Παγώνη : Iσως η τελευταία βδομάδα lockdown -Ταυτόχρονο άνοιγμα δημοτικών και αγοράς με click away

Ημερομηνία:

Μπορεί να είναι η τελευταία εβδομάδα με lockdown, είπε η πρόεδρος ΕΙΝΑΠ Ματίνα Παγώνη μετά και την προσπάθεια αύξησης των κλινών. Προϋπόθεση είναι η μείωση των κρουσμάτων κάτω από 1000.

«Μην περιμένουμε μείωση των διασωληνωμένων», τόνισε. Υπάρχει, μάλιστα, το ενδεχόμενο να αυξηθούν κιόλας. «Μας ενδιαφέρει ο αριθμός των κρουσμάτων και των νοσηλευομένων σε απλές κλίνες Covid.»

Όπως εξήγησε, αν τα κρούσματα μειωθούν, τότε θα μπορέσει η επιτροπή να εισηγηθεί άνοιγμα κάποιων δραστηριοτήτων.

«Το άνοιγμα μπορεί να το δούμε και τη Δευτέρα που έρχεται, θα εξαρτηθεί όμως από τους αριθμούς που θα έχουμε αυτή τη βδομάδα. Αν όλα πάνε καλά αυτή τη βδομάδα μπορεί η επιτροπή να ξεκινήσει να συζητάει μείωση περιορισμών και να εισηγηθεί την απόφασή της.»

Σχετικά με το τι θα ανοίξει πρώτο, η κα Παγώνη είπε ότι «προτεραιότητα θα δοθεί όπως και την προηγούμενη φορά στα δημοτικά και ταυτόχρονα άνοιγμα της αγοράς με click away».

Για την εστίαση, τόνισε ότι «η ιστορία αυτή πάει λίγο μακριά. Δε μπορεί να ανοίξει η εστίαση αν δεν ανοίξουν σχολεία και αγορά. Από τον Απρίλιο και μετά.»

Όσον αφορά τα εμβόλια, επεσήμανε τα νέα στοιχεία από την AstraZeneca που έδειξαν ότι θα μπορούν να κάνουν το εμβόλιο και οι άνω των 65 ετών.

Για το SMS μετακίνησης, μιλώντας στο ΣΚΑΙ αποκλειστικά για το λιανεμπόριο το οποίο θα έχει διάρκεια 3 ώρες, η κα Παγώνη είπε πως θα βοηθήσει αρκετά. «Ήταν σωστή σκέψη αυτή.»

Τέλος, σε ό,τι αφορά στις μάσκες, η κα Παγώνη ξεκαθάρισε ότι σε σουπερμάρκετ, ΜΜΜ και νοσοκομεία πρέπει να φοράμε διπλή μάσκα, εκτός αν είναι η μάσκα Ν95.

Τόνισε, επίσης, ότι την υφασμάτινη πρέπει να την πλένουμε καθημερινά και να τη σιδερώνουμε.

Προηγούμενο Άρθρο
placeholder text
Επόμενο Άρθρο
placeholder text

Αναδρομικά έως 2.500 ευρώ σε απόστρατους –...

Μέσα στον Σεπτέμβριο αναμένεταινα καταβληθούν αναδρομικά, από 750 ευρώ...

Όλες οι τράπεζες σε ένα ΑΤΜ –...

Ποια η λύση που φαίνεται να εξετάζεται από τα...

Αναδρομικά έως 2.500 ευρώ σε απόστρατους –...

Μέσα στον Σεπτέμβριο αναμένεταινα καταβληθούν αναδρομικά, από 750 ευρώ...

Όλες οι τράπεζες σε ένα ΑΤΜ –...

Ποια η λύση που φαίνεται να εξετάζεται από τα...
politika-kritis-header-ad
VAVOULAS GROUP 728×90
politika-kritis-ad
DOLE Μπανάνες 300Χ250
CANALE 300X250
politika-kritis-ad

Subscribe

spot_imgspot_img

Popular

More like this
Related

ΟΠΕΚΕΠΕ: Αγρότες στην Κρήτη ψάχνουν τρόπους να «εξαφανιστούν» – Μεταβιβάζουν περιουσίες ενόψει ελέγχων

Ανεπίσημες μεταβιβάσεις περιουσιών για να αποφύγουν τα χειρότερα –...

Κέντρο Μουσικοχορευτικής Παράδοσηςστα Ανώγεια

Ένας χώρος σύγχρονος και πλήρως ανακαινισμένος φιλοξενεί τις δράσεις...

Στο τραπέζι Ελλάδα και ΗΠΑ για τις βάσεις – Τί περιλαμβάνουν οι συζητήσεις για την Κρήτη

Τί προβλέπεται για το Πετροχώρι Ξάνθης, τη Λάρισα και...