Ανακοίνωση ΕΟΑΝ:Δεν έχουμε τίποτα να κρύψουμε και τίποτα να φοβηθούμε

Ημερομηνία:

Από τον Ελληνικό Οργανισμό Ανακύκλωσης (ΕΟΑΝ) εκδόθηκε η ακόλουθη ανακοίνωση:

Εδώ και μερικές μέρες επιχειρείται να συντηρηθεί από συγκεκριμένα μέσα ενημέρωσης ένα θέμα χωρίς κανένα λόγο, αλλά και καμιά ουσία. Το θέμα αφορά το Σύστημα Εναλλακτικής Ανακύκλωσης της Ελληνικής Εταιρείας Αξιοποίησης και Ανακύκλωσης (ΕΕΑΑ) και την έγκριση του νέου επιχειρησιακού σχεδίου της.
Ανεξάρτητα λοιπόν από τη σκοπιμότητα που υπηρετούν τα συγκεκριμένα δημοσιεύματα για να μην θεωρηθεί η σιωπή του ΕΟΑΝ ως παραδοχή των γραφομένων υπογραμμίζουμε τα ακόλουθα:

1. Ο ΕΟΑΝ εποπτεύει συνολικά 28 συστήματα ανακύκλωσης. Μέχρι πέρυσι τον Νοέμβριο είχαν εγκριθεί μόνο 4 επιχειρησιακά σχέδια των συστημάτων αυτών. Μέσα σε ένα χρόνο έχουν εγκριθεί 11 και διορθωθεί 4. Συνολικά 15. Για όλα αυτά δεν έχει ακουστεί η παραμικρή παρατήρηση.
2. Το σύστημα της Ελληνικής Εταιρείας Αξιοποίησης και Ανακύκλωσης (ΕΕΑΑ) είναι το μεγαλύτερο στη χώρα. Υλοποιεί συνολικά το 75% της ανακύκλωσης της χώρας. Λειτουργεί εδώ και δεκαετίες με όλες τις κυβερνήσεις που κυβέρνησαν τη χώρα. Μέτοχος του είναι και η Κεντρική Ένωση Δήμων Ελλάδος (ΚΕΔΕ).
3. Το νέο επιχειρησιακό σχέδιο του συστήματος αυτού εγκρίθηκε από το Διοικητικό Συμβούλιο του ΕΟΑΝ μετά από εισήγηση της Υπηρεσίας του Οργανισμού και γνωμοδότηση του Νομικού Συμβουλίου του Κράτους. Το επιχειρησιακό σχέδιο πληροί τους όρους που έθεσε το Δ.Σ του ΕΟΑΝ.
4. Τόσο στην περίπτωση αυτή όσο και στις περιπτώσεις που προηγήθηκαν ή θα ακολουθήσουν το Δ.Σ. του ΕΟΑΝ τηρεί τις ίδιες προϋποθέσεις που προκύπτουν από την εθνική και κοινοτική νομοθεσία.
5. Η αξιολόγηση της υλοποίησης των επιχειρησιακών σχεδίων είναι επίσης υποχρέωση του Οργανισμού και ο ΕΟΑΝ εφαρμόζει προς όλους ανεξαιρέτως όσα προβλέπονται από το νόμο.
Ελπίζουμε ότι μετά από όλα αυτά, όσοι ανακινούν το θέμα θα αντιληφθούν ότι ο ΕΟΑΝ θα συνεχίσει να κάνει τη δουλειά του με την ίδια διαφάνεια και αμεροληψία. Δεν έχουμε τίποτα να κρύψουμε και τίποτα να φοβηθούμε.

Προηγούμενο Άρθρο
placeholder text
Επόμενο Άρθρο
placeholder text

Άγριο έγκλημα στην Ηγουμενίτσα: Ο 27χρονος ομολόγησε...

«Τσακωθήκαμε, με έβρισε και θόλωσα» Σοκ προκαλεί στην Ηγουμενίτσα η...

Μετά τον ΟΠΕΚΕΠΕ, ηλεκτρονική «ταυτότητα» για κάθε...

Στον απόηχο του σκανδάλου του ΟΠΕΚΕΠΕ και των αποκαλύψεων...

Άγριο έγκλημα στην Ηγουμενίτσα: Ο 27χρονος ομολόγησε...

«Τσακωθήκαμε, με έβρισε και θόλωσα» Σοκ προκαλεί στην Ηγουμενίτσα η...

Μετά τον ΟΠΕΚΕΠΕ, ηλεκτρονική «ταυτότητα» για κάθε...

Στον απόηχο του σκανδάλου του ΟΠΕΚΕΠΕ και των αποκαλύψεων...
politika-kritis-ad
politika-kritis-ad

Share post:

Subscribe

spot_imgspot_img

Popular

More like this
Related

Κρήτη:17η Μινωική Διαδρομή από τους Δήμους Μινώα Πεδιάδας, Χερσονήσου και Οροπεδίου Λασιθίου,

17η Μινωική Διαδρομή: To αναλυτικό πρόγραμμα και τα δρομολόγια...

Δήμος Μαλεβιζίου:«Πράσινο φως» για τη δημοπράτηση του έργου προστασίας της ακτογραμμής της Αγίας Πελαγίας

Μενέλαος Μποκέας: «Προστατεύουμε την Αγία Πελαγία, επενδύουμε στο αναπτυξιακό...

Κρήτη:Επιτάχυνση του ΕΣΠΑ και διεκδίκηση πόρων για τη νέα προγραμματική περίοδο

Σύσκεψη εργασίας στην Περιφέρεια Κρήτης παρουσία του Διευθυντή Περιφερειακής και...