Γενικά αίθριος ο καιρός σήμερα –Πού θα υπάρχει άνοδος της θερμοκρασίας

Ημερομηνία:

Συννεφιασμένος θα είναι ο καιρός την Τετάρτη σε αρκετές περιοχές της χώρας.

Στις Κυκλάδες και την Κρήτη θα σημειωθούν τις πρωινές ώρες παροδικά αυξημένες νεφώσεις με λίγες ασθενείς βροχές, στα ορεινά της Κρήτης ασθενείς χιονοπτώσεις με γρήγορη βελτίωση.

Στην υπόλοιπη χώρα, γενικά αίθριος θα είναι ο καιρός, με λίγες νεφώσεις στα δυτικά, που βαθμιαία θα αυξηθούν, και τις βραδινές ώρες στα βορειοδυτικά θα σημειωθούν τοπικές βροχές και στα ηπειρωτικά ορεινά παροδικές χιονοπτώσεις.

Οι άνεμοι θα πνέουν αρχικά από βόρειες διευθύνσεις 3 με 5 και στα νοτιοανατολικά 5 με 7, γρήγορα όμως θα στραφούν σε δυτικούς- νοτιοδυτικούς 4 με 5 μποφόρ.

Η θερμοκρασία θα σημειώσει άνοδο κυρίως ως προς τις μέγιστες τιμές της, όμως παγετός θα σημειωθεί στα ηπειρωτικά τις πρωινές και βραδινές ώρες, κατά τόπους ισχυρός στα βόρεια.

ΜΑΚΕΔΟΝΙΑ, ΘΡΑΚΗ
Καιρός: Γενικά αίθριος, με τοπικές νεφώσεις το πρωί στην ανατολική Μακεδονία και τη Θράκη και από αργά το απόγευμα στη δυτική Μακεδονία.
Ανεμοι: Αρχικά μεταβλητοί ασθενείς και από τις προμεσημβρινές ώρες δυτικοί-νοτιοδυτικοί 3 με 4 μποφόρ.
Θερμοκρασία: Από -4 έως 9 βαθμούς Κελσίου. Στη δυτική Μακεδονία από -10 έως 3 βαθμούς Κελσίου.

ΝΗΣΙΑ ΙΟΝΙΟΥ, ΗΠΕΙΡΟΣ, ΔΥΤΙΚΗ ΣΤΕΡΕΑ, ΔΥΤΙΚΗ ΠΕΛΟΠΟΝΝΗΣΟΣ
Καιρός: Λίγες νεφώσεις που βαθμιαία θα αυξηθούν και τις βραδινές ώρες στα βορειοδυτικά θα σημειωθούν τοπικές βροχές και στα ηπειρωτικά ορεινά παροδικές χιονοπτώσεις.
Ανεμοι: Βορειοδυτικοί 3 με 5 μποφόρ, που από τις προμεσημβρινές ώρες και από τα βόρεια θα στραφούν σε δυτικούς-νοτιοδυτικούς με την ίδια ένταση. Θερμοκρασία: Από 2 έως 14 βαθμούς Κελσίου. Στο εσωτερικό της Ηπείρου από -5 έως 6 βαθμούς Κελσίου.

ΘΕΣΣΑΛΙΑ, ΑΝΑΤΟΛΙΚΗ ΣΤΕΡΕΑ, ΕΥΒΟΙΑ, ΑΝΑΤΟΛΙΚΗ ΠΕΛΟΠΟΝΝΗΣΟΣ
Καιρός: Γενικά αίθριος. Από το βράδυ αραιές νεφώσεις.
Ανεμοι: Δυτικοί-βορειοδυτικοί 3 με 4, που γρήγορα θα στραφούν σε δυτικούς-νοτιοδυτικούς έως 5 μποφόρ.
Θερμοκρασία: Από -2 έως 13 βαθμούς Κελσίου. Στα βόρεια 2 με 4 βαθμούς χαμηλότερη.

ΚΥΚΛΑΔΕΣ, ΚΡΗΤΗ
Καιρός: Τις πρωινές ώρες νεφώσεις με λίγες ασθενείς βροχές και στα ορεινά της Κρήτης ασθενείς χιονοπτώσεις, γρήγορα όμως ο καιρός θα βελτιωθεί.
Ανεμοι: Βόρειοι-βορειοδυτικοί 4 με 6 και από τις μεσημβρινές ώρες δυτικοί-νοτιοδυτικοί έως 5 μποφόρ.
Θερμοκρασία: Από 7 έως 13 βαθμούς Κελσίου.

