Κρήτη:Ο βοηθός του Πομπέο, Κλαρκ Κούπερ στην Κρήτη

Ημερομηνία:

Στην Κρήτη ο βοηθός του Πομπέο, Κλαρκ Κούπερ

Η προώθηση της ειρήνης και της σταθερότητας από την Ανατολική Μεσόγειο έως και την περιοχή των Βαλκανίων θα βρεθεί στο επίκεντρο της επίσκεψης που θα πραγματοποιήσει ο βοηθός υπουργός Εξωτερικών των ΗΠΑ Κλαρκ Κούπερ. Έχοντας ως αρμοδιότητα τις πολιτικές και τις στρατιωτικές υποθέσεις, ο κ. Κούπερ θα συναντηθεί με ανώτερους πολιτικούς και στρατιωτικούς αξιωματούχους στην Αθήνα και στη συνέχεια θα μεταβεί στην Κρήτη, όπου θα επισκεφτεί τη ναυτική βάση της Σούδας.

Όπως αναφέρει η ανακοίνωση του Στέιτ Ντιπάρτμεντ, «στην Ελλάδα, 14-18 Οκτωβρίου, ο βοηθός υπουργός Εξωτερικών Κούπερ θα πραγματοποιήσει διαβουλεύσεις με ανώτερους πολιτικούς και στρατιωτικούς αξιωματούχους στην Αθήνα σχετικά με τις προσπάθειες για την προώθηση της ειρήνης και της σταθερότητας, από την Ανατολική Μεσόγειο έως και τα Βαλκάνια. Στη συνέχεια, ο βοηθός υπουργός Εξωτερικών Κούπερ θα επισκεφθεί τη Ναυτική Βάση της Σούδας, μια από τις βασικές τοποθεσίες της αμυντικής συνεργασίας ΗΠΑ-Ελλάδας, όπου η διευρυμένη Συμφωνία Αμοιβαίας Αμυντικής Συνεργασίας (MDCA) προάγει τη συνεχώς αναπτυσσόμενη συνεργασία μας με την Ελλάδα και τους Συμμάχους στο ΝΑΤΟ».

Εκτός από την Ελλάδα, ο Κλαρκ Κούπερ θα επισκεφτεί τη Βουλγαρία, την Κύπρο και την Πολωνία. Η συγκεκριμένη περιοδεία έχει ως στόχο την πραγματοποίηση συναντήσεων με τους συμμάχους και τους εταίρους των ΗΠΑ για την επέκταση της συνεργασίας στον τομέα της ασφάλειας και του αμυντικού εμπορίου που ενισχύει την κοινή ασφάλεια.

Στην Κύπρο, ο κ. Κούπερ θα συναντηθεί με ανώτερους κυβερνητικούς αξιωματούχους στη Λευκωσία, όπου θα έχει την ευκαιρία να προωθήσει τη συνεργασία για την εκπαίδευση των κυπριακών Ένοπλων Δυνάμεων από τις ΗΠΑ. Υπενθυμίζεται ότι οι ΗΠΑ αποφάσισαν πρόσφατα να εντάξουν την Κυπριακή Δημοκρατία στο Πρόγραμμα Διεθνούς Στρατιωτικής Εκπαίδευσης και Κατάρτισης (IMET) και να προχωρήσουν στη μερική άρση του εμπάργκο πώλησης αμερικανικών όπλων.

Πηγή: ΑΠΕ-ΜΠΕ

Προηγούμενο Άρθρο
placeholder text
Επόμενο Άρθρο
placeholder text

“Θα παρέμβει ο Άδωνις ή το Μαξίμου;”...

Η Λένα Μπορμπουδάκη προχώρησε σε μια ανάρτηση θέτοντας πολλά...

ΒΟΑΚ Ρεθύμνου: Κυκλοφοριακές ρυθμίσεις έως 10 Ιουλίου...

Ανακοινώνεται, με απόφαση της Διεύθυνσης Αστυνομίας Ρεθύμνου, η λήψη...

“Θα παρέμβει ο Άδωνις ή το Μαξίμου;”...

Η Λένα Μπορμπουδάκη προχώρησε σε μια ανάρτηση θέτοντας πολλά...

ΒΟΑΚ Ρεθύμνου: Κυκλοφοριακές ρυθμίσεις έως 10 Ιουλίου...

Ανακοινώνεται, με απόφαση της Διεύθυνσης Αστυνομίας Ρεθύμνου, η λήψη...
politika-kritis-ad
politika-kritis-ad

Share post:

Subscribe

spot_imgspot_img

Popular

More like this
Related

Μουντιάλ 2026: Πρώτο φαβορί η Ισπανία, ακολουθούν Γαλλία και Αγγλία

O υπερυπολογιστής της Opta κάνει τις προβλέψεις του για...

ΒΟΑΚ Ρεθύμνου: Κυκλοφοριακές ρυθμίσεις έως 10 Ιουλίου σε Αδελιανό και Πηγιανό Κάμπο

Ανακοινώνεται, με απόφαση της Διεύθυνσης Αστυνομίας Ρεθύμνου, η λήψη...