Κρήτη:Αρχή με “χαμηλές πτήσεις” και κατόπιν … εκτόξευση για τον τουρισμό!

Ημερομηνία:

Ο κόσμος στο εξωτερικό θέλει πολύ να ταξιδέψει, είναι το κλίμα που εισπράττει ο πρόεδρος των Τουριστικών και Ταξιδιωτικών Πρακτόρων Κρήτης, Μιχάλης Βλατάκης

“Αδύναμη αρχή” αλλά κι ένα “πολύ δυναμικό τέλος” , προβλέπει για την φετινή τουριστική σεζόν ο πρόεδρος των Τουριστικών και Ταξιδιωτικών Πρακτόρων Κρήτης, Μιχάλης Βλατάκης.

Η οικονομική ανάταση εξαρτάται από εμάς, δήλωσε ο ίδιος στην ΕΡΤ Ηρακλείου, αναφερόμενος στους βασικούς κρίκους της κοινωνικοοικονομικής αλυσίδας. “Πρέπει να έχουμε την υγεία μας και να προσέχουμε. Από την υγεία μας εξαρτάται και η καλή μας εικόνα στο εξωτερικό. Αν δεν έχουμε καλή εικόνα, δεν θα έχουμε τουρίστες, άρα δεν θα έχουμε οικονομική ανάταση. Η επανεκκίνηση της σεζόν και η επιστροφή στην κανονικότητα, συνεπώς, από εμάς εξαρτάται” εξήγησε.

Ο κόσμος στο εξωτερικό θέλει πολύ να ταξιδέψει, είναι το κλίμα που εισπράττει ο κ. Βλατάκης. Η υγειονομική κατάσταση της Κρήτης είναι σαφέστατα χειρότερη σε σχέση με πέρυσι, μολαταύτα το νησί διατηρεί την καλή του φήμη εκτός συνόρων – ακόμα τουλάχιστον.

Η Κρήτη παραμένει όνειρο για πολλούς υποψήφιους ταξιδιώτες, μένει να δούμε το όνειρό τους να γίνεται πράξη και να μην μετατρέπεται σε έναν πολυπαραγοντικό … εφιάλτη.

Οι Βρετανοί ήδη καταστρώνουν στο μυαλό τους το καλοκαίρι τους στο μεγαλόνησο, ωστόσο “μεσολαβούν κι άλλα στάδια” έως ότου τους δούμε να προσγειώνονται εδώ, σαν τους προκριματικούς … αγώνες στους οποίους καλούμαστε να βγούμε νικητές, με κορυφαία την αναμέτρηση για την επικράτηση της ίδιας της ζωής απέναντι σε έναν αόρατο και ύπουλο εχθρό.

Ο κ. Βλατάκης και άλλοι φορείς του τουρισμού βρίσκονται εν αναμονή των κυβερνητικών αποφάσεων/ανακοινώσεων για το πότε και με τί όρους θα επανεκκινήσει η πιο βαριά μας βιομηχανία. Ο πρόεδρος των Τουριστικών και Ταξιδιωτικών Πρακτόρων Κρήτης είναι σε θέση να γνωρίζει ότι στο Μαξίμου εξελίσσονται σχετικές διεργασίες.

“Θα προχωρήσουμε και θα αρχίσουμε ανάλογα με την πορεία εμβολιασμών”. Όσο αυξάνονται τόσο θα “ανεβαίνει η ροή των κρατήσεων” επισημαίνει ο κ. Βλατάκης, που περιμένει πως και πως να καλωσορίσει την… “ανοσία της αγέλης” και το χτίσιμο του “τείχους της ανοσίας”.

Μέχρι να’ ρθει εκείνη η ευλογημένη ώρα, ας προσέχουμε για να έχουμε.

Βάση υγειονομικών πρωτοκόλλων υπάρχει και για την φετινή σεζόν, με τους επιχειρηματίες του τουρισμού να πασχίζουν για την έκλειψη κάποιων “υπερβολών”. Στα πλεονεκτήματα, ότι “έχουμε την εμπειρία” του 2020 και την… εκπαίδευση του προσωπικού.https://www.cretalive.gr/

Προηγούμενο Άρθρο
placeholder text
Επόμενο Άρθρο
placeholder text

Κρήτη:Μειώθηκε η ροή των κρατήσεων, παραμένει η...

Με τα πρώτα ξενοδοχεία να ανοίγουν την ερχόμενη εβδομάδα...

Τέλος εποχής στο Ηράκλειο: Έκλεισε εμβληματικό εστιατόριο

Ένας κύκλος δεκαετιών κλείνει στο Ηράκλειο, καθώς το εμβληματικό...

Κρήτη:Μειώθηκε η ροή των κρατήσεων, παραμένει η...

Με τα πρώτα ξενοδοχεία να ανοίγουν την ερχόμενη εβδομάδα...

Τέλος εποχής στο Ηράκλειο: Έκλεισε εμβληματικό εστιατόριο

Ένας κύκλος δεκαετιών κλείνει στο Ηράκλειο, καθώς το εμβληματικό...
politika-kritis-ad
politika-kritis-ad

Share post:

Subscribe

spot_imgspot_img

Popular

More like this
Related

Μαρινέλλα – «Καμία φορά λέω να αλλάξω ουρανό»

Η Μαρινέλλα έζησε μια ζωή που μετρούσε για χίλιες....

Πότε αρχίζει το εορταστικό ωράριο για το Πάσχα

Υπενθυμίζεται πως την Κυριακή του Πάσχα 12 Απριλίου, όπως...

Γιορτή σήμερα 29 Μαρτίου – Ποιοι γιορτάζουν | Εορτολόγιο

Γιορτή σήμερα 29 Μαρτίου: Δείτε ποιοι γιορτάζουν, ποιοι άγιοι...

Κρήτη:Μειώθηκε η ροή των κρατήσεων, παραμένει η αισιοδοξία για μια καλή σεζόν

Με τα πρώτα ξενοδοχεία να ανοίγουν την ερχόμενη εβδομάδα...