Κρήτη:Ανάγκη δημιουργίας Ευρωπαϊκής Ατζέντας για τις Αγροτικές περιοχές

Ημερομηνία:

Στην ανάγκη εφαρμογής μιας Ευρωπαϊκής Ατζέντας για τις αγροτικές και ορεινές περιοχές με ευρωπαϊκή διαπεριφερειακή προοπτική, αναφέρθηκε ο Αντιπεριφερειάρχης Κρήτης επί Ευρωπαϊκών και Διεθνών Θεμάτων και Αντιπρόεδρος του Ευρωπαϊκού Δικτύου για την ανάδειξη των ορεινών περιοχών Euromontana Γιώργος Αλεξάκης στη διάρκεια τηλεδιάσκεψης που οργάνωσε η Ευρωπαϊκή Επιτροπή Περιφερειών και η διακομματική ομάδα για τις αγροτικές, ορεινές και απομακρυσμένες περιοχές RUMRA & Smart villages.

Το θέμα της συνάντησης ήταν «Η ανάγκη δημιουργίας μιας Ευρωπαϊκής Ατζέντας για τις Αγροτικές περιοχές μετά την πανδημία» και η εκδήλωση στηρίχθηκε από το Ευρωπαϊκό Δίκτυο Euromontana και τη Διεθνή Ένωση για την Αγροτική και Περιβαλλοντική Ανάπτυξη RED.

Η συζήτηση περιστράφηκε γύρω από τις πολιτικές επιπτώσεις και τις εμπειρίες που αποκτήθηκαν κατά την πανδημία στις αγροτικές περιοχές αλλά και τις μελλοντικές προοπτικές για την ανάπτυξη των περιοχών αυτών σε συνδυασμό με την κλιματική αλλαγή.

Ο Αντιπεριφερειάρχης Κρήτης Γιώργος Αλεξάκης αναφέρθηκε στην ανάγκη αναπροσαρμογής των πολιτικών για τη βιώσιμη ανάπτυξη των ορεινών περιοχών, ιδιαίτερα εκείνων που βρίσκονται σε νησιά. Επιπλέον, επισήμανε ότι το Ευρωπαϊκό Δίκτυο, με πνεύμα συνεργασίας, μπορεί να συμβάλει στην δημιουργία «έξυπνων ορεινών περιοχών» και να αντιμετωπίσει τις προκλήσεις που εμφανίζονται με προτεραιότητα στους νέους, στο περιβάλλον και στη συνδεσιμότητα.

Η συμμετοχή στην Αντιπροεδρία του δικτύου Euromontana δίνει για πρώτη φορά την ευκαιρία στην Περιφέρεια Κρήτης να έχει ενεργό ρόλο στη διαμόρφωση πολιτικών για την ανάπτυξη των ορεινών και αγροτικών περιοχών.

Προηγούμενο Άρθρο
placeholder text
Επόμενο Άρθρο
placeholder text

Χανιά:Υποτροφίες από το Πανεπιστήμιο Neapolis University...

Ο Δήμος Πλατανιά σε συνεργασία με το Πανεπιστήμιο Neapolis...

Ηράκλειο:Ενίσχυση της προσβασιμότητας σε παραλίες του Δήμου...

Σε ένα επιπλέον βήμα για την βελτίωση της προσβασιμότητας,...

Χανιά:Υποτροφίες από το Πανεπιστήμιο Neapolis University...

Ο Δήμος Πλατανιά σε συνεργασία με το Πανεπιστήμιο Neapolis...

Ηράκλειο:Ενίσχυση της προσβασιμότητας σε παραλίες του Δήμου...

Σε ένα επιπλέον βήμα για την βελτίωση της προσβασιμότητας,...
politika-kritis-header-ad
VAVOULAS GROUP 728×90
politika-kritis-ad
DOLE Μπανάνες 300Χ250
CANALE 300X250
politika-kritis-ad

Subscribe

spot_imgspot_img

Popular

More like this
Related

Ηράκλειο:Ενίσχυση της προσβασιμότητας σε παραλίες του Δήμου Χερσονήσου

Σε ένα επιπλέον βήμα για την βελτίωση της προσβασιμότητας,...

Χανιά:«Βραδιά Αφήγησης και Φωτογραφικής Έκθεσης – Σχολικές Αναμνήσεις στον Καφενέ του Σκινέ»

Παραδοσιακό Καφενείο: «Μετά χαράς» – Σκινές Δευτέρα 18 Αυγούστου, ώρα...

Μία ακόμη γυναικοκτονία σημειώθηκε αυτή την φορά στο Χαλάνδρι

Μία ακόμη γυναικοκτονία σημειώθηκε στη χώρα μας, αυτή τη...