Κορωνοϊός:ΣΟΚ με την νέα έκρηξη κρουσμάτων,πάνω από 2000 τα ημερήσια κρούσματα

Ημερομηνία:

Τι αναφέρει ο ΕΟΔΥ για την εξέλιξη της πανδημίας του κορωνοιού το τελευταίο 24ωρο
Συνολικά 2.147 είναι τα νέα κρούσματα του κορωνοϊού που ανακοίνωσε την Τρίτη ο ΕΟΔΥ. Επιπλέον το τελευταίο 24ωρο στη χώρα μας καταγράφηκαν 22 νέοι θάνατοι ενώ 357 είναι οι ασθενείς που παραμένουν διασωληνωμένοι στις ΜΕΘ της χώρας.

Αναλυτικά η ανακοίνωση του ΕΟΔΥ έχει ως εξής:

Τα νέα εργαστηριακά επιβεβαιωμένα κρούσματα της νόσου που καταγράφηκαν τις τελευταίες 24 ώρες είναι 2.147, εκ των οποίων 16 εντοπίστηκαν κατόπιν ελέγχων στις πύλες εισόδου της χώρας. Ο συνολικός αριθμός των κρουσμάτων ανέρχεται σε 182.783 (ημερήσια μεταβολή +1.2%), εκ των οποίων 51.8% άνδρες. 1 Με βάση τα επιβεβαιωμένα κρούσματα των τελευταίων 7 ημερών, 55 θεωρούνται σχετιζόμενα με ταξίδι από το εξωτερικό και 2.492 είναι σχετιζόμενα με ήδη γνωστό κρούσμα.

Οι νέοι θάνατοι ασθενών με COVID-19 είναι 22, ενώ από την έναρξη της επιδημίας έχουν καταγραφεί συνολικά 6.343 θάνατοι. Το 95.7% είχε υποκείμενο νόσημα ή/και ηλικία 70 ετών και άνω.

Ο αριθμός των ασθενών που νοσηλεύονται διασωληνωμένοι είναι 357 (68.1% άνδρες). Η διάμεση ηλικία τους είναι 69 έτη. To 86.6% έχει υποκείμενο νόσημα ή/και ηλικία 70 ετών και άνω. Από την αρχή της πανδημίας έχουν εξέλθει από τις ΜΕΘ 1.291 ασθενείς. Οι νέες εισαγωγές2 ασθενών Covid-19 στα νοσοκομεία της επικράτειας είναι 299 (ημερήσια μεταβολή +13.26%). Ο μέσος όρος εισαγωγών του επταημέρου είναι 248 ασθενείς.

Προηγούμενο Άρθρο
placeholder text
Επόμενο Άρθρο
placeholder text

5 Ιουνίου, Παγκόσμια Ημέρα Περιβάλλοντος 2026 –...

Κοινό Μέτωπο ΓΣΕΕ, ETUC και ITUC για την Κλιματική...

Σουηδία – Ελλάδα 2-2: Εξαιρετική για 50...

Η Εθνική μας ήταν εξαιρετική για 50 λεπτά κόντρα...

5 Ιουνίου, Παγκόσμια Ημέρα Περιβάλλοντος 2026 –...

Κοινό Μέτωπο ΓΣΕΕ, ETUC και ITUC για την Κλιματική...

Σουηδία – Ελλάδα 2-2: Εξαιρετική για 50...

Η Εθνική μας ήταν εξαιρετική για 50 λεπτά κόντρα...
politika-kritis-ad
politika-kritis-ad

Share post:

Subscribe

spot_imgspot_img

Popular

More like this
Related

Στο ΠαΓΝΗ το πρώτο Αιματολογικό/Καρδιολογικό Εξωτερικό Ιατρείο Κλωνικής Αιμοποίησης στην Ελλάδα

Υπεύθυνες είναι οι καθηγήτριες Ελένη Παπαδάκη και Μαίρη Μαρκέτου...

Χανιά:Επίσκεψη του Προέδρου του Δικτύου Πόλεων με Λίμνες στον ΜΥΗΣ Αγυιάς – Έναρξη κοινών δράσεων για τη Λίμνη Αγυιάς

Στο πλαίσιο ένταξης της Περιφερειακής Αναπτυξιακής Εταιρείας Κρήτης (ΠΑΝΕΤΑΙΚ...

Χανιά:Εορτασμός της 85ης Επετείου του Ολοκαυτώματος της Καντάνου

𝚬𝚶𝚸𝚻𝚨𝚺𝚳𝚶𝚺 𝚻𝚮𝚺 𝟖𝟓𝛈ς 𝚬𝚷𝚬𝚻𝚬𝚰𝚶𝚼 𝚻𝚶𝚼 𝚶𝚲𝚶𝚱𝚨𝚼𝚻𝛀𝚳𝚨𝚻𝚶𝚺 𝚻𝚮𝚺 𝚱𝚨𝚴𝚻𝚨𝚴𝚶𝚼 Με ιδιαίτερη...