Κρήτη:Η παρουσίαση της τελικής χάραξης του ΒΟΑΚ από τον Κυριάκο Μητσοτάκη

Ημερομηνία:

«Η κυβέρνηση έχει ένα πλάνο έργων συνολικού προϋπολογισμού άνω των 13 δισεκατομμυρίων ευρώ και είναι το μεγαλύτερο μετά την περίοδο των Ολυμπιακών Αγώνων και την περίοδο 2004-2009 με την κατασκευή μεγάλων αυτοκινητοδρόμων», τόνισε ο υπουργός Υποδομών και Μεταφορών, Κώστας Καραμανλής, στην ομιλία του στο 4ο Αναπτυξιακό Συνέδριο Θεσσαλονίκης.

Ο εθνικός στόχος είναι να μπει η χώρα στο δρόμο της οικονομικής ανάπτυξης, χρειάζεται αλλαγή του παραγωγικού μοντέλου και το 2021 θα είναι έτος των μεγάλων υποδομών, είπε ο υπουργός.

Επισήμανε ότι μέσα σε 18 μήνες έγινε κατορθωτό να ξεμπλοκάρουν μια σειρά μεγάλων έργων, για τα οποία, όπως είπε, δεν υπήρχε ωριμότητα, όταν ανέλαβε το υπουργείο.
Παρατήρησε, μάλιστα, πως η σημερινή κυβέρνηση δεν λαϊκίζει, ούτε χρησιμοποιεί “επικοινωνιακά πυροτεχνήματα”, αλλά για κάθε έργο έχει συγκεκριμένο πλάνο για τη χρηματοδότηση και την υλοποίηση του.

Ο κ. Καραμανλής αναφέρθηκε στη Γραμμή 4 του Μετρό της Αθήνας, για την οποία οι πρόδρομες εργασίες θα αρχίσουν το επόμενο εξάμηνο, στον αυτοκινητόδρομο Ε65, στον αυτοκινητόδρομο Πάτρα – Πύργος, για τον οποίο σημείωσε πως υπήρχε ο κίνδυνος να μην γίνει, στην τελική χάραξη του ΒΟΑΚ, η οποία θα παρουσιαστεί τις επόμενες μέρες στην Κρήτη από τον πρωθυπουργό Κυριάκο Μητσοτάκη.

Τα σιδηροδρομικά έργα είναι ύψους 3,3 δισεκατομμυρίων ευρώ, ενώ υπάρχουν και αντιπλημμυρικά έργα, ύδρευσης (έργο ζωής η ύδρευση της Κέρκυρας), εγγειοβελτιωτικά και αναβάθμισης αεροδρομίων και λιμανιών.

Ειδικότερα για τη Θεσσαλονίκη ο υπουργός Υποδομών και Μεταφορών είπε ότι για το Μετρό το ερώτημα δεν ήταν πότε θα ολοκληρωθεί, αλλά αν θα ολοκληρωθεί, γιατί, όπως σημείωσε, δεν είχε γίνει το παραμικρό στο σταθμό Βενιζέλου. Η σημερινή κυβέρνηση, τόνισε, ξεμπλόκαρε το έργο, το οποίο θα ολοκληρωθεί το 2023 με όλους τους σταθμούς σε λειτουργία.

Οι διαδικασίες για την κατασκευή του δρόμου Flyover, πάνω από τον περιφερειακό, προχωρούν σε χρόνο ρεκόρ, τόνισε ο κ. Καραμανλής.

Παράλληλα ενισχύεται ο στρατηγικός ρόλος του Λιμανιού της Θεσσαλονίκης για να αποτελέσει έξοδο προς την Ν.Α Ευρώπη και μέσα στο 2021 θα προχωρήσει η διαγωνιστική διαδικασία για τη σύνδεση του Λιμανιού με την Εγνατία οδό.https://www.iefimerida.gr/

Προηγούμενο Άρθρο
placeholder text
Επόμενο Άρθρο
placeholder text

ΦΩΤΟ: Οι φύλακες έπιασαν δουλειά στα Ενετικά...

Οι πεζές περιπολίες οργανώνονται με σκοπό την προστασία του...

Ηράκλειο:Ευχαριστήριο προς την Τράπεζα Τροφίμων Κρήτης για...

Ο Δήμος Μινώα Πεδιάδας, εκφράζει τις θερμές του ευχαριστίες...

ΦΩΤΟ: Οι φύλακες έπιασαν δουλειά στα Ενετικά...

Οι πεζές περιπολίες οργανώνονται με σκοπό την προστασία του...

Ηράκλειο:Ευχαριστήριο προς την Τράπεζα Τροφίμων Κρήτης για...

Ο Δήμος Μινώα Πεδιάδας, εκφράζει τις θερμές του ευχαριστίες...
politika-kritis-header-ad
VAVOULAS GROUP 728×90
politika-kritis-ad
CANALE 300X250
politika-kritis-ad

Subscribe

spot_imgspot_img

Popular

More like this
Related

Γεώτρηση πετρελαίου στον Αμαζόνιο μαζί με σύνοδο του ΟΗΕ για το κλίμα

Το έργο εξερευνητικής γεώτρησης στα ανοιχτά του Αμαζονίου, το...

ΦΩΤΟ: Οι φύλακες έπιασαν δουλειά στα Ενετικά Τείχη

Οι πεζές περιπολίες οργανώνονται με σκοπό την προστασία του...

«Λαβράκια» της ΑΑΔE σε μεγάλες εταιρείες leasing και ενοικίασης οχημάτων

Στόλοι ΙΧ κυκλοφορούσαν παράνομα για χρόνια. Απίστευτα ευρήματα προέκυψαν από...