Συνάντηση Δημάρχου Χανίων, Παναγιώτη Σημανδηράκη με τον Αντιπεριφερειάρχη Χανίων,η επιτροπή ενάντια στη ξενοδοχοποίηση στο Λόφο Καστέλι

Ημερομηνία:

Συνάντηση Δημάρχου Χανίων, Παναγιώτη Σημανδηράκη με τον Αντιπεριφερειάρχη Χανίων, Νίκο Καλογερή και μέλη από την “Πρωτοβουλία πολιτών ενάντια στην ξενοδοχοποίηση του Λόφου Καστέλι”

Τον Δήμαρχο Χανίων, Παναγιώτη Σημανδηράκη επισκέφθηκαν το πρωί της Πέμπτης, αντιπρόσωποι από την “Πρωτοβουλία πολιτών ενάντια στην ξενοδοχοποίηση του Λόφου Καστέλι”, όπου μαζί με τον Αντιπεριφερειάρχη Χανίων, Νίκο Καλογερή είχαν συζήτηση για την διεκδίκηση του δημόσιου χαρακτήρα των μνημείων.

Στη συνάντηση συζητήθηκε το πλαίσιο των αιτημάτων της Πρωτοβουλίας και εκφράστηκε η ικανοποίηση των εκπροσώπων της για την πρόταση της δημοτικής αρχής, στο ενδεχόμενο αξιοποίησης του χώρου ιδιοκτησίας του Πολυτεχνείου Κρήτης, με τη στέγαση της νέας Δημοτικής Βιβλιοθήκης του Δήμου Χανίων, ενώ ζητήθηκε η περαιτέρω συνεργασία στη διεκδίκηση του χώρου.
Με το πέρας της συνάντησης, ο Δήμαρχος Χανίων, Παναγιώτης Σημανδηράκης δήλωσε: “Με σεβασμό στο αυτοδιοίκητο του Πολυτεχνείου και πάντα στο πλαίσιο που ορίζει η νομοθεσία, είναι σημαντικό όχι μόνο να ικανοποιήσουμε το αίσθημα των πολιτών, που κατά μεγάλη πλειοψηφία επιθυμεί την διατήρηση του δημόσιου χαρακτήρα των κτηρίων αλλά και να μπορέσουμε να αναπτύξουμε στην περιοχή αυτή υποδομές που τις έχει ανάγκη ο τόπος.”

Με τη σειρά του ο Αντιπεριφερειάρχης Χανίων, Νίκος Καλογερής ανέφερε πως “Ο Δήμος Χανίων, έχει τον πρώτο λόγο για την χρήση του συγκεκριμένου χώρου, και έχει κάνει μια ολοκληρωμένη πρόταση αξιοποίησης η οποία προχωρά μέχρι το στάδιο υλοποίησης μαζί με τα χρηματοδοτικά εργαλεία που χρειάζονται. Η Περιφέρεια Κρήτης θα στηρίξει την πρόταση που θα αναδειχθεί μέσα από την διαδικασία διαβούλευσης, μαζί με το Πολυτεχνείο Κρήτης που δεν μπορεί να λείπει από αυτήν την απόφαση.”, τόνισε μεταξύ άλλων.

Προηγούμενο Άρθρο
placeholder text
Επόμενο Άρθρο
placeholder text

Συλλυπητήριο μήνυμα του Αντιπεριφερειάρχη Χανίων Νίκου Καλογερή...

ΣΥΛΛΥΠΗΤΗΡΙΟ ΜΗΝΥΜΑ Ο Αντιπεριφερειάρχης Χανίων Νίκος Καλογερής εκφράζει τη θλίψη...

Τραγωδία στον ΒΟΑΚ: Νεκρός 32χρονος μετά από...

Το δυστύχημα σημειώθηκε στο 4,5ο χιλιόμετρο του εθνικού Χανίων...

Συλλυπητήριο μήνυμα του Αντιπεριφερειάρχη Χανίων Νίκου Καλογερή...

ΣΥΛΛΥΠΗΤΗΡΙΟ ΜΗΝΥΜΑ Ο Αντιπεριφερειάρχης Χανίων Νίκος Καλογερής εκφράζει τη θλίψη...

Τραγωδία στον ΒΟΑΚ: Νεκρός 32χρονος μετά από...

Το δυστύχημα σημειώθηκε στο 4,5ο χιλιόμετρο του εθνικού Χανίων...
politika-kritis-ad
politika-kritis-ad

Share post:

Subscribe

spot_imgspot_img

Popular

More like this
Related

Ηράκλειο: Ο up 92,9 διοργανώνει για 11η χρονιά το «Ένα Δέντρο Γεμάτο Τρόφιμα»

Σε μια μεγάλη χριστουγεννιάτικη δράση αλληλεγγύης μετατρέπεται και φέτος...

Μεταναστευτικό: Σχέδιο Πλεύρη για αναστολή ασύλου έως 30 ημέρες – Πότε θα ενεργοποιείται

Συγκεκριμένες προϋποθέσεις για την ενεργοποίηση έκτακτων μέτρων στα εξωτερικά...

ΕΟΦ: Προειδοποίηση για 20 σκευάσματα αδυνατίσματος

Σε όλα τα δείγματα που ελέγχθηκαν ανιχνεύθηκε σιβουτραμίνη, ουσία...

ΟΣΔΕ 2026: Δύο εβδομάδες παράταση για τους αγρότες – Τι αλλάζει σε ΑΤΑΚ και ΚΑΕΚ

Έως την Παρασκευή 30 Οκτωβρίου 2026 παρατείνεται η προθεσμία...