Ο Μανώλης Κεφαλογιάννης ως εκπρόσωπος του Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου στις διοργανικές διαπραγματεύσεις των Ευρωπαϊκών Θεσμών

Ημερομηνία:

Ο Μανώλης Κεφαλογιάννης ως εκπρόσωπος του Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου στις διοργανικές διαπραγματεύσεις των Ευρωπαϊκών Θεσμών για να καταστεί Κανονισμός της Ευρωπαϊκής Ένωσης το Ταμείο Δίκαιης Μετάβασης».

Με τη συνάντηση του Μανώλη Κεφαλογιάννη με την Επίτροπο Συνοχής Ελίζα Φερέιρα και με τον πρόεδρο της Επιτροπής Περιφερειακής Ανάπτυξη Γιούνους Ομαρζί ξεκίνησε ουσιαστικά η διαδικασία των διοργανικών διαπραγματεύσεων για την οριστικοποίηση του Κανονισμού της Ευρωπαϊκής Ένωσης για το Ταμείο Δίκαιης Μετάβασης βάσει της πρότασης που ψηφίστηκε το Σεπτέμβριο από το Ευρωπαϊκό Κοινοβούλιο.

Στις διοργανικές διαπραγματεύσεις, τον επονομαζόμενο τρίλογο των τριών Θεσμών της Ευρωπαϊκής Ένωσης, που αναμένεται να ολοκληρωθούν μέσα στο Νοέμβριο μετέχουν από πλευράς του Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου ο Μανώλης Κεφαλογιάννης ως γενικός εισηγητής, η Επίτροπος Συνοχής και Μεταρρυθμίσεων Ελίζα Φερέιρα και εκπροσωπώντας το Ευρωπαϊκό Συμβούλιο εκ μέρους της Γερμανικής προεδρίας ο αρμόδιος Γερμανός υπουργός Ενέργειας ενώ την προεδρία της διαδικασίας θα έχει ο πρόεδρος της Επιτροπής Περιφερειακής Ανάπτυξης, Γιούνους Ομαρζί.

Το Ταμείο Δίκαιης Μετάβασης είναι ο πρώτος εμβληματικός σταθμός της πολύ σημαντικής πρωτοβουλίας της Ευρωπαϊκής Ένωσης για μία Πράσινη Ευρώπη. Για μία κλιματικά ουδέτερη οικονομία μέχρι το 2050. Μία μετάβαση, όμως, σε μία Πράσινη Ευρώπη χωρίς αποκλεισμούς. Χωρίς, να αφήνουμε κανένα πίσω.

Το Ευρωπαϊκό Κοινοβούλιο με την υπερψήφιση της Έκθεσης για το Ταμείο Δίκαιης Μετάβασης, ζητά την ουσιαστική αύξηση των πόρων του στα 58 δισεκατομμύρια ευρώ ώστε αυτοί να ανταποκρίνονται στις πραγματικές ανάγκες και να στηρίξουν αποφασιστικά τις τοπικές οικονομίες και τους πολίτες, που πλήττονται από την απολιγνιτοποίηση. Ενώ παράλληλα είναι πολύ σημαντικό για τη μορφολογία της χώρας μας ότι το 1% των πόρων του Ταμείου Δίκαιης Μετάβασης θα διατεθεί στα νησιά.

Προηγούμενο Άρθρο
placeholder text
Επόμενο Άρθρο
placeholder text

Οικουμενικός Πατριάρχης Βαρθολομαίος: Ιστορική ομιλία στη Βουλή...

«Ο φονταμενταλισμός είναι έκπτωση της πίστης»: Με αυτή τη...

Νέο πολυνομοσχέδιο: «Μπλόκο» στα μετρητά πάνω από...

Σειρά αλλαγών στη φορολογία και στις συναλλαγές φέρνει το...

Οικουμενικός Πατριάρχης Βαρθολομαίος: Ιστορική ομιλία στη Βουλή...

«Ο φονταμενταλισμός είναι έκπτωση της πίστης»: Με αυτή τη...

Νέο πολυνομοσχέδιο: «Μπλόκο» στα μετρητά πάνω από...

Σειρά αλλαγών στη φορολογία και στις συναλλαγές φέρνει το...
politika-kritis-ad
politika-kritis-ad

Share post:

Subscribe

spot_imgspot_img

Popular

More like this
Related

Πανελλήνιες 2026: Ποιοι δικαιούνται αποζημίωση 350 ευρώ – Τα δικαιολογητικά

Εστάλη η εγκύκλιος για την αποζημίωση των υποψηφίων των...

Την Παρασκευή τα εγκαίνια του Κέντρου Υφαντικής στα Ανώγεια

Εγκαινιάζοντας έναν νέο χώρο αφιερωμένο στη διατήρηση, ανάδειξη και...

Οικουμενικός Πατριάρχης Βαρθολομαίος: Ιστορική ομιλία στη Βουλή των Ελλήνων μετά από 27 χρόνια

«Ο φονταμενταλισμός είναι έκπτωση της πίστης»: Με αυτή τη...