Δήμος Χερσονήσου : Συνάντηση για την καθολική στήριξη των πληγέντων αγροτών

Ημερομηνία:

Άμεσα ανταποκρίθηκε η δημοτική αρχή Χερσονήσου στην αγωνία των παραγωγών που οι καλλιέργειές τους καταστράφηκαν από τα πρόσφατα ακραία καιρικά φαινόμενα, αλλά δεν εμπίπτουν στις διατάξεις των ζημιών που καλύπτονται από τον ΕΛΓΑ, καθώς είτε δεν προβλέπεται η ένταξή τους στο σύστημα αποζημιώσεων, είτε για διάφορους λόγους, δεν δίδεται η δυνατότητα να ασφαλιστούν.

Στη συνάντηση που πραγματοποιήθηκε σήμερα το πρωί στο δημοτικό κατάστημα Χερσονήσου μετά από πρωτοβουλία του Δημάρχου, Γιάννη Σέγκου, παραβρέθηκαν επαγγελματίες αγρότες, οι οποίοι έχουν υποστεί ολοκληρωτική ζημιά σε παραγωγικές καλλιέργειες, όπως υπαίθριες μπανάνες, αλόη, πατάτες, ανθοκομικά φυτά (γαρύφαλλα), αλλά και σε θερμοκήπια. Βασικό τους αίτημα είναι να γίνει άμεσα καταγραφή των ζημιών, σε μια προσπάθεια αρχικά πιστοποίησης από επίσημο φορέα των ζημιών και στη συνέχεια στήριξής τους με ενεργοποίηση του μηχανισμού αποζημιώσεων.

Ο Δήμαρχος, ο οποίος δήλωσε ότι στηρίζει το δίκαιο των αιτημάτων τους, δεσμεύτηκε ότι θα τα μεταφέρει άμεσα στον Υπουργό Αγροτικής Ανάπτυξης και Τροφίμων, κ. Μ. Βορίδη. Ο κ. Σέγκος εξέφρασε την πεποίθησή του ότι απαιτείται ειδικά για φέτος η αποζημίωση της πληγείσας παραγωγής των αγροτών, εν μέσω μιας εξαιρετικά δύσκολης χρονιάς, λόγω πανδημίας, οικονομικής συγκυρίας, αλλά και έκτακτης ανάγκης εξαιτίας των ακραίων καιρικών φαινομένων.
Στη συνάντηση συμμετείχαν ο Αντιδήμαρχος Καθημερινότητας, Περιβάλλοντος, Εμπορικών Δραστηριοτήτων και Πρωτογενούς Τομέα, Δημήτρης Μπάτσης, ο Γενικός Γραμματέας του Δήμου Μιχάλης Καρακατσάνης και ο γεωπόνος της Διεύθυνσης Περιβάλλοντος και Αγροτικής Παραγωγής του Δήμου, Γιώργος Χρονάκης.

Προηγούμενο Άρθρο
placeholder text
Επόμενο Άρθρο
placeholder text

Σε ετοιμότητα ο Δήμος Ηρακλείου για το...

Ανοικτό το Κέντρο Έκτακτης Ανάγκης με δυνατότητα διανυκτέρευσης, τα...

Σωματείο Μισθωτών Τεχνικών : Όλοι την Δευτέρα...

Πάρτε πίσω την άδικη και εκδικητική συνδικαλιστική απόλυση του...

Σε ετοιμότητα ο Δήμος Ηρακλείου για το...

Ανοικτό το Κέντρο Έκτακτης Ανάγκης με δυνατότητα διανυκτέρευσης, τα...

Σωματείο Μισθωτών Τεχνικών : Όλοι την Δευτέρα...

Πάρτε πίσω την άδικη και εκδικητική συνδικαλιστική απόλυση του...
politika-kritis-header-ad
VAVOULAS GROUP 728×90
politika-kritis-ad
CANALE 300X250
politika-kritis-ad

Subscribe

spot_imgspot_img

Popular

More like this
Related

Οι ρύποι στον αέρα που αναπνέουμε αυξάνουν δραματικά τον κίνδυνο κατάθλιψης

Ο αέρας που αναπνέουμε φαίνεται πως επηρεάζει βαθύτερα απ’...

Επιστήμονες ίσως βρήκαν το DNA του Λεονάρντο ντα Βίντσι σε έργο του

Επιστήμονες κατάφεραν να ανακτήσουν ελάχιστες γενετικές αλληλουχίες από ένα...

“Ναι” στις δύο συναντήσεις που ζήτησαν οι εκπρόσωποι των μπλόκων λέει η κυβέρνηση

O υπουργός Αγροτικής Ανάπτυξης και Τροφίμων, Κώστας Τσιάρας, ζήτησε...

Διακοπές ρεύματος: Δείτε πότε και πού θα κοπεί το ρεύμα την προσεχή βδομάδα

Για εργασίες στο δίκτυο της ΔΕΗ. Αρκετές αναμένεται να είναι...