Συνάντηση Κ. Χατζηδάκη με την υπουργό Ενέργειας, Εμπορίου και Βιομηχανίας της Κύπρου, Νατάσα Πηλείδου

Ημερομηνία:

Στο πλαίσιο της Τριμερούς Ελλάδας-Κύπρου-Αιγύπτου που πραγματοποιήθηκε σήμερα στη Λευκωσία

Από το Γραφείο Τύπου του υπουργείου Περιβάλλοντος και Ενέργειας εκδόθηκε η ακόλουθη ανακοίνωση:

Συνάντηση με την υπουργό Ενέργειας, Εμπορίου και Βιομηχανίας της Κύπρου Νατάσα Πηλείδου είχε ο υπουργός Περιβάλλοντος και Ενέργειας Κωστής Χατζηδάκης, στο περιθώριο της Τριμερούς Διάσκεψης Ελλάδας-Κύπρου Αιγύπτου που πραγματοποιήθηκε σήμερα στη Λευκωσία, με τη συμμετοχή του Πρωθυπουργού Κυριάκου Μητσοτάκη, του Προέδρου της Κύπρου Νίκου Αναστασιάδη και του Αιγύπτιου ομολόγου του Αμπντέλ Φατάχ αλ Σίσι.

Συζητήθηκε όλο το φάσμα των διμερών ενεργειακών σχέσεων, καθώς και η ενίσχυση της πολυμερούς συνεργασίας στην περιοχή της Ανατολικής Μεσογείου, ιδίως μέσω του East Med Gas Forum, σε συνέχεια και της υπογραφής του Καταστατικού από τα επτά ιδρυτικά του μέλη.

Ο κ. Χατζηδάκης υπογράμμισε την σταθερή στήριξη που παρέχει η ελληνική κυβέρνηση για την υλοποίηση της ηλεκτρικής διασύνδεσης Euroasia Interconnector (μεταξύ Κρήτης, Κύπρου και Ισραήλ) και την πολύ μεγάλη σημασία που αποδίδεται στον αγωγό φυσικού αερίου East Med, το δεύτερο ενεργειακό «πυλώνα» της στρατηγικής συνεργασίας Ελλάδας-Κύπρου-Ισραήλ.

Ειδική αναφορά έγινε στην προοπτική συνεργασίας των δυο χωρών σε άλλα μεγάλα διακρατικά έργα υποδομής στην περιοχή, όπως το σχέδιο της ηλεκτρικής διασύνδεσης EuroAfrica Interconnector (μεταξύ Κρήτης, Κύπρου και Αιγύπτου).Πρόκειται για ένα ακόμα project που προωθεί όχι μόνο την ασφάλεια του ενεργειακού εφοδιασμού, αλλά και την διείσδυση περισσότερων ΑΠΕ στο ενεργειακό μείγμα των τριών χωρών, επιταχύνοντας την ανάπτυξη του Ενεργειακού Διαδρόμου της Ανατολικής Μεσογείου και τη διασύνδεση της περιοχής με την αγορά ηλεκτρισμού της ΕΕ.

Σημειώνεται τέλος ότι στο περιθώριο της Τριμερούς, ο κ. Χατζηδάκης συναντήθηκε με αντιπροσωπεία του φορέα υλοποίησης των έργων EuroAsia και EuroAfrica, υπό τον τέως Υπουργό Εξωτερικών της Κύπρου κ. Ιωάννη Κασσουλίδη.

Προηγούμενο Άρθρο
placeholder text
Επόμενο Άρθρο
placeholder text

Τι προβλέπει το Σχέδιο Νόμου για την...

Για να εφαρμοστούν οι ρυθμίσεις του στις επόμενες βουλευτικές...

Έρχονται 224 προσλήψεις στο Υπουργείο Πολιτισμού –...

Θέσεις σε μουσεία και Εφορείες Αρχαιοτήτων σε όλη τη...

Τι προβλέπει το Σχέδιο Νόμου για την...

Για να εφαρμοστούν οι ρυθμίσεις του στις επόμενες βουλευτικές...

Έρχονται 224 προσλήψεις στο Υπουργείο Πολιτισμού –...

Θέσεις σε μουσεία και Εφορείες Αρχαιοτήτων σε όλη τη...
VAVOULAS GROUP 728×90
politika-kritis-ad
politika-kritis-ad

Share post:

Subscribe

spot_imgspot_img

Popular

More like this
Related

Ηράκλειο:Ο Λευτέρης Αυγενάκης για Πανελλήνια Ημέρα Φιλάθλου

Σήμερα, 1η Φεβρουαρίου είναι η πανελλήνια ημέρα φιλάθλου και...

Δήμος Ηρακλείου:Aναβάλλεται λόγω των καιρικών φαινομένων το 14ο παιδικό κυνήγι κρυμμένου θησαυρού

Λόγω των δυσμενών καιρικών φαινομένων που επικρατούν στο Ηράκλειο...

Ηράκλειο:Συλλήψεις για κλοπές,ναρκωτικά και κατοχή παράνομων πακέτων τσιγάρων

Σύλληψη -2- ημεδαπών για κλοπή Συνελήφθησαν χθες (31.01.2026) μεταμεσονύκτιες...