Κρήτη:Συνάντηση της Συντονίστριας της Αποκεντρωμένης Διοίκησης Κρήτης με τον Πρόεδρο ΤΕΕ

Ημερομηνία:

Συνάντηση της Συντονίστριας της Αποκεντρωμένης Διοίκησης Κρήτης
με τον Πρόεδρο της Δ.Ε. Τμήματος Ανατολικής Κρήτης του Τ.Ε.Ε.

Στα κεντρικά γραφεία της Αποκεντρωμένης Διοίκησης στο Ηράκλειο πραγματοποιήθηκε η συνάντηση της Συντονίστριας κ. Μαρίας Κοζυράκη με τον πρόεδρο του ΤΕΕ/ΤΑΚ κ. Μιχαήλ Χωραφά, που έλαβε χώρα λόγω του επείγοντος χαρακτήρα των κοινών θεμάτων που απασχολούν τους δύο φορείς της Κρήτης.

Η Συντονίστρια συζήτησε με τον κ. Χωραφά διεξοδικά το ζήτημα της εκπροσώπησης του Τεχνικού Επιμελητηρίου σε πολλές και διαφορετικού αντικειμένου Επιτροπές συλλογικών οργάνων που συγκροτεί η Αποκεντρωμένη Διοίκηση στην ανατολική Κρήτη (Ηράκλειο και Λασίθι), ώστε να διασφαλίζεται τόσο η τεχνική-επιστημονική όσο και η παραγωγική δραστηριότητα αυτών των επιτροπών. Καθώς σε διάφορα συλλογικά όργανα συμμετέχουν από κοινού στελέχη διαφορετικών ειδικοτήτων της Αποκεντρωμένης Διοίκησης και μέλη του Τεχνικού Επιμελητηρίου, συμφωνήθηκε ότι η έγκαιρη και έγκυρη ανταπόκριση στον ρόλο που καλούνται να διαδραματίσουν στις επιτροπές είναι προς όφελος των δύο Οργανισμών και της αναπτυξιακής προοπτικής του τόπου.

Λόγω της επικείμενης συνάντησης της Συντονίστριας με τον Υπουργό Περιβάλλοντος και Ενέργειας την Πέμπτη 8 Οκτωβρίου στην Αθήνα, ο Πρόεδρος έκανε αναλυτική ενημέρωση για τις θέσεις του ΤΕΕ/ΤΑΚ σχετικά με το νομοσχέδιο του ΥΠΕΝ ¨Εκσυγχρονισμός της Χωροταξικής και Πολεοδομικής Νομοθεσίας” και τη διαβούλευση για την εκτός σχεδίου δόμηση και, ζήτησε από την κ. Κοζυράκη να υποστηρίξει στον Υπουργό Κ. Χατζηδάκη τις απόψεις της Διοικούσας Επιτροπής του τμήματος Ανατολικής Κρήτης. Η Συντονίστρια διαβεβαίωσε τον κ. Χωραφά ότι θα συζητήσει με τον Υπουργό, καθώς και με αρμόδια πολιτικά και υπηρεσιακά στελέχη του ΥΠΕΝ, για τις επικείμενες αλλαγές στον πολεοδομικό νόμο, τις επιπτώσεις που θα επέλθουν στο περιβάλλον και τις οικονομικές δραστηριότητες καθώς και τις εξειδικευμένες προτάσεις που έχουν κατατεθεί από Φορείς και Υπηρεσίες της Κρήτης για τη βελτίωση των νομοθετικών διατάξεων.

Προηγούμενο Άρθρο
placeholder text
Επόμενο Άρθρο
placeholder text

Ηράκλειο:«Ημέρες Χαράς 2026» από την ΔΕΠΑΝΑΛ Α.Ε....

«Ημέρες Χαράς 2026» από την ΔΕΠΑΝΑΛ Α.Ε. Στο Πάρκο Γεωργιάδη...

Ρέθυμνο:Ανακοίνωση από την Ομάδα του Συντονιστικού κατά...

Η ομάδα του Συντονιστικού Ρεθύμνου κατά των ΒΑΠΕ. Σημειώσεις γύρω...

Ηράκλειο:«Ημέρες Χαράς 2026» από την ΔΕΠΑΝΑΛ Α.Ε....

«Ημέρες Χαράς 2026» από την ΔΕΠΑΝΑΛ Α.Ε. Στο Πάρκο Γεωργιάδη...

Ρέθυμνο:Ανακοίνωση από την Ομάδα του Συντονιστικού κατά...

Η ομάδα του Συντονιστικού Ρεθύμνου κατά των ΒΑΠΕ. Σημειώσεις γύρω...
VAVOULAS GROUP 728×90
politika-kritis-ad
politika-kritis-ad

Share post:

Subscribe

spot_imgspot_img

Popular

More like this
Related

Μισθοί: Δύο στους τρείς μισθωτούς λαμβάνουν πάνω από 1.000 ευρώ

Τι καταγράφει η έκθεση Εργάνη για το 2025 και...

Εορτολόγιο 3 Φεβρουαρίου: Ποιοι γιορτάζουν σήμερα

Σήμερα, Τρίτη 3 Φεβρουαρίου, σύμφωνα με το εορτολόγιο του...

Ρέθυμνο:Ανακοίνωση από την Ομάδα του Συντονιστικού κατά των ΒΑΠΕ για το φετινό κυνήγι θησαυρού

Η ομάδα του Συντονιστικού Ρεθύμνου κατά των ΒΑΠΕ. Σημειώσεις γύρω...