Δήμος Πλατανιά:Επίσπευση ολοκλήρωσης μελετών για την Κατασκευής του σύνθετου Φράγματος Ταυρωνίτη

Ημερομηνία:

Ο Δήμαρχος Πλατανιά κ.Ιωάννης Μαλανδράκης, απέστειλε επιστολή στην ηγεσία του Υπουργείου Υποδομών & Μεταφορών και σε υπηρεσιακούς παράγοντες, σχετικά με την επίσπευση ολοκλήρωσης μελετών Κατασκευής σύνθετου Φράγματος Ταυρωνίτη ( Σεμπρωνιώτη- Ντεριανού) και των Συνοδών έργων.

Ο Δήμαρχος, στην επιστολή του, αναφέρθηκε στην απόφαση του Πρωθυπουργού της χώρας κ. Κυριάκου Μητσοτάκη, από τον Αύγουστο του 2019, ότι το παραπάνω φράγμα εντάχθηκε στα έργα πρώτης προτεραιότητας και εθνικής σημασίας.

Μεταξύ άλλων ο κ.Μαλανδράκης επισήμανε ότι “ …. κατά τα προηγούμενα έτη, μετά από πολλές προσπάθειες και παλινωδίες η Περιφέρεια Κρήτης με την Αντιπεριφέρεια Χανίων ωρίμασαν φάκελο του παραπάνω έργου, προκειμένου το σύνθετο Φράγμα Ταυρωνίτη και τα συνοδά έργα ( αγωγοί μεταφοράς νερού, αντλιοστάσια κλπ) να μπουν σε διαδικασία υλοποίησης.

Όπως έχομε ενημερωθεί έχουν διαβιβασθεί στην αρμόδια Γενική Διεύθυνση Υδραυλικών, Λιμενικών και Κτιριακών Υποδομών του Υπουργείου, οι μελέτες- επιστημονικές υπηρεσίες που είχαν συνταχθεί μετά από προγραμματική σύμβαση της Περιφέρειας Κρήτης και του Εθνικού Μετσόβιου Πολυτεχνείου.
Με δεδομένο ότι το σύνθετο Φράγμα Ταυρωνίτη, χωροθετείται στη Διοικητική Περιφέρεια του Δήμου μας, όπου κυρίως θα καλύψει δεκάδες χιλιάδες στρέμματα καλλιεργούμενων παραγωγικών εκτάσεων,
Παρακαλούμε όπως επιμεληθείτε και προσωπικά για την ενεργοποίηση όλων των απαιτούμενων διαδικασιών προκειμένου, ένα στρατηγικής σημασίας για τον αγροτικό τομέα έργο, να δρομολογηθεί σε τροχιά υλοποίησης….”

Προηγούμενο Άρθρο
placeholder text
Επόμενο Άρθρο
placeholder text

Χανιά: 4ο Φεστιβάλ Εναλλακτικού Τουρισμού και Εμπειριών...

Από 8-10 Μαΐου στο Ενετικό Λιμάνι. Το Φεστιβάλ Εναλλακτικού Τουρισμού...

Χανιά: 4ο Φεστιβάλ Εναλλακτικού Τουρισμού και Εμπειριών...

Από 8-10 Μαΐου στο Ενετικό Λιμάνι. Το Φεστιβάλ Εναλλακτικού Τουρισμού...
politika-kritis-ad
politika-kritis-ad

Share post:

Subscribe

spot_imgspot_img

Popular

More like this
Related

Μουσείο Καζαντζάκη: Θεματική ξενάγηση ενηλίκων και ελεύθερη είσοδος

Το Μουσείο Καζαντζάκη, όπως κάθε χρόνο, συμμετέχει στον εορτασμό...

Πρώτη επετειακή εκδήλωση «Έτους Παύλου Βλαστού» στο Ρέθυμνο

29 Απριλίου 2026 Το απόγευμα της Τετάρτης, 29ης Απριλίου 2026,...

ΟΠΕΚΕΠΕ: 58 Κρητικοί στο εδώλιο για παράνομες επιδοτήσεις

Σύμφωνα με τη δικογραφία οι κατηγορούμενοι φέρονται να δήλωναν...

Έκθεση Εικαστικών Εργαστηρίων του Καλλιτεχνικού Σχολείου στον Πολυχώρο της Δημοτικής Πινακοθήκης

Τα εγκαίνια της έκθεσης θα πραγματοποιηθούν την Παρασκευή 8...