ΝΗΣΙΑ ΑΝΑΤΟΛΙΚΟΥ ΑΙΓΑΙΟΥ, ΔΩΔΕΚΑΝΗΣΑ
Καιρός: Γενικά αίθριος, με πρόσκαιρες νεφώσεις στα βόρεια.
Ανεμοι: Στα βόρεια βόρειοι-βορειοανατολικοί 3 με 5 μποφόρ, που γρήγορα θα στραφούν σε δυτικούς-νοτιοδυτικούς με την ίδια ένταση. Στα νότια βόρειοι-βορειοδυτικοί 6 με 7 μποφόρ, που μετά το μεσημέρι βαθμιαία θα στραφούν σε δυτικούς-βορειοδυτικούς και θα εξασθενήσουν.
Θερμοκρασία: Από 6 έως 13 βαθμούς Κελσίου. Στα βόρεια 3 με 4 βαθμούς χαμηλότερη.

ΣΑΜΟΣ
Καιρός: Γενικά αίθριος.
Ανεμοι: Βόρειοι 4 με 5 μποφόρ, που από το μεσημέρι θα στραφούν σε νοτιοδυτικούς και θα εξασθενήσουν.
Θερμοκρασία: Από 6 έως 11 βαθμούς Κελσίου.

ΑΤΤΙΚΗ
Καιρός: Γενικά αίθριος.
Ανεμοι: Βορειοδυτικοί 3 με 4 μποφόρ, που γρήγορα θα στραφούν σε δυτικούς-νοτιοδυτικούς με την ίδια ένταση.
Θερμοκρασία: Από 2 έως 13 βαθμούς Κελσίου. Στα βόρεια 2 με 3 βαθμούς χαμηλότερη.

ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗ
Καιρός: Γενικά αίθριος.
Ανεμοι: Μεταβλητοί 3 με 4 μποφόρ.
Θερμοκρασία: Από -2 έως 9 βαθμούς Κελσίου.

Προηγούμενο Άρθρο
placeholder text
Επόμενο Άρθρο
placeholder text

Καλοκαιρινή… μπόρα στην Κρήτη: Πού προβλέπονται βροχές...

Καιρός: 30αρια, νεφώσεις και πιθανότητα βροχών και καταιγίδων στην...

«Ραγδαία ενίσχυση» του El Niño και ακραία...

Το El Niño επιστρέφει δριμύτερο, απειλώντας τον πλανήτη με...

Καλοκαιρινή… μπόρα στην Κρήτη: Πού προβλέπονται βροχές...

Καιρός: 30αρια, νεφώσεις και πιθανότητα βροχών και καταιγίδων στην...

«Ραγδαία ενίσχυση» του El Niño και ακραία...

Το El Niño επιστρέφει δριμύτερο, απειλώντας τον πλανήτη με...
politika-kritis-ad
politika-kritis-ad

Share post:

Subscribe

spot_imgspot_img

Popular

More like this
Related

Νέα άσφαλτος από κουκούτσια ελιάς! – Γιατί την επιλέγουν χώρες όπως η Ισπανία

Το νέο ασφαλτικό μείγμα βρίσκεται ήδη σε πιλοτική εφαρμογή...

Νεάντερταλ και Homo Sapiens είχαν σεξουαλικές επαφές – Η ερωτική σχέση που άλλαξε το DNA του ανθρώπου

Οι περισσότεροι από τους ανθρώπους που ζουν σήμερα φέρουν...

Πυροσβεστικό Σώμα: Γιατί η προκήρυξη αποκλείει 2.000 έμπειρους εποχικούς πυροσβέσ

Εποχικοί πυροσβέστες, ένα αναπόσπαστο κομμάτι της Πυρόσβεσης. Κάθε καλοκαίρι...

Άσκηση στην παραλία: Τα 10 οφέλη για σώμα και ψυχολογία που λίγοι γνωρίζουν

Γιατί η προπόνηση στην άμμο είναι πιο αποτελεσματική από...