέας τεχνολογικής υποδομής της εταιρείας που σχετίζεται μεταξύ άλλων και με τις δραστηριότητες cloud services.

Η τελική απόφαση της Microsoft, με την οποία επέλεξε την Ελλάδα έναντι άλλων χωρών, ελήφθη πριν δύο εβδομάδες σε συνέχεια συνομιλιών με την ελληνική κυβέρνηση και ειδικότερα το γραφείο του Πρωθυπουργού, το υπουργείο ψηφιακής διακυβέρνησης, το υπουργείο ανάπτυξης και σε στενή συνεργασία με το επιτελείο της Microsoft Ελλάδας, Κύπρου και Μάλτας.

Οι νέες δραστηριότητες της Microsoft θα έχουν έδρα στην Αττική και η σχετική συζήτηση με την οποία ξεκίνησαν οι διαβουλεύσεις έλκει τις ρίζες της στο φετινό παγκόσμιο οικονομικό Φόρουμ στις αρχές του χρόνου στο Νταβός και στην εκεί συνάντηση του Κυριάκου Μητσοτάκη με τον πρόεδρο της Microsoft για την όποια ο Brad Smith είχε σχολιάσει πως είναι μία από τις σημαντικότερες που πραγματοποίησε σ’ αυτό το forum.

Οι επιμέρους λεπτομέρειες της επένδυσης θα ανακοινωθούν αύριο και ενδεικτικό της σημασίας της είναι ίσως πως όσοι έχουν ασχοληθεί ή γνωρίζουν το project έχουν υπογράψει συμφωνία εμπιστευτικότητας. Υπενθυμίζεται πως η Microsoft μαζί με την κυβέρνηση δούλεψε ήδη φέτος στο «project Olympia» που αφορά εφαρμογές augmented reality στον αρχαιολογικό χώρο της Ολυμπίας σε ένα παράπλευρο πιλοτικό εγχείρημα που εμπέδωσε περαιτέρω συνθήκες εμπιστοσύνης και συνεργασίας μεταξύ των δύο πλευρών, αναφέρουν οι σχετικές πληροφορίες.

Η επιλογή της χώρας από την Microsoft για την εγκατάσταση των νέων της δραστηριοτήτων στην Ευρώπη έγινε βεβαίως με αυστηρά οικονομικά κριτήρια αλλά και πολύ δουλειά από το γραφείο του πρωθυπουργού.

Χρειάστηκε δε η πρόσφατη ψήφιση από τη Βουλή συγκεκριμένων νομοθετικών και ρυθμιστικών προβλέψεων προκειμένου να εκσυγχρονιστεί το σχετικό πλαίσιο.

Η υλοποίησή της εκτιμάται ότι θα βελτιώσει έτι περαιτέρω το επενδυτικό κλίμα για τη χώρα ως κομβικό προορισμό άμεσων ξένων επενδύσεων, αναφέρουν πηγές του Μαξίμου.https://www.kathimerini.gr/

Προηγούμενο Άρθρο
placeholder text
Επόμενο Άρθρο
placeholder text

«Αιμορραγεί» ο κλάδος του τουρισμού και επισιτισμού

*Για εκρηκτικό μείγμα κυβερνητικής αναλγησίας και εργοδοτικής παραβατικότητας κάνει...

Ελαιόλαδο: Κατρακυλά η τιμή του, από τα...

Οι υψηλές τιμές του ελαιολάδου είχαν δώσει αποφασιστική ώθηση...

«Αιμορραγεί» ο κλάδος του τουρισμού και επισιτισμού

*Για εκρηκτικό μείγμα κυβερνητικής αναλγησίας και εργοδοτικής παραβατικότητας κάνει...

Ελαιόλαδο: Κατρακυλά η τιμή του, από τα...

Οι υψηλές τιμές του ελαιολάδου είχαν δώσει αποφασιστική ώθηση...
politika-kritis-header-ad
VAVOULAS GROUP 728×90
politika-kritis-ad
DOLE Μπανάνες 300Χ250
CANALE 300X250
politika-kritis-ad

Subscribe

spot_imgspot_img

Popular

More like this
Related

Λασίθι:Είχε μικρό οπλοστάσιο στην κατοχή του και δενδρύλλια κάνναβης

Συνελήφθη ημεδαπός κατηγορούμενος για παραβάσεις Νομοθεσίας περί όπλων και...

Ο Γιάννης Στεφανογιάννης προβάλλει τον «Ορίζοντα» στις Ελβετικές Άλπεις

Ο ορειβάτης - αλπινιστής, ολοκλήρωσε την ορειβατική αποστολή στην...

«Όχι σε δομές στην Κρήτη» – Επιστολή των φορέων του τουρισμού στον Πρωθυπουργό

Με κοινή επιστολή προς τον Πρωθυπουργό και τον Υπουργό...

Δήμος Ηρακλείου:Δωρεάν Τεστ Παπανικολάου στο Πενταμόδι την Πέμπτη 17 Ιουλίου

Πρόγραμμα δωρεάν εξέτασης για την πρόληψη καρκίνου του τραχήλου...