Κρήτη: Οργισμένοι οι αγρότες με τον Βορίδη. Το ξανασκέφτεται ο Υπουργός!

Οργισμένοι οι αγρότες της Κρήτης με τον Βορίδη. Το ξανασκέφτεται ο Υπουργός!

Τέσσερις αγροτικοί σύλλογοι της Κρήτης ζήτησαν με επιστολή τους στον Υπουργό Αγροτικής Ανάπτυξης Μάκη Βορίδη, επιπλέον επιχορηγήσεις για τις καταστροφές που υπέστησαν τα θερμοκηπιακά και κηπευτικά προϊόντα λόγω κοροναϊού.

Μαθαίνουμε ότι στο Υπουργείο εξεπλάγησαν …. δυσάρεστα, γιατί λέει μόλις πριν λίγες μέρες ανακοινώθηκαν με τυμπανοκρουσίες “μεγάλες” παροχές αποζημιώσεων στους αγρότες.

Έφυγαν όμως χωρίς να ακούσουν τις απόψεις και αντιδράσεις των αγροτών. και οι αγρότες αμέσως κατάλαβαν ότι το Υπουργείο δίνει …. ψίχουλα!

Οι αγροτικοί σύλλογοι θεωρούν ότι η καταστροφή που υπέστησαν είναι πολύ μεγαλύτερης αξίας από τις “γενναιόδωρες” παροχές του Υπουργού και τονίζουν πως αν δεν υπάρξει μια ελάχιστη ενίσχυση της τάξεως των 30 εκατομμυρίων ευρώ, δεν θα μπορέσουν να στηρίξουν ούτε καν την παραγωγική διαδικασία για να μπορέσουν να στηρίξουν την παραγωγή.

Οι αντιδράσεις των αγροτών ενδεχομένως να έχουν αποτέλεσμα γιατί έχει θορυβηθεί ο Υπουργός και έχει ήδη δείξει ενδιαφέρον για τις απαιτήσεις των δυσαρεστημένων αγροτών και σύμφωνα με πληροφορίες ενδιαφέρεται να επανεξετάσει το θέμα , ενώ θα τον ενδιέφερε μια νέα συνάντηση στην Αθήνα, η οποία έχει ήδη προγραμματιστεί.

Τα πράγματα θα κυλήσουν πολύ δυσάρεστα για τον Υπουργό εάν η τελική απάντησή του, θα είναι η αρνητική , γιατί όπως διαδίδουν οι διάφοροι παρατρεχάμενοι δεν υπάρχουν δυνατότητες για περαιτέρω ενισχύσεις και πάνω απ’ όλα δεν μπορούν να υπερβούν τον κρατικό προϋπολογισμό.

ΒαςΠαπ.

Τα σχόλια είναι κλειστά.