Ηράκλειο:Τηλεδιάσκεψη του Λευτέρη Αυγενάκη, εν όψει της προετοιμασίας διεκδίκησης των Παράκτιων Μεσογειακών Αγώνων από το Ηράκλειο

Ημερομηνία:

Τηλεδιάσκεψη για την αναβάθμιση δημοτικών αθλητικών εγκαταστάσεων, στην «Ακτή Καρτερού» στο Ηράκλειο, πραγματοποίησε ο Υφυπουργός Πολιτισμού και Αθλητισμού, Λευτέρης Αυγενάκης, με την πρόεδρο της ΔΕΠΑΝΑΛ ΑΕ, Ευαγγελία Σχοιναράκη, τον Αντιδήμαρχο Αθλητισμού, Κώστα Βαρδαβά και τον εντεταλμένο σύμβουλο δημοτικής περιουσίας, Μανόλη Βασιλάκη.
Αντικείμενο της συζήτησης ήταν οι απαιτούμενες συνέργειες με τη ΓΓΑ για:

* την αξιοποίηση των υφιστάμενων αθλητικών εγκαταστάσεων στην «Ακτή Καρτερού» (γήπεδα μπιτς βόλεϊ, ξυλορακέτας κ.ά.)
* τη δυνατότητα ανάπτυξης νέου συγκροτήματος εγκαταστάσεων αθλημάτων παραλίας, με την αξιοποίηση των 15 από τα 37 στρέμματα της έκτασης στην «Ακτή Καρτερού».

Συμφωνήθηκε να επιλεγεί το μοντέλο αυτό, που θα εξασφαλίζει το γρηγορότερο τρόπο αδειοδότησης και χρηματοδότησης, εν όψει της προετοιμασίας φακέλου διεκδίκησης των 4ων Παράκτιων Μεσογειακών Αγώνων και των 21ων Μεσογειακών Αγώνων, χωρίς φυσικά να αποδυναμώνεται ο ρόλος και η παρουσία της Δημοτικής Αρχής, του ΕΑΚΗ και της ΓΓΑ.

Το δικαίωμα διοίκησης και διαχείρισης της παραλίας «Ακτή Καρτερού» έχει παραχωρηθεί στον Δήμο Ηρακλείου από τον ΕΟΤ και ο Δήμος παραχώρησε τη χρήση στην Πολυμετοχική Δημοτική Ανώνυμη Εταιρία Πολιτισμού, Τουρισμού και Ανάπτυξης.
Επιπλέον, τις προσεχείς ημέρες θα διερευνηθεί η δυνατότητα για την αξιοποίηση χώρων και στην έκταση 250 στρεμμάτων, που συνορεύει με τη συγκεκριμένη παραλία, ιδιοκτησίας του Δημοσίου, την οποία διαχειρίζεται η ΕΤΑΔ.
Το θέμα της επίσημης διεκδίκησης των Παράκτιων Μεσογειακών Αγώνων πρόκειται να μπει το επόμενο διάστημα στο Δημοτικό Συμβούλιο του Δήμου Ηρακλείου.

Η άριστη συνεργασία με τον Δήμο Ηρακλείου και όλες τις παρατάξεις, για την αναβάθμιση των αθλητικών εγκαταστάσεων και τη συνολική ανάπτυξη του τοπικού αθλητισμού, είναι συνεχής.
Υπενθυμίζεται ότι στο τέλος του 2020 εντάχθηκαν στο Πρόγραμμα Δημοσίων Επενδύσεων του Υφυπουργείου Αθλητισμού οι δύο Μελέτες, συνολικού προϋπολογισμού 1,09 εκατ. ευρώ, που αφορούν στο «Παγκρήτιο Στάδιο» (προσθήκη νέου 4όροφου κτηριακού συγκροτήματος και σχεδιασμός νέων θέσεων ΑμεΑ).

Προηγούμενο Άρθρο
placeholder text
Επόμενο Άρθρο
placeholder text

Συνεδριάζει το Δημοτικό Συμβούλιο Ηρακλείου τη Δευτέρα...

Τη Δευτέρα 16 Ιουνίου στις 18:00 θα συνεδριάσει στο...

Δήλωση πρ Υπουργού – Βουλευτή Ηρακλείου Λευτέρη...

«Με θλίψη αποχαιρετούμε τον συντοπίτη και για μακρά περίοδο...

Συνεδριάζει το Δημοτικό Συμβούλιο Ηρακλείου τη Δευτέρα...

Τη Δευτέρα 16 Ιουνίου στις 18:00 θα συνεδριάσει στο...

Δήλωση πρ Υπουργού – Βουλευτή Ηρακλείου Λευτέρη...

«Με θλίψη αποχαιρετούμε τον συντοπίτη και για μακρά περίοδο...
politika-kritis-header-ad
VAVOULAS GROUP 728×90
politika-kritis-ad
DOLE Μπανάνες 300Χ250
CANALE 300X250
politika-kritis-ad

Subscribe

spot_imgspot_img

Popular

More like this
Related

Ενέργεια: Το πόκερ στη Μέση Ανατολή – Τα σενάρια για τις τιμές

Η κλιμάκωση του πολέμου Ιράν – Ισραήλ αλλάζει τα...

Τα 400 σενάρια για τις θερμοκρασίες του Ιουλίου

Ο ερχόμενος Ιούλιος αναμένεται να είναι «είναι θερμότερος του...

Γιορτή του Πατέρα: Πώς καθιερώθηκε από μία γυναίκα

Η ιστορία πίσω από την καθιέρωση της Γιορτής του...

Λαζόπουλος και Ατζαράκης για τη γιορτή του πατέρα – Το βίντεο που έγινε viral

Ο Λάκης Λαζόπουλος και ο Διονύσης Ατζαράκης στέλνουν τις...