Χανιά:Με επιτυχία η τηλεδιάσκεψη αναπληρωτών στην εκπαίδευση

Την Τρίτη 8/12 πραγματοποιήθηκε η πρώτη διαδικτυακή σύσκεψη της πρωτοβουλίας αναπληρωτών με επιτυχία τόσο από άποψη συμμετοχής όσο και από άποψη περιεχομένου.

Έγινε πλούσια συζήτηση, όπου αναδείχθηκε συνολικά η δύσκολη κατάσταση που βιώνει ο λαός μας λόγω πανδημίας και νέας οικονομικής κρίσης, αλλά και τα ειδικότερα προβλήματα του κλάδου. Ζητήματα που απασχόλησαν ήταν η τηλεκπαίδευση που αφήνει μαθητές αποκλεισμένους από την εκπαιδευτική διαδικασία και εκπαιδευτικούς αστήρικτους στην προσπάθειά τους, τα ουσιαστικά μέτρα που διεκδικεί η εκπαιδευτική κοινότητα εδώ και 9 μήνες για τη διασφάλιση της ομαλής δια ζώσης διδασκαλίας, ο ελλιπής εξοπλισμός, οι αυθαιρεσίες που υπάρχουν κυρίως στους αναπληρωτές σε σχέση με ωρολόγια προγράμματα και άδειες, η χαμένη ύλη για τους μαθητές της Γ’ λυκείου, η λειτουργία των ειδικών σχολείων σε συνθήκες πανδημίας χωρίς κανένα ουσιαστικό μέτρο, οι συμβάσεις των αναπληρωτών (3μήνες, μειωμένου ωραρίου, ωρομίσθιοι), καθώς και η νέα επίθεση που ετοιμάζεται στα δικαιώματά μας με τον νέο αντισυνδικαλιστικό νόμο, το σύστημα διορισμών και το σχέδιο Πισσαρίδη .

Εκφράστηκε από όλους τους συναδέλφους η αγανάκτηση, ο θυμός και η ανάγκη για δράση και συντονισμό. Για όλα τα παραπάνω έγιναν προτάσεις για άμεσες πολύμορφες δράσεις το επόμενο διάστημα, οι οποίες θα προχωρήσουν με αποφασιστικότητα και αφορούν στα ζητήματα αδειών, αλληλεγγύης, ελλείψεων αναγκαίου εξοπλισμού για την τηλεκπαίδευση και άλλων.

Επιβεβαιώθηκε για ακόμη μια φορά, από όλους τους αναπληρωτές που συμμετείχαν, η ανάγκη οργάνωσης της πάλης, μέσα από τα σωματεία μας, για όλα τα παραπάνω αλλά και για το μοναδικό αίτημα που πραγματικά διασφαλίζει την εργασία μας αλλά και τα μορφωτικά δικαιώματα των μαθητών μας, την άμεση μονιμοποίηση όλων των συμβασιούχων που δουλεύουν τα τελευταία χρόνια στην εκπαίδευση.
Συνεχίζουμε μαχητικά, αποφασιστικά για την υπεράσπιση των δικαιωμάτων μας στην εργασία, τη μόρφωση και την υγεία!

Τα σχόλια είναι κλειστά.