Η Κρητικιά ηθοποιός Χριστίνα Μαθιουλάκη πρωταγωνίστρια στη πολυβραβευμένη ταινία «Above the borders» στο 15ο Διεθνές Φεστιβάλ Ταινιών Κύπρου

Η Κρητικιά ηθοποιός Χριστίνα Μαθιουλάκη με καταγωγή από τα Χανιά, συμμετείχε στη πολυβραβευμένη ταινία μικρού μήκους «Above the borders» / «Πάνω από τα σύνορα» σε σενάριο και σκηνοθεσία Σωκράτη Ρωμυλίου, στο 15ο Διεθνές Φεστιβάλ Ταινιών Κύπρου.

Η Χριστίνα Μαθιουλάκη αποφοίτησε από την Ανώτερη Σχολή Δραματικής Τέχνης “Ιάκωβος Καμπανέλλης” το 2019 και παρά το νεαρό της ηλικίας της, μετράει ήδη συμμετοχές στο θέατρο, στη τηλεόραση και στο κινηματογράφο.

Η ταινία στην οποία πρωταγωνίστησε απέσπασε δύο βραβεία στο 15ο Διεθνές Φεστιβάλ Κινηματογράφου Κύπρου (βραβείο Best Short Veteran’s Short Film και B’ Special jury prize at Veteran’s Short Film). Η ταινία βρέθηκε πρόσφατα στα ημιτελικά της Σουηδίας και στα τελικά της Ιταλίας (Florence Film Awards).

Στην ταινία συμμετέχουν οι ηθοποιοί Πάνος Μπόρας, Μαρία Ελευθεριάδη, Έλενα Τσούνου, Στέλιος Παρασκευάς, Ισμήνη Τσαπαλιάρη και Γιώργος Μαργέλος.

Η ιστορία της ταινίας διαδραματίζεται σε ένα ελληνικό νησί του Αιγαίου, το οποίο δέχεται χιλιάδες πρόσφυγες καθημερινά. Η Έλλη είναι μια νεαρή κοπέλα που ερωτεύεται ένα πρόσφυγα από τη Συρία.

Σύντομα όμως αρχίζει να αντιμετωπίζει τη ξενοφοβία, το ρατσισμό και την προκατάληψη, αφού αυτή η σχέση κρίνεται από πολλούς, ως ακατάλληλη. Η ίδια θα κληθεί σύντομα να επιλέξει ανάμεσα στις κοινωνικές επιταγές και στην ελευθερία.

Teaser: https://www.youtube.com/watch?v=023-I4fPias

Link: https://www.cyiff.eu/en/festival/awards

Τα σχόλια είναι κλειστά.