Δήμος Ηρακλείου:Ολοκληρώθηκαν οι εργασίες στο νέο ΚΔΑΠ/ΜΕΑ στην Αρχιεπισκόπου Μακαρίου

Ημερομηνία:

Ολοκληρώθηκαν οι εργασίες στο Πολυδύναμο Κέντρο Επιμόρφωσης και Δημιουργικής Έκφρασης (ΚΔΑΠ/ΜΕΑ), το οποίο κατασκευάστηκε σε δημοτικό κτίριο επί της οδού Αρχιεπισκόπου Μακαρίου.

Το πρωί της Παρασκευής 29 Ιανουαρίου 2021, ο Δήμαρχος Ηρακλείου Βασίλης Λαμπρινός πραγματοποίησε αυτοψία στο κτίριο, συνοδευόμενος από τον Αντιδήμαρχο Τεχνικών Έργων Γιάννη Αναστασάκη και την Αντιδήμαρχο Κοινωνικής Πολιτικής Ρένα Παπαδάκη.
Αμέσως μετά την επίσκεψη, ο Δήμαρχος δήλωσε: «Το νέο ΚΔΑΠ/ΜΕΑ είναι μια πολύ σημαντική δομή, για τα Άτομα με Αναπηρία και τις οικογένειες τους. Όταν ξεκινήσει η λειτουργία του θα βελτιώσει την καθημερινότητά τους, προσφέροντάς τους επιλογές για ποιοτική και δημιουργική απασχόληση.

Ταυτόχρονα, με την ανάπλαση του δρόμου που βρίσκεται σε εξέλιξη, καθώς και με την ανάδειξη των Ενετικών Τειχών, θεωρούμε ότι ολόκληρη η περιοχή αναβαθμίζεται ουσιωδώς».

Τα στοιχεία του έργου

Το νέο ΚΔΑΠ /ΜΕΑ κατασκευάστηκε σε ένα διώροφο κτίσμα ιδιοκτησίας του Δήμου Ηρακλείου, με συνολικό εμβαδόν 858,27 μ², στο οποίο πραγματοποιήθηκαν εργασίες στατικής ενίσχυσης καθώς και μια σειρά άλλων εργασιών που το κατέστησαν λειτουργικό, χωρίς να αλλοιωθεί ο αρχιτεκτονικός του χαρακτήρας.

Περιλαμβάνει χώρους υποδοχής, εξυπηρέτησης, γραμματειακής υποστήριξης, αποθήκευσης- φόρτισης αμαξιδίων, αίθουσα πολλαπλών χρήσεων, χώρους ατομικής / ομαδικής άσκησης, χώρους εργοθεραπείας και αντίστοιχα γραφεία κοινωνικής λειτουργού και εργοθεραπευτή, χώρους ανάπαυσης, χώρους αναμονής, δημιουργικής απασχόλησης και ψυχαγωγίας συνοδών και επισκεπτών αλλά και μικρό κυλικείο.

Το έργο χρηματοδοτήθηκε από το Ευρωπαϊκό Ταμείο Περιφερειακής Ανάπτυξης μέσω του Επιχειρησιακού Προγράμματος «Κρήτη 2014-2020».

https://youtu.be/T3rkEh3rBJo

Αναμένεται να λειτουργήσει με το ξεκίνημα της επόμενης σχολικής χρονιάς (Σεπτέμβριο του 2021).
Μέσα στους επόμενους μήνες θα ολοκληρωθεί η προμήθεια και η εγκατάσταση του απαραίτητου εξοπλισμού για την λειτουργία του.

Προηγούμενο Άρθρο
placeholder text
Επόμενο Άρθρο
placeholder text

Κρήτη: Σε λειτουργία ο νέος ξενώνας για...

Μια δομή που λείπει από την Κρήτη εγκαινιάζεται την...

Λευτέρης Αυγενάκης:Δεν αποδέχομαι την θέση του Μεταβατικού...

«Έπειτα από πολύμηνες και επίμονες προσπάθειες, καθώς και αμέτρητες...

Κρήτη: Σε λειτουργία ο νέος ξενώνας για...

Μια δομή που λείπει από την Κρήτη εγκαινιάζεται την...

Λευτέρης Αυγενάκης:Δεν αποδέχομαι την θέση του Μεταβατικού...

«Έπειτα από πολύμηνες και επίμονες προσπάθειες, καθώς και αμέτρητες...
VAVOULAS GROUP 728×90
politika-kritis-ad
politika-kritis-ad

Share post:

Subscribe

spot_imgspot_img

Popular

More like this
Related

Κρήτη: Σε λειτουργία ο νέος ξενώνας για άτομα με αναπηρία στη Μεσαρά Ηρακλείου

Μια δομή που λείπει από την Κρήτη εγκαινιάζεται την...

Εορτολόγιο 30 Ιανουαρίου: Ποιοι γιορτάζουν σήμερα – Μεγάλη μέρα για την Ορθοδοξία

Σήμερα, Παρασκευή 30 Ιανουαρίου, σύμφωνα με το εορτολόγιο του...

Δήμος Μινώα Πεδιάδας: Το πρόγραμμα των Αποκριάτικων Εκδηλώσεων

Με καρναβαλικές παρελάσεις, παραδοσιακά έθιμα, δράσεις για παιδιά, μουσική,...