Ο Αντιπεριφερειάρχης Κρήτης Γιώργος Αλεξάκης εξελέγη Αντιπρόεδρος του Ευρωπαϊκού Δικτύου EUROMONTANA

Ημερομηνία:

Πρόσκληση συνεργασίας στα μέλη του Ευρωπαϊκού Δικτύου Euromontana απεύθυνε ο Αντιπεριφερειάρχης Κρήτης επί Ευρωπαϊκών και Διεθνών Θεμάτων Γιώργος Αλεξάκης.

Σήμερα πραγματοποιήθηκε διαδικτυακά η Γενική Συνέλευση του Ευρωπαϊκού Δικτύου Euromontana, το οποίο αποτελεί ένα πολυτομεακό δίκτυο συνεργασιών για την ανάπτυξη των ορεινών ευρωπαϊκών περιοχών, με σκοπό τη βελτίωση της ορεινής διαβίωσης, τη δικτύωση και τη βιώσιμη ανάπτυξη των ορεινών περιοχών. Συμμετέχουν 70 Οργανισμοί από 20 ευρωπαϊκές χώρες.
Στη Γενική Συνέλευση πραγματοποιήθηκε η εκλογή των νέων μελών του Διοικητικού Συμβουλίου του Ευρωπαϊκού Δικτύου Συνεργασίας. Πρόεδρος του Δικτύου Euromontana επανεξελέγη ο Juanan Gutierrez από την Ισπανία. Ο Αντιπεριφερειάρχης Κρήτης Γιώργος Αλεξάκης εξελέγη Αντιπρόεδρος της Euromontana και μέλος του Δ.Σ. Είναι η πρώτη φορά που η Περιφέρεια Κρήτης συμμετέχει στο Διοικητικό Συμβούλιο του Ευρωπαϊκού Δικτύου και αντίστοιχα η πρώτη φορά που αναλαμβάνει την Αντιπροεδρία του.

Ο Γιώργος Αλεξάκης στην ομιλία του αναφέρθηκε στη σημασία της Κλιματικής Αλλαγής (ιδιαίτερα επίκαιρης αυτή την περίοδο στην Κρήτη), του Βιώσιμου Τουρισμού και Ενέργειας και στην Κοινωνική και Πολιτική Συνοχή ως προτεραιότητες της Περιφέρειας Κρήτης για την ανάπτυξη του νησιού.
Τις εργασίες του Euromontana απασχόλησαν επίσης θέματα που αφορούν τις προτεραιότητες του Δικτύου για την προγραμματική περίοδο 2020-2024, η ανταλλαγή ιδεών για την ανάπτυξη νέων προτάσεων Ευρωπαϊκών Προγραμμάτων, η θεματολογία για το επόμενο Ευρωπαϊκό Συνέδριο για τα Όρη, με θέμα τα «Έξυπνα Βουνά», η προσέλκυση νέων μελών και ο προϋπολογισμός για το επόμενο έτος.

Προηγούμενο Άρθρο
placeholder text
Επόμενο Άρθρο
placeholder text

Κύκλωμα με αλλοδαπούς: Στο «μικροσκόπιο» της έρευνας...

Κάποιοι εμφανίζονται να έχουν εξεταστεί δύο και τρεις φορές,...

Σεισμός στο πολιτικό σύστημα: 17 βουλευτές στο...

Νέα δεδομένα προκύπτουν γύρω από τη δεύτερη δικογραφία της...

Κύκλωμα με αλλοδαπούς: Στο «μικροσκόπιο» της έρευνας...

Κάποιοι εμφανίζονται να έχουν εξεταστεί δύο και τρεις φορές,...

Σεισμός στο πολιτικό σύστημα: 17 βουλευτές στο...

Νέα δεδομένα προκύπτουν γύρω από τη δεύτερη δικογραφία της...
politika-kritis-ad
politika-kritis-ad

Share post:

Subscribe

spot_imgspot_img

Popular

More like this
Related

Πόλεμος στον Κόλπο: Διπλό «καμπανάκι» για πληθωρισμό και ανάπτυξη

Εντείνονται οι ανησυχίες για την αναθέρμανση του πληθωρισμού, οι...

Κύκλωμα με αλλοδαπούς: Στο «μικροσκόπιο» της έρευνας οι ιατρικές βεβαιώσεις Κέντρου Υγείας

Κάποιοι εμφανίζονται να έχουν εξεταστεί δύο και τρεις φορές,...

Νέο «Εξοικονομώ»: Επιδοτήσεις – μαμούθ έως 80% για 62.000 νοικοκυριά – Όλες οι λεπτομέρειες

Το πρόγραμμα νέο Εξοικονομώ αποτελεί το κορυφαίο μέτρο ενεργειακής...